Fii la curent cu noutatile postate de mine si pe Facebook!

Tinitus & Acufene: Cauze si tratament

Tinitusul sau țiuitul în urechi se resimte ca o senzație neplăcută de zgomot în ureche. Deși, poate afecta viața de zi cu zi, foarte rar se întâmplă să indice o problemă gravă de sănătate. Tinitusul, denumit și acufene, poate fi un simptom al unui traumatism auricular, al unei otite medii sau externe ori a unei tulburări circulatorii (dezechilibru vascular).

Afectează circa 15-20% din populație și poate apărea la ambele urechi.  Un simptom, destul de suparator și care în ultimii ani este din ce în ce mai frecvent în rândul oamenilor.

Tinitusul este provocat, cel mai frecvent, de deteriorarea cililor prezenți pe celulele auditive. În momentul în care aceste celule sunt afectate, transmit semnale către creier și produc un sunet slab. Am putea spune chiar că tinitusul este rezultatul circuitelor neuronale cerebrale ce provoacă sensibilitate la sunete, în încercarea de a se adapta la pierderea cililor senzoriali.

Există tratamente care pot ameliora țiuitul în urechi, odată ce cauza preexistentă este tratată, zgomotul slab care se aude în urechi, se reduce.

Tinitus – cauze

Nu se poate stabili cauza exactă a tinitusului, însă se crede că există mai multe afecțiuni care pot duce la apariția sau agravarea lui, precum:

 • pierderea auzului legată de înaintarea în vărstă,
 • expunerea prelungită la zgomote puternice,
 • acumularea excesivă de cerumen în canalul auditiv
 • infectii ale urechii medii sau externe ( otita medie seroasa sau otita externa)
 • modificarea structurilor osoase din urechea medie ( ciocanul, nicovala și scarita).
 • tulburari circulatorii, neuro-vasculare care pot aparea în boli de inima ( HTA,Insufienta cardiaca, Insuficienta venoasa, tulbuarari neurologice).

De asemenea, deși se întâmplă foarte rar, tinitusul poate fi cauzat și de boala Meniere, traumatisme craniene, tumoare la nivelul nervului vestibular, ateroscleroză, tulburări tiroidiene. Există și cazuri în care, tinitusul apare ca un efect advers al unor medicamente precum antibiotice, diuretice, antidepresive, suplimente naturiste și antiepileptice.

Factori de risc pentru tinitus

Fiecare persoană se poate confrunta, la un moment dat cu tinitusul, dar există factori ce pot crește riscul de apariție a acestui simptom:

 • Vârsta – odată cu înaintarea în vârstă, numărul fibrelor nervoase din urechi scade, iar acest lucru duce la apariția problemelor de auz asociate adesea cu tinitusul.
 • Expunerea la zgomote puternice – cilii senzoriali responsabili de transmiterea sunetelor spre creier se pot deteriora din cauza zgomotelor puternice. Muzicienii, militarii și muncitorii în construcții au un risc ridicat de a se confrunta cu tinitusul. De asemenea, și cei care merg la un concert unde muzica se aude prea tare pot auzi un țiuit în urechi pentru o scurtă perioadă. Ascultatul muzicii în căști, la nivel maxim poate afecta nervul auditiv, ducând la apariția problemelor de auz. Din cauza expunerii la zgomote puternice, se poate produce scăderea auzului.
 • Fumatul – cei care fumează au un risc mai ridicat de a se confrunta cu tinitusul.
 • Genul – bărbații, spre deosebire de femei, sunt mai predispuși la tinitus.
 • Boli cardiovasculare – cei care suferă de hipertensiune arterială sau ateroscleroză au un risc ridicat de a se confrunta cu tinitusul.

Complicații

Dacă nu este tratat, tinitusul poate provoca următoarele complicații, afectând calitatea vieții:

 • Oboseală
 • Tulburări de concentrare
 • Stres
 • Insomnii
 • Depresie
 • Probleme de memorie
 • Anxietate

Încercând să tratezi aceste simptome neplăcute, nu vei influența în niciun fel tinitusul, însă te vei simți mai bine.

Câte tipuri de tinitus există?

Tinitusul poate fi de două feluri:

 • Subiectiv – este auzit doar de persoana afectată. Este cel mai întâlnit tip de tinitus.
 • Obiectiv – medicul poate auzi țiuitul în timpul examinării. În unele cazuri, tinitusul se simte precum o pulsație a inimii în interiorul urechii, iar medicul poate să audă acel murmur cardiac. Acest tip de tinitus este întâlnit mai des la persoanele în vârstă, deoarece în cazul lor, fluxul de sânge este mai turbulent în arterele rigide.

Cei care au avut o infecție respiratorie, iar acum se confruntă cu tinitusul trebuie să ceară ajutorul medicului ORL. În cazul în care tinitusul a apărut deodată, sau este însoțit de pierderea auzului ori stări de amețeală, trebuie să mergi la urgențe.

Dacă tinitusul apare după un traumatism al urechii, este recomandat să mergi la un medic ORL pentru că există riscul ca timpanul să fie perforat. Un tratament corespunzător, administrat la timp, te poate ajuta să scapi de țiuit, fără a rămâne cu sechele.

Diagnosticarea tinitusului

Primul lucru pe care îl face medicul este să verifice dacă există vreun dop de ceară ce blochează canalul auditiv. În plus, acesta îi va pune pacientului întrebări despre starea de sănătate, afecțiunile cu care se confruntă și tratamentele pe care le ia. În ceea ce privește examenul clinic, medicul va examina urechiile, nasul și gâtul.

Alte investigații pot include test de mișcare și de auz, ecografii.

Cum se tratează tinitusul?

Medicul ORL trebuie să identifice afecțiunea care a dus la apariția tinitusului.  Acesta ar trebui să îndepărteze, mai întâi, cerumenul din urechi, sa trataze orice cauza de nas infundat și congestie, de asemenea, ar putea să-i recomande pacientului modificarea tratamentul urmat în prezent.

Este posibil ca medicul să recomande și utilizarea dispozitivelor anti-zgomot pentru a ameliora severitatea simptomelor. Dacă pacientul și-a pierdut auzul, ar putea avea nevoie de proteza auditiva, care sa permita pacientului sa auda mai bine și consecutiv tinitusul se va ameliora.

Poate fi prevenit tinitusul?

Uneori tinitusul nu se poate trata, însă se poate ameliora prin respectarea unor măsuri simple:

 • Evitarea expunerii la factorii declanșatori – cum ar fi zgomotele puternice, alcoolul, nicotina și cofeina.
 • Gestionarea stresului – există terapii de relaxarea care ajută la ameliorarea simptomelor.
 • Folosirea dispozitivelor de protecție auditivă – expunerea prelungită la sunete înalte poate afecta nervii urechi.
 • Menținerea sănătății cardiovasculare – alimentația sănătoasă și activitatea fizică regulată pot preveni bolile de inimă.
 • Mascarea zgomotului – un radio dat la volum minim poate masca țiuitul din urechi.

Tratamente alternative

Deși nu există suficiente dovezi care să susține eficiența acestor tratamente alternative și remedii naturale, ele pot fi încercare cu acordul medicului:

 • Hipnoza
 • Terapia psihologică cognitiv-comportamentală
 • Terapia de reconstituire a tinitusului
 • Acupunctura
 • Suplimente cu zinc
 • Melatonina
 • Complex de vitamine B
 • Ginkgo biloba

Ai intrebari sau nedumeriri despre acest subiect? Apasa aici si scrie intrebarea ta!

598 de comentarii la „Tinitus & Acufene: Cauze si tratament”

 1. Buna seara doamna doctor, de 4-5 zile când pun capul cu ureche dreapta pe perna aud constant pulsații in ureche cu o frecventa de 2-3 ori mai mare decât pulsul, fără durere, doar o senzație de ușoara obturare a canalului auditiv. Am 60 de ani, un infarct miocardic (2014), rinosinuzita maxilara dreapta (2019), efectuat antrostomie, histopatologic – aspergilom, recidivat.
  De la ce poate fi aceste simptome?.
  Va mulțumesc, cu respect!

  Răspunde
 2. Buna ziua.
  Dupa un dop de ceara in 2016, la cateva luni am observat ca daca acopeream urechea stanga, nu mai auzeam clar sunetele cu urechea dreapta. Cum nu m-a deranjat, n am bagat de seama.
  In ianuarie 2023 am facut o audiograma si mi-au spus ca am hipoacuzie neurosenzoriala usoara si o recomandare de rmn. Un alt doctor mi-a spus direct ca e posibil sa fie formatiune tumorala.
  Eu in anii astia nu am avut niciun simptom, vertij, tinitus,ameteli sau senzatie de ureche infundata,pierderea echilibrului.
  Dupa ce am venit de la munte am capatat si o otita la ambele urechi, si recent am inceput sa am un tinitus usor. De obicei trece cand dorm. Pe 23 o sa merg si la rmn, dar pana atunci, credeti ca ar putea fi si alte cauze de lezare a nervului auditiv? in afara de formatiune. Mentionez ca am facut mai toata copilaria tratament cu gentamicina si nu purtam caciula pentru ca mi se parea ca nu aud bine, am avut si cateva leziuni la nivelul capului de-alungul anilor. Am facut si timpanograma si a iesit timpanograma tip A fara reflex stapedian. Multumesc frumos!

  Răspunde
 3. Buna ziua.Am 17 ani și de o săptămână aud in urechea dreapta un sunet de tonalitate joasa,foarte deranjant mai ales când este liniștite și mă pun la culcare.In timpul zilei îl aud mai rar deoarece este mascat de zgomotele din jur.Am sesizat acest sunet într-o seară după ce mi am scos căștile din ureche.Mentionez faptul că de 2 ani și ceva purtam căști in ureche tot timpul și mă gândesc că aceasta ar fi una dintre cauze.Medicul de familie mi-a spus că ar fi de la o posibilă răceală și mi-a dat niste picături dar nu își fac efectul.In primele zile de când am sesizat sunetul aveam stări de amețeală,dureri de cap și lipsa poftei de mâncare.Intrasem puțin în panica și eram îngrijorată deoarece credeam că o să îmi pierd auzul.Am constatat după ce ies afara sau fac dus că simt niste dureri de cap și ureche,uneori și ameteli.As vrea să știu ce as putea face sa scap de sunetul deranjant sau cum l-as putea reduce.Va mulțumesc frumos.

  Răspunde
 4. Buna ziua.Am 17 ani și de o săptămână aud in urechea dreapta un sunet de tonalitate joasa,foarte deranjant mai ales când este liniștite și mă pun la culcare.In timpul zilei îl aud mai rar deoarece este mascat de zgomotele din jur.Am sesizat acest sunet într-o seară după ce mi am scos căștile din ureche.Mentionez faptul că de 2 ani și ceva purtam căști in ureche tot timpul și mă gândesc că aceasta ar fi una dintre cauze.Medicul de familie mi-a spus că ar fi de la o posibilă răceală și mi-a dat niste picături dar nu își fac efectul.In primele zile de când am sesizat sunetul aveam stări de amețeală,dureri de cap și lipsa poftei de mâncare.Intrasem puțin și în panica deoarece credeam că o să îmi pierd auzul.As vrea să știu ce as putea face sa scap de sunetul deranjant sau cum l-as putea reduce.Va mulțumesc frumos.

  Răspunde
 5. Buna ziua,

  De aproximativ 1 luna aud un tiuit continuu in urechea dreapta.La recomandarea medicului ORL am urmat un tratament timp de 30 de zile cu Betasec-2cp/zi fara niciun rezultat.
  Rezultatul IRm, pe care l -am primit astazi, este : Bucla AICA procidenta in conductul auditiv intern drept in contact cu pachetul nervilor VII-VIII-incidental.
  Este oare nevoie de interventie chirurgicala,pentru acest diagnostic sau trebuie un alt tratament medicamentos?

  Va multumesc!

  Răspunde
 6. Buna seara! De o luna de zile am un țiuit in cap și ușoare amețeli . Am fost la doctoru de familie și mi-a făcut spălături in urechi dar nu a trecut zgomotu. Mi-a dat și picături pt urechi dar tot degeaba. Am revenit după 10 zile si a zis ca nu știe din ce cauza… mi-a luat si tensiunea si a zis ca o am mică. Știe cineva ce as avea? Multumesc frumos

  Răspunde
 7. Am observat ca atunci cand ma aplec si ma ridic brusc apare o ameteala , la fel si cand stau in pozitia “ pe vine” cateva momente ( cel putin 1 min) si ma ridic apare o ameteala cu senzatie de pierdut control – pierdut vedere ( cateva secunde) si apoi dispare. Uneori la disparitie se creaza o presiune care o simt cum urca in cap si este eliminata prin urechi ca o pulsatie.
  Noaptea sau cand ma intind in pat se unde tziuitul acela in ureche sau simt pulsul in ureche
  Investigatii- rmn cap x2 ( unu cu contrast) – nimic deosebit
  Presiune arteriala durata 24h – normala
  Investigatie la inima -acu 2 ani – dispozitiv pt 7 zile pe corp urmat de ecografie – nimic deosebit
  Analize la sange – nimic deosebit
  Greutate 100 kg cu inaltime 1.90m
  Ce poate fi? Ca m am saturat . Si am ajuns sa am ameteli cu atacuri de panica. Cand apare ameteala se produce atacu de panica urmat de o greatza intensa si o teama de frica ( de moarte) . Noaptea cosmaruri

  Răspunde
 8. Am o întrebare dintr.o data am inceput sa am că un bârâit in urechi de la ce poate fi?menționez că nu am avut probleme cu urechile dintr.o data au inceput sa mi bârâie urechile și capul

  Răspunde
 9. Buna seara! Am 18 ani si am fost recent in club, am avut tinitus la urechea dreapta timp de aproape o saptamana, s-a ameliorat aproape in totalitate dar mi se pare ca aud putin mai incet cu urechea respectiva de cand am ascultat iar muzica asta si tiuitul a revenit. Acest lucru poate disparea cu timpul? Sa fie oare nevoie de un control la ORL sau doar o pauza de la zgomote puternice?

  Răspunde
   • Buna ziua am si eu o problema îmi țiuie ambele urechi permanent din luna mai 2020 într-o zi am ascultat muzica mai tare în boxe si de-atunci când am ascultat melodia mi sa declanșat țiuitul sa fie oare trauma sonoră ?

    Răspunde
  • Prin bunavointa dnei dr., prin aceste randuri sunteti incurajati sa nu disperati, impreuna cu tratamentele recomandate de dna dr, sa avem cum a zis si dansa un mod echilibrat de viata, sa evitam certurile, facem alergare sau diverse exercitii fizice, si sa avem credinta in Dumnezeu, sunt icoane facatoare de minuni ale Maicutei Domnului in manastirea Tiganesti com Ciolpani jud Ilfov, Manastirea Caldarusani com Gruiu jud Ilfov, Manastirea Pasarea Branesti jud Ilfov, si multe altele. Doamne ajuta!

   Răspunde
 10. Am un tiuit de 2 lunii in urechea stângă
  cu amplificare de sunete scartieturi. Am făcut tratament cu medrol ,betaserc ,milgama n ,fără rezultate.
  .in prezent iau tratament Trombex si Sermion , Roswera fără să simt vreo ameriorare. Am făcut rmn crb -vase-ureche internă fără modificări în parametri normali.
  De 2 zile iau anxial ce mai reduce din intensitate .
  Mă puteți sfătui ce pot sa fac sa scap de acest tiuit?

  Răspunde
 11. Bună seara! Va deranjez și eu cu o întrebare. Am 24 de ani și de ceva timp, imi simt pulsul in urechea stânga, si uneori în altele. Am făcut controale la inima și răspunsul a fost mereu, ca nu am nimic.. Multumesc anticipat pentru răspuns!

  Răspunde
 12. Bună, fiica mea de 19 ani,s a trezit de dimineața, după ce s a ridicat din pat a avut un țiuit in urechi urmată de amețeală si vomă, după ce a vomat s a simțit bine,oare care să fii fost cauza?va multumesc

  Răspunde
 13. Buna seara!
  Dna .Dr. mă confrunt de foarte mult timp cu acumulare de cerumen in exces la nivelul ambelor urechi. Am apelat la medic ORL de multe ori pentru spălături, uneori incerc sa rezolv aceasta problema acasă cu indicații primite tot de la specialist.
  Cu ceva timp in urma am constatat percepția unui fâșâit la nivelul urechii stângi , dar nu permanent , ci doar uneori când de exemplu exercit o presiune în spatele lobului urechii, când mestec , când merg sau când pun bărbia în piept…dar chiar și în aceste situații fâșâitul nu îl percep in totdeauna… E o problema legata de dopurile de ceara sau altceva?
  Vă mulțumesc.

  Răspunde
 14. In urma cu 11 ani din cauza expunerii la un zgomot puternic( un concert in aer liber) , fiul meu a ramas cu un tiuit in urechi ,acufene ,senzatie de presiune in zona urechilor dureri de cap ,in zona sinusurilor (are si o deviatie de sept) si o stare generala nu tocmai buna..A urmat tratamente clas
  ice dar fara efect. A mers la un cabinet particular ORL unde a facut laserterapie si acupunctura. A fost totul foarte bine pana in acest an ,cand a fost expus din nou la un zgomot dar nu tot atat de puternic si acele senzatii au revenit , dar mult mai intense. A facut din nou doua serii de tratament cu laser si acupunctura , dar nu se vad imbunatatiri. El s a izolat f mult ,evita orice iesire . Merge doar la servici ,dar si acolo uneori are probleme. Va rog sa ma ajutati ,si sa imi spuneti ce este de facut. Mentionez ca acum are 31 de ani si are aceasta problema de la 19 ani. Credeti ca exista sanse sa isi revina? Medicul ii spune ca ar fi muschiul timpanului slabit ,ca cilii vibratili sunt deteriorati si ca dureaza mai mult recuperarea. Auzul este bun. Va multumesc pentru un eveentual raspuns!

  Răspunde
 15. Buna ziua. Am 40 ani, de o saptamina mi-a aparut o vibratie in ureche, nu stiu cauza, nimic evident (senzatie parca dârdâie urechea intrerupt). La inceput aparea doar seara, 3 zile in urma a aparut de la amiaza, de doua zile vibreaza si biriie toata ziua. Audeologul, dupa un control a zis ca e in regula, mi-a prescris vinebral. Nu mai stiu ce sa fac, parca vibreaza ca un telefon toata partea dreapta, ca un scurt circuit. Va rog o opinie si un sfat.

  Răspunde
  • Opinia as putea sa o dau doar dupa un examen clinic efectuat de mine. Din pacate pot sa fie multe boli care pot duce la dezechilibru la nivelul urechii.

   Răspunde
   • Va rog sa ma ajutați am de 3 ani zgomote in cap zumzuituri etc am umblat la N doctori, am facut CT am discuri tasate la coloana cervicala mi sa spus ca este posibil din cauza asta sa aud zgomote ptr ca imi apasa pe nervi. Calitatea vieții noaptea nu mai exista am insomnii. Am deviație de sept posibil si de la asta, ce pot face?

    Răspunde
    • Deviatia de sept nazal nu da tinitus, ci stilul de viata. Stilul de viata obositor pentru organism si pentru vasele de sange. Se produce in creier un dezechilibru vascular. Ar trebui sa va imbunatati stilul de viata prin echilibarea lui, sa fiti linistita si odihnita ca ca se amelioreze tinitusul.

     Răspunde
 16. Buna ziua , operata de sinuzita cronica maxilara , am tiuit in urechi si uneori un zgomot in cap precum ciocanele . Sant preocupata test neurologic cu electronic am facut a zis ca e ok !! Dar eu am continuă deranjarea menționată mai sus .Va rog sa-mi dati un sfat.! Se pot face analize de sânge pentru a depista zgomotul din urechi si cap ? Da control ORL nu aud bine cu urechea stângă .Va multumesc cu stima !!

  Răspunde
  • Buna ziua
   Cel mai probabil ai tinitus. Eu îl am de doi ani și am încercat de la cele mai ieftine pana la cele mai scumpe tratamente
   Greșeală pe care o fac medici e ca îți spun ca nu o sa îți mai treacă subliniez NICIODATĂ
   Eu in calitate de pacient îți spun ca o sa fii bine
   Nesuferitul acesta de tinitus se poate controla cu putina voința
   In primul rând trebuie sa sti ca creierului ii trebuie între 6 și 18 luni sa se obișnuiască și apoi sa îl ignore
   In tot acest timp cel mai bun tratament este terapia unul la unul adică sa vorbești cu cineva despre stările in care te afli ca sa menții starea negativă ca mai jos.Tinitusul se hrănește cu stări negative ,stres,panica.Merge foarte bine meditația ,ascultarea muzici preferate și cât mai multe gânduri pozitive pentru a ajuta creierul in perioada aceasta de schimbare.
   Nu uita fără panica o sa fii bine
   Și medicilor recomand sa nu mai folosească cuvântul Niciodată in perioada când creierul este in tranziție și sa nu mai prescrie tratamente inutile,in cazul tinitusului cronic

   Răspunde
   • Bună seara. Și eu am tinitus sau acufene cum mi s a spus la ultimul consult ORL și hipoacuzie la urechea dr de aprox 7 luni. Iar medicul mi a pus un diagnostic rapid după ce m a cobsultat: colesteatom bilateral! Și ca trebuie sa ma operez. Menționez ca probleme cu urechile am de când ma știu. În urma cu 30 ani am suferit și o operație la aceasta ureche. M am documentat si se pare ca acest colesteatom se poate reface in timp, tot de la otite repetate. Oare ce e de făcut?

    Răspunde
 17. Buna ziua,dupa o raceala am ramas cu urechile infundate,uneori mai tare ,uneori mai putin.Au trecut 10 zile si nu s-au ameliorat simptomele.Exista ceva tratament,spray,etc. pentru ameliorare?Multumesc.

  Răspunde
  • As putea sa va indic un tratament dupa ce efectuez un examen clinic ORL, sa vad clar ce aveti, daca aveti otita medie sau nu si cat de infubdat este nasul.

   Răspunde
 18. Dacă m-am întrebat vreodată cum suna regretul, cum se aude deznădejdea sau care este frecventa la care se pierde speranța, am aflat răspunsul in perioada aceasta. La mine e pragul de 8000 Hz. În prima zi a lunii mai a început cea mai grea parte din viata mea, o luna abia parcursa cu chin mental și multe, multe lacrimi. După 3h de expunere la muzica care bubuia din boxa unui club, m-am ales cu o trauma sonora și o pierdere de auz bilaterala pe frecventele înalte. Socul la primirea vestii a generat totodată și o trauma emoțională puternica care m-a dezechilibrat și aruncat intr-o stare depresiva. Simptomul imposibil de suportat e un tiuit continuu, 24/7, tinitus cum e cunoscut în domeniul medical. E de fapt un semnal din partea organismului tău ca ceva e în neregula, o alarma ce anunță dauna produsa, în cazul meu, zgomotul distructiv.

  Asta m-a determinat de fapt sa caut ajutorul unui ORL-ist în primele 72h. Atunci am auzit și pentru prima oara ca acest tinitus nu are un tratament specific, doar o schema foarte variata de medicamente, terapii alternative, dispozitive de mascare și tehnici de relaxare te pot ajuta sa intri în ce se numește – starea de obișnuință – Momentul când am ajuns acasă și am citit tot ce putea sa ofere Google pe acest subiect m-a aruncat direct în bratele disperării. Cautam urgent un remediu și tot ce găseam erau postări ale unor oameni care povesteau cum liniștea pentru ei a rămas doar o amintire frumoasa.

  Dar eu am iubit mereu liniștea, chiar era de aur. Acum mi se zicea ca voi ajunge sa o urăsc pentru ca nu va semăna cu nimic din ce am cunoscut pana acum.

  Prima saptamana a fost un calvar continuu, nopți în care reușeam sa adorm și ma trezeam din cosmaruri teribile într-un coșmar și mai mare, fără de sfârșit. Apoi dimineți lungi care se transformau în seri, eu nereușind sa fac nimic altceva decât sa stau cu ochii țintă pe pereți și sa îmi ascult fantoma din ureche. Pentru ca asta și reprezinta tinitusul, un sunet intern emis de circuitele neuronale în absenta unui sunet real, extern. Practic, creierul încearcă sa acopere lipsa creata de pierderea de auz și stimulează un raspuns continuu. Am fost la mai mulți doctori care cu mai multa empatie sau nu au ridicat din umeri și au spus ca poate trece, poate nu. Sa ma bazez ca am șanse mai mari de recuperare datorita vârstei. Inclusiv la urgente singura recomandare primita din partea unei rezidente a fost sa adorm cu televizorul dacă nu pot altfel și sa nu-i mai pierd timpul, ca poate sunt cazuri mai grave care așteaptă, problema mea fiind una superficiala. Am încercat inclusiv terapii de electrostimulare craniana, acupunctura. Dar nu am sesizat vreun rezultat notabil. Plus ca în loc să-mi calmeze anxietatea mai mult o activau.

  Din fericire, am început sa ma simt un pic mai bine din a 3-a saptamana, când intensitatea a mai scăzut. Mi-am dat seama ca timpul și încăpățânarea mea de a rezolva cumva situația au ajutat. Încă ma lupt sa ies din starea emoțională care m-a adus aici, probleme cu somnul, stres. Odată ce voi reuși sa cooperez cu toate aceste lucruri cu siguranță ma voi simți mai bine.

  Ce am vrut eu sa transmit prin aceasta postare este un avertisment, pentru toți cei care se expun repetat zgomotelor din club, concerte dar și celor care asculta constant muzica la volum maxim în căsti. Se vorbește mult prea puțin, poate chiar deloc despre daunele ireparabile care se pot produce. Oameni buni, odată afectata urechea interna, cazurile ca aceasta sa-și revină sunt minime și aproape nule dacă nu se intervine în primele ore de la expunere. Fereastra de recuperare este între 2-4 săptămâni, apoi lucrurile devin ireversibile. Protejați-va urechile, purtați dopuri speciale care filtrează zgomotul. Și cel mai important, nu va pierdeți speranța. Eu am fost acolo și va spun ca e teribil. Sa nu mai ai nimic de care sa te agăți e dureros și te face să-ți pierzi mințile. Dar nu va lăsați descurajați de toate poveștile cu unhappy end citite pe forumuri. Timpul le poate rezolva pe toate, doar ca trebuie sa ai învățată lecția răbdării. Lecție la care eu am fost ascultata de nenumărate ori la rand și încă ma bâlbâi. Dar poate cu fiecare hop trecut, o sa ajung sa o cunosc pe de rost. Aștept sa împărtășiți dacă ați trecut prin situații similare, orice care poate fi de folos celor care se confrunta cu aceeași problema. De asemenea informați-vă cunoscuții ca o singura expunere la un zgomot foarte mare are aceeași consecință ca multe alte expuneri repetate, în funcție de sensibilitatea fiecăruia.

  Răspunde
 19. Buna dimineata.
  Am implinit 75 de ani. Mi-a aparut, inainte cu zece ani, tiuitul in urechea stanga, dupa scoaterea dopurilor la spitalul Sfanta Maria. Mi s-au prescris tratamente cu Betaserc si Microser, dupa ce am fost diagnosticat, conform audiogramei facute la Audionova. Am fost indrumat sa mi se faca audiograma si sa fiu cosultat la clinica spitalului “Hociota”. Tratamentul prescris si acolo nu a avut niciun efect.
  Mi s-au recomandat aparate auditive, la clinica Audionova, produse in Canada, care sunt foarte scumpe si nu imi permit sa le cumpar.
  Noaptea nu ma deranjeaza niciun zgomot.
  Domnul doctor Calin din spitalul Sfanta Maria mi-a spus cadatorita varstei mi se intampla aceasta suferinta si ca “ascultarea muzicii, ziua si noaptea, la intensitate moderata, este unicul tratament pentru ameliorare. Va rog sa imi propuneti tratamentele si medicamentele potrivite.
  Va multumesc.
  Cu stima,
  Dan Cosug

  Răspunde
  • Buna ziua. Intr-adevar nu exista tratamente pt tinitus. Este o dereglare neuro-vasculara care apare o data cu inaintarea in varsta.

   Răspunde
   • Buna seara, am acest tinitus de o luna de zile, a aparut in urma imbolnavirii cu virsusul Covid. Am luat cateva zile Medrol si Complex B, insa nu am scapat de el, este permanent. Ce tratament pot urma? Multumesc frumos! Andreea

    Răspunde
 20. Buna ziua ,mama mea de 3 luni are pulsatii in cap pe partea dreapta ,parca isi simte imima cum bate in cap ,la ce specialist sa merg cu ea pentru a o vedea?
  Multumesc frumos!o zi buna!

  Răspunde
 21. Bună seara, am 37 de ani și ma confrunt cu durere de cap și amețeală, senzație de cap greu, uneori cu incetosarea imagini, iar când mișc capul stingă dreapta se simte ca și cum s-ar rupe ceva la nivelul gatului. Toate aceste dureri au început anul trecut 25.08.2021. Am fost internat 3 zile la spital secția interne mi-au găsit TA mărită mi-au reglat tensiune, iar la ieșirea din spital mi-au recomandat sa fac o investigație cardiologica, la investigația cardiologica totul bine, după aceasta investigație am făcut investigație neurologica și RMN la cap, la investigația RMN mi-a ieșit început de spondiloza cervicala, de acolo am mers la un Dr. ORL. Nici acesta nu mi-a putut da un diagnostic precis, mi-a recomandat sa fac o explorare a urechii interne. Am făcut programare la Cluj Napoca la o clinica ce se ocupa de explorări ORL acolo mi-a găsit o pierdere de echilibru,d-na dr. mi-a dat betaserc 1 luna, și vitamine sa iau, dar amețeala de cap, senzația de cap greu, uneori incetosarea imagini tot nu a dispărut. Vă pot trimite și analizele în privat dacă doriți. Vă rog să mă ajutați!

  Răspunde
  • Nu fac consultatii online. Nu are cum sa treaca boala dvs doar dupa o luna de tratament. Sfatul meu ar fi sa continuati cu tratamentul cel putin 3 luni. Acest site este pur si simplu de informare medicala nu si de consultatii. Pentru consultatii trebuie un examen clinic in cabinetul ORL.

   Răspunde
 22. Bună ziua .
  În urma cu 3 săptămâni am avut o raceala puternica în urma căreia urechea stânga s.a înfundat iar de 4 zile nu mai aud mai nimic .
  Menționez ca am luat antibiotic pt o măsea care îmi dădea probleme augumentin .
  Voi merge la orl după Paște dar pana atunci as dorii sa îmi spuneți cum sa procedez și ce sa iau pt a nu agrava prea mult situația de față. Am virsta de 49 ani
  Mulțumesc

  Răspunde
 23. De trei luni de zile am probleme cu urechile, iar din cauza aceasta îmi pierd auzul. Am făcut două audiograme, ultima mai proastă decât prima în decurs de o săptămână. La recomandarea medicului ORL am luat augmentin 10 zile și am făcut unCT pe care în tot Bucureștiul am încercat la toți specialiștii să îmi spună ce am și toți m-au refuzat. Doar un singur diagnostic am putut eu să-l descifrez de pe internet : mastoide cu pneumatizare redusă, opacifiere celule mastoide și UM bilateral, restul nu au înțeles nici doctorii, eu nici atât. Am dureri mari de cap, îmi pierd echilibrul și nu mai aud aproape deloc. Mă puteți ajuta sau îndruma la cineva care nu se ocupa strict numai de nas și urechi. Eu știu că ORL se ocupa de nas, gât, urechi deci aici întra și toate celelalte. Vă mulțumesc!

  Răspunde
 24. Buna seara!
  Mama mea are 87 de ani, din păcate NU mai vrea la medic și sunt disperată că nu știu cum as putea să o ajut… mama nu aude, are aparate auditive dar, doar unul îl pune…noi ne bucuram că și-l pune și acesta…aude noapte zgomote metalice în urechi, când mai tare când mai slab, cam de o săptămână…Mai e o problemă…aude voci, cântece…chiar și peste zi…astea sunt suportabile….diagnostic pus de d-na doctor de familie: demență…simt că îmi pierd mințile și nu știu ce să fac…mi-ar fi de ajutor orice sfat…
  Vă mulțumesc din suflet!

  Răspunde
 25. Buna seara , am 32 de ani si ma confrunt cu niste pocnituri in ureche de aproximativ 3 ani . In tot acest timp am facut RMN la sinusuri cat si normal , nenumarate analize la sange , vase de sange , inima iar toate analizele sunt bune . Problema nu o depisteaza nimeni ,Tin sa mentionez ca am niste mucozitati in gat desi nu sunt fumator , am facut analize din sputa si nas dar nimic nici acolo . Sunt alergic la ambrosie si polen.. mi se infunda urechile chiar cand si inspir aerul sau cand inghit si parca am baloane in spatele lob ului pe interior . Ce ar putea fi ? Multumesc

  Răspunde
  • Din cauza mucozitatilor aveti acele pocnituri. Mucozitatile sunt din cauza alergiei constante pe care o aveti. Ar trebui sa veniti la un consult, sa va examinez si apoi sa va dau un tratament eficient.

   Răspunde
 26. Au aparut discomfort cu dureri in interiorul urechii fara suntet la miscare de mandibula mai pronuntata si cu sezatie de ingustare a orificiului ca la o inflamatie

  Răspunde
 27. Bună seara doamna doctor
  Am fost diagnosticata în decembrie 2021 cu hipoacuzie, după care doamna doctor în urma tratamentului mia spus că e o otoscleroza, după 10 zile după tratament mia spus în urma testelor ca aud ceea ce eu nu simt deoarece am ș si acufene foarte accentuate un urechea dreapta care sunt foarte deranjante în special când sunt într-un grup de persoane și vorbesc mie mi se accentuează zgomotul acela în ureche,
  Mi sa spus că ar fi o surditate instalata brusc,am tratament cu betaserc,nyrvusal,picături de nas, ca mia spus ca as avea și o rinita, precizez ca am și tensiune iau tratament și pentru asa ceva,
  Ce as mai putea sa fac zgomotul din ureche ma deranjează foarte tare ,mai scap de el sau nu ,din decembrie sunt asa, doamna doctor mia spus că s.ar putea sa rămân toată viața cu acest zgomot
  Ce ma sfătuiți sa mai fac?
  Mulțumesc!

  Răspunde
 28. Buna ziua
  Astazi dupa ce m am spalat pe cap si m am sters in urechi am inceput sa aud un sunet de fiecare data cand pasesc. Sunetul este similar ca atunci cand dai cu degetul peste o coarda intinsa sau peste rigla sprijinita pe birou. Sunt panicat si as dori sa-mi raspundeti. Poate fi temporar?
  Multumesc!

  Răspunde
 29. Buna ziua! am fost diagnosticata cu otita seroasa acuta, am si un tiuit in urechi, credeti ca dupa terminarea tratamentului o sa scap de el? A aparut odata cu otita

  Răspunde
 30. Buna seara! Ma doare tare urecu am avut o patanie azi la scoala un huiet puternic m a lovin in urecu stangu. MAM PANICAT GROAZNIC SA MA DUC LA CAMERA DE GARDA??? TIN sa MENTINEZ CA ESTE un HUIET/VUIET NU TIUIT!!!

  Răspunde
 31. Buna ziua Dna Doctor. Am tinnitus de 11 ani declansat de la o otita vindecata si apoi de la o trauma sonora am ramas permanent cu acest tiuit. M-am obisnuit in timp cu acest zgomot din cap incat il auzeam foarte rar, au fost cateva momente cand mi s-a mai agravat dar mereu treceam peste si reveneam la o viata normala. Acum o saptamana am fost la sala de fitness si era muzica cu volumul putin mai ridicat dar incat puteai vorbi cu cineva de langa tine. Seara cand m-am pus sa dorm am observat ca imi tiuie asa de tare urechile incat nici cu sunet de fundal nu pot adormi. Inainte de asta puteam dormi in liniste. Am 5 zile de cand nu pot sa adorm desi sunt obosit. Am fost la ORL si mi-a dat doar Sermion, am facut un test de auz si a iesit in limite normale. Va rog ce ma sfatuiti sa fac pentru ca simt ca o iau razna daca nu dorm. Va multumesc.

  Răspunde
 32. Buna ziua. Mi s-a pus o pojghita subtire pe urechi si ap pus picaturi otis-t si in cea stanga am pus putin mai mult si am adormit asa, de atuncea am un tiuit permanent in urechea stanga.

  Răspunde
 33. Buna ziua! Atunci cand e liniste, in special noaptea cand dorm, aud un zgomot in urechi si in cap, am ameteli foarte mari si se infuda urechea stângă. Cand vorbesc ma aud înfundat. Imi puteti spune ce ar putea fi

  Răspunde
 34. Buna ziua si la multi ani!
  Din luna octombrie 2020 s.a instalat tinitus la ambele urechi. Tratamentele urmate pana in acest moment nu au dat rezultate. S au efectuat si analize si investigatii recomandate de medicii specialisti. Ce recomandati, va rugam? Multumim anticipat pentru raspuns

  Răspunde
  • Nu exista tratament pt tinkitus. S-a produs o degenerare a nervului auditiv in timp, cel mai probabil din cauza proastei vasculaizatii.

   Răspunde
 35. Buna ziua. Am avut covid acum 3 luni ce s-a manifestat cu dureri cap f puternice, insomnii, transpiratii, brain fog(lipsa concentrare). Durerile de cap au trecut greu dupa ~ 40 de zile (precum si celelalte simptome), dar imediat s-a instalat un tiuit nonpulsativ frecventa inalta. La ORL mi s-a prescris ginko biloba, aspenter, apoi Tanakan, Milgamma, Cavinton, insa fara rezultate. Vad ca multora cu tinitus dupa covid li s-au prescris corticosteroizi (medrol/dexametazona) pentru a reduce inflamatia. Oare ar fi o sansa si in cazul meu? ce parere aveti despre tratarea tinitusului de la covid cu steroizi? Am citit pe grupuri de FB ca multora le-a revenit gustul si mirosul tot cu Medrol.Multumesc,

  Răspunde
   • Doamna doctor, dacă acufenele (vechi de 2 luni, ziua nu se aud, noaptea se aud înfundat, fara hipoacuzie) dispar total de la prima pastila de Medrol (16 mg), dar revin dupa oprirea administrarii medrolului (7 zile câte 16 mg-5 zile 8 mg-5 zile 4mg), avem alte optiuni de tratament astfel încât acestea să nu mai revină? Faptul că cedează la medrol din prima zi este un semn că acestea pot fi tratate, există speranță?

    Răspunde
    • Este un semn bun ca se tratateaza asa de repede cu medrol. S-a produs o inflamatie a nervului auditiv. Ar trebui sa mai continuati o perioada cu medrol.

     Răspunde
 36. Bna ziua ! Am o trauma audio din cauza muzicii din care am ramas cu un tiuit permanent. Problema este ca dimineata cand ma trezesc, dupa ce ma ridic in picioare simt niste spasme in urechi, ceva ca un suflu asa foarte scurt si rapid. Tensiunea o am buna dimineata, cam 11/7 Spasmele nu sunt pe ritmul pulsului pentru ca am verificat asta. Am si o rinita alergica si reflux gastroesofagian. Mai simt aceste spasme si seara dupa ce ma pun in pat si mai stau la tv. Pe parcursul zilei nu apare nici una. Va multumesc pentru raspuns.

  Răspunde
 37. Buna ziua! Sunt din R. Moldova
  Am zgomote in urechea stinga de 4 ani (se pare ca incepe si dreapta). Medicii ORL zic ca problema e vasculara si ma trimit la neurologi si invers. Neurologii spun ca problema e ORL. Neurologul mi-a facut potentiale evocate, zice ca nervul si analizatorul sunt in limitele normale.
  S-a exprimat astfel: „Ai o problema mecanica in ureche”.
  Ma puteti ajuta cu ceva?

  Răspunde
 38. Buna ziua,in urma cu 7 luni am fost infectat cu covid,toate stările posibile ,am trecut peste dar am rămas cu un țiuit in urechea dreapta,am fost la un consult ORL am făcut lavaj și aspirare ureche nici o schimbare,țiuitul este deranjant noaptea in liniște ,ziua Find acoperit probabil de zgomotul ambiental ,acum 4 luni am făcut ct la cap totul a ieșit perfect,ma puteți îndruma către ce investigații pot face sa scap de acest țiuit sau sa îl ameliorez,mulțumesc anticipat.

  Răspunde
   • Buna ziua. De ceva timp,mai exact 2 3luni am avut amețeli,care au trecut,momentan mai am stări de voma cu vomitat,tiuit în urechi, câteodată mai am unele intepaturi în urechi,mușchii la gat sunt încordați și rigizi,slăbiciune in corp. La rmn la cap totul a ieșit bine iar la.rmn cervical a ieșit că ar putea fi ceva probleme cu cervicala,urmez tratament de aprox 1 luna ,amețelile au dispărut dar au rămas celelalte simptome. Ar putea fi o problema de la urechi? Mulțumesc

    Răspunde
    • Celelalte simptomuri sunt legate tot de coloana cervicala si rigiditatea ei. Trebuie sa faceti tratament de recuperare medicala pt coloana mai mult timp.

     Răspunde
   • Buna seara.Tot asa sunt si eu dupa covid..de 2 luni. Am avut dureri mari de cap care au trecut pana la urma. Am ramas cu acest tiuit suparstor. Ce puten face noi dupa covid macar sa amelioram simptomele??

    Răspunde
    • Sa veniti la un consult, sa aflam ce alte probleme de sanatate mai aveti, ce stil de viata ( inflluenteaza) si sa efecetuam un examen clinic.

     Răspunde
     • M am gandit si eu la asta,si inca la faptul ca dupa toata tevatura asta multa lume…se plange de atacuri de panica,despresie,anxietate,problemele cu tinitusul…in fine…cati dintre dr crezi ca vor fi sincer cu noi,is ne vor zice…bai oameni buni cam astea suntw repercursiunile. Sec asta este al psihologor si al psihoatrilor mai mult ca niciodata. Cu ani urma tot auzeam ca boala viitorului v a fi depresia… N am vrut sa ma abat de la sub ,dar…citind pe aici cazuri…plus multe altele…am tras si eu o concluzie. Sper din tot sufletu meu sa ma insel amarnic! Si sper ca domnii dr..sa fie mai umani si sa isi faca treaba cu stoicism! Sanatate lume buna,D zeu sa ne ocroteasca pe toti!

      Răspunde
  • Buna seara
   Mulțumesc pentru răspuns
   Unde as putea sa va găsesc pentru un control e a treia luna de când iau tratament cu betaserc și picături de nas și tot asa sunt, zgomot în urechi și auz slab

   Răspunde
 39. Buna ziua ! Am 42 de ani si de oluna si jumatate imi tiuie urechea stanga . Am fost la un medic orl si mi-a recomandat o audiograma si eco DOPPLER , analize care au iesit bune. Mi-a recomandat sa iau beteserc. pentoxifilin si milgamma ,medicamente care imi dau reactii adverse. Am tulburari de somn , stare depresiva si nu stiu ce sa fac. Inainte de acest eveniment am avut gingia de langa molarul de minte(stanga sus) inflamata. poate avea vreo legatura? Astept parerea dvs. si va multumesc anticipat !

  Răspunde
 40. Poate fi tiuitul produs de vaccinul anticovid Pfizer? O cauza descrisa in articol este tromboza si vaccinul poate provoca tromboza. Nu-mi amintesc excat daca tiuitul a aparut inainte sau dupa vaccin. Multumesc.

  Răspunde
 41. Bună seara doamna doctor!
  Am suferit o intervenție chirurgicala endocrinologica, in urma cu o lună. După această intervenție am rămas cu o senzație de ureche infundata, urechea dreaptă. Înainte de op. aveam un țiut in urechea dreaptă care in ultimele zile inaite de op. l- am simțit și in cea stângă dar dupa op. aici a disparut total.
  Menționez că am fost la control Orl unde mi s-a spus că nu am nici o problemă cu urechea și că nici afecțiunile glandei tiroide nu afecteaza in vreun fel urechea.
  Nu stiu ce să fac, ar trebui sa consult totusi un alt medic Orl, pentru ca senzația de presiune sau preaplin chiar si o mica mâncărime in urechea interna tot există?
  Menționez că biopsia nodului glandei tiroide este in regulă, nu este cancerigen.
  Va mulțumesc anticipat pentru sfat.

  Răspunde
 42. Saru’mana, dupa cateva episoade de tahicardie m-am molipsit cu un tinitus pulsatil. De vreo doua săptămâni imi pulseaza urechea dreapta in fiecare zi. Am facut in iulie un RMN cerebral unde a iesit inflexiuni de tariectorie ale AICA bilateral, cu bulce la nivelul meanturilor acustice interne.
  Aceste pulsatii nu durează mult, in jur de câteva secunde/minute si cedează daca ma intind in pat. Eu sunt si foarte anxioasa si stresata si imi e frica sa nu fie ceva grav. Am facut si o ecografie de artere carotide ieri si nu a ieșit nimic anormal. Nu stiu de la ce ar putea veni acest tinitus pulsatil.

  Răspunde
 43. Buna ziua. De câteva zile aud in urechea dreapta un sunet continuu, de tonalitate joasa, comparat cu un sunetul unei mașini de spălat care stoarce și care se aude de la un vecin, sau cu un motor diesel de capacitate mare. Am fost la ORL, audiograma a ieșit bine, in urechea externă nu sunt probleme. Am primit tratament cu Biorinil, Sinupret, și apă de mare. In momentele de liniște sunetul este deranjant și stresant. In timpul zilei sunetul este prezent în continuare dar este acoperit intr-o OAreCARe MasuRa-de sunetele din mediul ambiant. CE MA sfătuiți? Va mulțumesc!

  Răspunde
 44. Buna ziua! Acum 3 luni am suferit de un episod de vertij pozitional care m-a tinut in concediu medical 3 saptamani. Ametelile, diplopia, tulburarile de echilibru au disparut (diplopia abia acum doua saptamani). Insa am ramas cu tinitus care se agarveaza cand sunt obosita sau stresata si isi revine la starea initiala dupa ce ma odihnesc. Am luat acutil, betaserc, neuromultivita, sermion, stresclin neuro + inca doua pe care nu mi le amintesc acum, in diverse combinatii si pe intervale de timp intre 2 si 4 saptamani (+CT, RMN cerebral +angio). Insa nu mi-a trecut tinitusul. Singurele ameliorari au fost in momentele in care am luat stresclinul. dar daca uitam o pastila sau o luam mai tarziu revenea la intensitatea de dinainte. Sunetul este undeva in cap, dar nu simt in urechi (in aceasta perioada am avut pt cateva secunde si in ureche si stiu clar care e diferenta). Recunosc ca am cam fost plimbata de la neurologie la orl si invers. Intrebarea este: poate fi tinitusul cauzat de stres? (inainte de vertij am avut o saptamana foarte stresanta la serviciu) Ar trebui sa consult si alta specialitate medicala in afara de orl (neurologul a spus ca nu mai are ce sa-mi faca pt ca mi-am revenit din vertij si rmn-ul e ok)? Multumesc!

  Răspunde
 45. In stare culcata ,citesc sau ascult emisiuni pe tableta cu câști auditive , chiar pana târziu in noapte . Am insomnii ,adorm greu .ganduri de îngrijorare pentru ziua următoare și încerc sa ma documentez despre diverse stări ce le consider apăsătoare . Pe acest fond au început zgomote in urechea dreapta , rar și in stânga . Am încercat ușoare apăsări in jurul urechilor , la ceafa ,pe creștet ,facial . Ziua ,la activitate in casa , curte grădina ,animale companie ,păsări de curte ,etc. …. uit ,dispar . De cca. O luna in poziție culcat , când rotesc la stânga / dreapta capul simt ca un fluid îmi străbate cutia craniană ,timp de 1 , 2 sec. Acum am aceeași senzație dacă închid / deschid ochii ( operație cataracta binoculara ) ,control -in regula ! Sau un gând îngrijorător , sau dacă in activitate aplecare in jos / ridicare , aceeași stare ca se. “ mișcă “ ceva in cap . Medicul de familie mi-a recomandat sa încerc , deasupra tratamentului HTA, Arlevert , Pramistar , etc .
  Va mulțumesc , anticipat , pentru un sfat ,o recomandare in aceste condiții speciale ce ne îngreunează accesul la serviciile medicale , din Buzau .

  Răspunde
  • Pai ati descris exact ce a determinat aparitia zgomotului in ureche: cititi prima fraza a dvs. Ia incercati sa eliminati oboseala, stresul si o sa vedeti ca se minimalizeaza acest zgomot in ureche. Si ar trebui totusi sa efectuati un consult ORL sa vedem de ce simtiti acel lichid in ureche.

   Răspunde
 46. Buna ziua doamna doctor Ana Apostol am urmatoarea problema mam nascut cu o malformatie la urechea dreapta practic eu nam urechea drapta am canalul auditiv astupat doctori miau spus ca am hipoacuzie acuta si de vreo 3 ani am un tiuit in urechea stanaga care este normala mantionez am lucrat intro fabrica 4 ani unde era galagie foarte mare si stres de atunci am tiut in urechea stanga continiu,acum cativa ani la fel am lucrat tot intro fabrica si auzeam pulsu inimi si un suierit dar am luat ibubrofen si mia trecut dar acuma, de 3 ani am un tiut in continiu in urechea stanaga si nu ma mai lasa,am fost la un medic ORL acum de vreo 2 luni pentru ca am avut un deces in familie si tiutu a inceput sa sune mai tare in special noatea cand aveam vise sau cosmaruri si ma consultat la ambele urechi mi facut diagrama test de sunet si mia dat sa iau timp de o luna tratament Tanakan si Alanerv, am luat acete medicamente timp de o luna si ceva 3 cuti din fiecare dar aveam probleme si cu stomacul am facut bola gastro-esofagian si luam medicamente pentru stomac si iau si acuma dar dupa 2 luni de zile a inceout sa aud un bazait in urechea stanga cand stau intins pe partea dreapta si cand dorm ca cand sudeaza cineva in urechea mea si tiuie?ce sa fac ce saturi imi dati ce medicamente sa iau ???Astept raspuns va multumesc.

  Răspunde
 47. Buna ziua! De doi ani am un tiuit in urechea dreapta, instalat brusc dupa un drum lung cu masina cu aerul conditionat pornit. Am fost la consultatii orl, am urmat tratament cu stugeron, bilobil, vit B, antiinflamatoare, tanakan…fara rezultat. Mentionez ca am un molar de minte crescut stramb, care impinge in gingie, fapt pt care in mod repetat, mai ales dupa expunere la frig, curent, mi se inflameaza gingia urechea si amigdala pe parte respectiva. Problema cu tinitusul poate avea legatura cu molarii de minte? Multumesc.

  Răspunde
  • Nu, nu poate avea legatura cu m9olarii de minte. Incercati totusi sa va feriti de curenti de aer rece, sa va odihniti mai mult, sa nu fie stresat creierul si atunci tinitusul se va ameliora.

   Răspunde
  • Buna ziua,Dl Costin!Nu vreau s o contrazic pe dna doctor dar am o ruda care a avut problema cu tinitusul din cauza molarilor care apasau pe un nerv alveolar.Mai bine extrageti molarii si vedeti

   Răspunde
 48. Buna dimineata, doamna doctor!
  V-am trimis ieri un mesaj. Sa imi spuneti, va rog , daca l-ati primit.
  In cazul in care raspunsul este negativ, sa mai trimit o data.
  Va multumesc!

  Răspunde
   • Am si rinita cronica hipertrofica plus deviatie de sept. Am omis sa specific. M am gandit eu ca acolo ar fi problema.
    I am spus domnului dr. Ovidiu Lazar.
    Se pare ca problema ar fi de la malformatia cu care m am nascut..
    Va multumesc pentru raspuns!

    Răspunde
 49. Buna ziua. Am un băiat de 17 ani care de trei luni are o problema la urechea dreapta aude un țiuit ,am fost la doctor și i-a dat tratament cu nootrop și cortizon in urma căruia problema dispare însă in momentul cind termina tratamentul după doar 2 -3zile problema reapare. Ma puteți ajuta cu un sfat .Multumesc!

  Răspunde
 50. Buna ziua!Doamna doctor, v as ruga daca se poate sa mi raspundeti si mie .Am trimis 2 mesaje pe 27 si 28 aprilie 2021 cu numele Andra,am vazut ca apar pe forum

  Răspunde
 51. Buna ziua, revin cu problema mea, am mai scris, probabil nu a- ti primit,de 6 luni imi aud pulsul in urechi, mentionez ca am 50 de ani, de 1 an nu mai ciclu, m am gandit va e din cauza aceasta dar acum ma indoiesc, eu muncesc in Germania si medicul meu de familie mi a zis ca daca la orl e ok ,nu stie care e cauza, m am informat singura, am fost la cardiologie si mi s-a spus ca e ok, urmeaza sa merg la neurolog dar aici dureaza mai mult pana obtin o programare, sant nelinistita pentru ca a inceput sa ma doara si capul si eu nu pot lua antiinflamatoare din cauza ca am o gastrita tip B, am fost o persona sanatoasa si acum am cam multe Probleme de aceea imi e cam tema sa nu fie ceva mai grav, nu sant multumita de sistemul medical de aici , orice ar spune altcineva, iti vorbesc frumos dar ca si profesionalism…Va multumesc anticipat!

  Răspunde
  • Aveti o tulburare neuro-vasculara legata de stilul dvs de viata ( stres, oboseala, dieta, varsta). Trebuie sa va corectati toate aceste aspecte, sa fie echilibrate.

   Răspunde
   • Va multumesc frumos, aveti dreptate in privinta stresului , oboselii si varstei,dar in privinta dietei Sant foarte atenta tinand cont ca am gastrita , am citit de Ginkobil, credeti ca m ar ajuta ? Va multumesc mult pt timpul acordat.

    Răspunde
     • Am dezvoltat tinnitus acum 2 luni, in aceeasi zi in care am avut un zbor cu avionul, pun pe seama la asta, dar si la anxietatea de care sufeream atunci. Am trecut in ultimele 6 luni prin multe probleme, anxietate, stres, plecat din tara, in ziua in care am ajuns in Anglia a inceput bazaitul. De o luna iau tratament aici pentru depresie, anxietatea mi a trecut, bazaitul nu. La urechea dreapta am. Timpanul este ok, am fost la control aici, nu am ceara, nu mi au dat nimic pt tinnitus insa. As dori sa vin la un control in octombrie, vin in tara 2 saptamani, as dori un tratament 🙁 V-am trimis si e-mail pe adresa de Medlife

      Răspunde
      • Buna seara!
       V-ati facut bine?
       Dacs da, ce tratament ati urmat pentru tinitus?
       Si la mine a aparut in urma unei perioade din viata foarte stresante…

       Răspunde
  • Buna ziua dna doctor.am 70 ani si pana in febr 2021 am fost sanatoasa insa in 15 febr m-a accidentat o masina si am fost in coma vreo 2 sapt.incet,incet,am inceput xa-mi revin desi am avut un hematom la cap de la lovitura si eu zic ca mi-a trecut.acum vreo 4 zile sotul meu a spus ca ar fi bine sa iau betaserc foar unul pe zo,un neurolog mi-a dat 3 luni betaserc si pramistar, dar cand am ibceput sa iau betaserc numai unul pe zi am inceput sa zmetesc,sa aud zgomote in urechea dreapta ,dar rar, cand e liniste.ce ar putea fi? Ma cam deranjeaza osul dupa urechea dreaptam am crezut ca de la ochelari dar daca svot ochelarii tot ma doare dupa urechea dreapta.urechea nu ma doare deloc.ce ar putea sa fie? Sa-mi treaca ameteala si zumzetul din ureche pentru o secunda si foarte rar.multumesc

   Răspunde
   • Nu mai luati Betasercul daca va creaza reactiile acelea. Si raspunsul la intrebarea dvs vi-l pot da doar dupa ce efectuez un examen clinic.

    Răspunde
 52. Stiu ca v ar putea enerva insistenta mea,dar mi e ff teama de consecinte.Nu inteleg de ce cand stau pe partea dreapta simt pulsatii si un sursur,alteori simt ca sangele circula cu dificultate si totul a pornit de la vasoconstrictia data de masea.M a apucat o durere atat de mare dupa acea interventie incat tot capul imi era numai carcei.Si acum zona de la osul temporal pana la ureche e amortita camd misc gura.Credeti ca si va reveni?toate simptomele cu urechea de acolo au pornit,niciodata n am avut probleme cu ea de la sine

  Răspunde
  • Bună ziua, acum 1 an, am avut un vertij mai puternic sa zic asa a durat 48 de ore și se învârtea totul în jurul meu exagerat de.rau. când stăteam pe.partea stanga respiram ușurată totul era normal dar.cand schimbam poziția din nou se învârtea totul. În fine, am.scapat cu bine. După, un interval de câteva luni… aveam ameteala dacă schimbam.pozitia capului brusc simțeam.ameteala dar de.data asta când stăteam pe stanga nu avea efect și.tot asa o țin o data la 2 3 luni sa am ameteli și sa treacă dupa minim 12 ore. Am.facut Ct craniu nativ. Nimic deosebit o deviație de.sept și puțin mucoasa ingrosata.in sinusul stâng. Am mers.la neurolog.si mi -a dat betaserc l-am oprit ptr ca.ma simțeam tot mai rău de la el. Am fost la alt.neurolog și îmi spunea ca vede pe Ct ca ar fi coloana cervicala.prea dreapta și ar trebui sa stau altfel. Întrebarea.mea este…ar putea fi de la urechea interna? Am citit ceva pe net vertij paroxistic benign etc…
   Va.multumesc.frumos!

   Răspunde
 53. Va multumesc mult pentru raspuns!Credeti ca ar trebui sa apelez la neurolog?Acum am remarcat ca atunci cand stau pe dreapta aud pulsatie concomitent cu sursur.Tot din cauza circulatiei cred ca e.Am consultat medici Orl care mi au spus ca zona e contractata De la spasmele acele in urma dentistului de aceea nu circula sangele.Eu ma gandesc ca acele spasme au afectat nervul auditiv.Ce parere aveti?Imi este tare frica.As apela la neurolog dar nu stiu daca m ar putea lamuri daca e afectata sau nu nervul auditiv

  Răspunde
 54. Bună ziua.
  Vreau să vă povestesc și eu o întâmplare pe care am pățit-o ieri dimineață:
  Deci îmi curățam urechile după o perioadă mai lungă și când mai aveam puțin și terminam cu urechea stângă scot acel bețișor cu vată în vârf și observ că pe vârful lui este sânge așa că mă opresc iar după cam o oră sau două simt o durere ușoară în ureche(urechea stângă) urmată de acest clic pe care îl tot aud de atunci la intervale neregulate
  Vă rog să îmi spuneți ce ar trebui să fac pentru a scăpa sau cel puțin a ameliora asta

  Răspunde
 55. Ca o mica adaugare:Mai simt si senzatie de corp strain in ureche dar auzul,cu toate astea e bun,la fel ca inainte.Dar ma ingrijoreaza totusi faptul ca la locul maselei inca pulseaza si pocneste urechea.Rx ul e bun.Diagnosticul pus a fost spasme musculare din cauza muschilor contractati.Ce credeti?o fi nervul auditiv daca audiograma a iesit buna?

  Răspunde
 56. Buna ziua!La finalul lui ianuarie m am dus la dentist pt un tratament de canal al unui molar de sus in urma caruia au aparut dureri mari cu tot cu cap si acufene.Maseaua am scos o pana la urma si tot isi revine la normal.Ideea e ca am ramas cu o paralizie a zonei care pare contractata,muschii zonei dau spasme in ureche.Dpdv Orl stau bine cu toate analizele.Iau Milgamma,Bilomag,Stugeron,Sermion.Am 23 de ani.Cand misc gura stanga dreapta ma tine in zona aia ca o gheara a unui muschi.Cand stau pe partea cu urechea simt un bazait.Ce e de facut?

  Răspunde
 57. Bună seara!Am și eu o problemă cu, urechea dreaptă!Am un zgomot dar ,l-aș descrie ca și cum mi aș auzi bătaia inimi în ureche ,așa simt!Și asta se întâmplă continuu!Nu știu ce să mai fac ,aud foarte bine,nu mă doare nimic!Doar simt presiune!Nu știu unde să merg !La orl sau neurologie!Eu mai am și spondiloză cervicală!Nu pot să dorm așa cum ar trebui!Mulțumesc

  Răspunde
  • Buna de vreo saptamana nu aud. Bine cu urecha stanga si. Parca se aude un vajait eusunt in spania si nam. Unde. SA ma duc. Aici. Nam. Nici tarjeta medicalce SA ma FAC

   Răspunde
  • Stroe Daniela, ai rezolvat problema? Și eu am același lucru și nu știu ce sa mai fac, mi sa spus de la orl ca sunt doar spasme musculare și mi-a dat Matarelax ptrdetensionarea muschilor dar după 3 săptămâni problema continua. Aștept răspuns. Mulțumesc!

   Răspunde
 58. buna ziua ma numesc george si tot am urmarit acest forum si vreau sa spun problema pe care o am eu.
  de cca 2 ani simt in urechea dreapta cum mi se infunda de parca asi avea apă in ea
  am facut o serie de controale in italia si romania si efectiv mi sa spus ca nu am nimic in ureche (partea exterioara) in schimb mi sa spus ca ar putea fi ceva legat de gat cu tubul lui Eustachio
  problema este când stau întins in pat dispar sintomele dar cand incep sa ma misc incep din nou si mai ales când mananc si beau lichide in sensul cand inghit imi apare acest disconfort in urechea dreapta plus ca îmi da și o senzație nervoasa
  ce asi putea sa încerc în problema asta

  Răspunde
 59. Buna ziua! As avea nevoie și eu de un sfat legat de următoarea problema: am un zgomot discontinuu numai într-o ureche, asemănător unei curgeri de apa, însotit de o vibratie in ureche, ambele apărând numai când stau culcata sau daca fac vreun exercițiu in care capul se afla mai jos decât picioarele, in aceasta situație zgomotul fiind mult mai puternic decât atunci când stau culcata. Am făcut consult ORL și audiograma, ambele normale, RMN cerebral și cervical și CT de ureche interna și singurul lucru care apare modificat este o osificare a canalului semicircular superior și mici modificări degenerative la nivelul coloanei cervicale, dar nu justifică simptomele. Menționez că am o tensiune constanta de 11 cu 7, nu beau cafea, nu fumez, am 40 de ani. Uneori și într-o anumită poziție zgomotul se modifică devenind ca o aspirație forțată a unui lichid. De asemenea se agravează în situația în care stau culcata pe partea cu urechea in care se aude și se diminuează mult daca obturez total canalul auditiv extern și aplic presiune (de exemplu dacă îmi pun un dop de spuma foarte fix și țin apăsat, atunci nu mai vibrează și nici sunetul nu se mai aude). Ați putea să-mi spuneți după părerea dvs care ar putea fi cauza acestei probleme pe care o am sau cum ar putea fi descoperita fiindcă nu pare să fie un tip normal de tinitus? Mulțumesc!

  Răspunde
 60. Buna ziua,
  Am lasat un comentariu aseamanator zilele trecute dar din nefericire nu apare pe forum.
  Am fost diagnosticat in urma cu un an cu acufene la amebele urechi, tratamentul recomandat a fost unul foarte simplu cu magneziu si ceva vitamine care nu au ajutat la nimic. Tinanad cont de conditiile pandemice nu am mai incercat sa caut alte solutii.
  Va scriu deoarece mi a aparut de aprozimativ doua-trei saptamani un vuiet nou in urechea drapta diferit de ce aud in ambele urechi de la acufene un sunet inalt ca un tiuit, acest nou sunte apare doar la urechea deapta atunci cand imi misc capul in dreapta sau in stanga fata si mai putin spre spate dar tot sesizabil, sunetul la inceput dura doar in timpul miscarii capului si se atenua pana la incetarea completa atunci cand este tinut capul in pozitia in care a fost deplasat. Sunteul e pe tot parcursul zilei un sunet de tonalitate joasa ca un vuiet. Am observat astazi ca incep sa-l aud si cand capul e in pozitie dreapta lucru ce nu-l aveam inainte si am senzatia ca imi si pulseaza acum dar la un nivel de sunte mult mai incet decat la miscarea capului. Mentionez ca sunt intr-o perioada stresanat de mai bine de doi ani, am 33 de ani si 70 kg si din ce am masurat tensiunea arteriala in ultima perioada destul de mare azi am avut 138 cu 82 dar am avut mai o si mai mare 150 cu 100 intr-o zi in alte zile in jur de 130/40 cu 75/85.
  Va multumesc anticipat si daca puteti sa ma ajutati cu o parere tinand cont ca este pandemie fapt ce m-a impiedicat sa merg la medic.
  Cu stima,
  Bogdan

  Răspunde
  • Chiar daca este si a fost pandemie noi,doctorii am functionat, cabinetele au functionat. Nu o sa putem niciodata da un diagnostic si tratament corect daca nu vedem clinic pacientul si nu il investiganm. Nu va infectati venind la medic, ci va infectati la magazine. Acest zgomot apare de cele mai multe ori din cauza dezechilibrelor vasculare, date de hipertensiune si pulsul crescut, din cauza stresului, anxietatii si a sedentarismului, lipsei de miscare. Asa ca…. incercati sa veniti la controale si sa evitat8i cele enumerate mai sus.

   Răspunde
  • Bună seara. În luna ianuarie 2021,am avut covid o forma ușoară, cel mai mult m-a afectat pe partea de sinusuri. Din luna martie am În urechea stânga un tuit pentru care am urmat mai multe tratamente cu betaserc și tanakan , arlevert recomandat de medic orl,apoi am luat tratament indicat de neurolog însemnând milgama, tiosen și medrol. Singurul care a dat rezultate a fost cel cu medrol,dar care nu l-am putut face integral întrucât îmi creștea pulsul la 130 ,îmi dădea tahicardie.Ultimul medic orl la care am fost mi-a spus ca este de vina coloana cervicala.am făcut masaj si pe lângă tiuit au apărut și amețeli și durerea cervicala.Medicul de pe recuperare mi-a prescris dexametazona și pentoxi .am făcut doar 3 zile tratament întrucât din nou mi-a cauzat creșteri ale pulsului.Avand în vedere ca atât atunci când am luat medrol cat și dexa tiuitul s-a diminuat mult,oare care are fi cauza apariției lui și ce recomandați sa iau..Mulțumesc frumos!

   Răspunde
   • Cauzele tinitusului sunt nenumarate. Am scris un articol in acest sens. Nu poti sa pui un diagtnostic doar prin istoricul descris de catre pacient. Cortizonul este un antiinflamator f bun si avea sanse mari sa diminueaze tinitusul. Daca veti avea o viata fff echilibrata si tinitusul se va ameliora considrabil

    Răspunde
   • Buna ziua Doamna Adriana. Ati mai rezolvat ceva cu tinitusul? tot dupa covid am ramas si eu cu aceast tiuit si e f deranjant. Cum mai sunteti acum? ce medicamente ati mai luat? Va rog sa-mi raspundeti pt ca trec printr-o suferinta mare si doar cei cu acest necaz isi pot da seama cum e..

    Răspunde
 61. Buna ziua,
  De un an am acufene la ambele urechi, medicul orlist mi a recomandat magneziu care nu a avut nici un efect si ceva vitamine foarte scumpe pe care nu le am cumparat si am renuntat cu pandemia sa mai fac investigatii si tratamente noi, acum iau doar vitamina D si C. Mentionez ca sunt intr-o perioada foarte stresanta legata de studiile pe care le fac de mai bine de doi ani. Problema ce ma ingrijoreaza acum a aparut de aprozimativ 10-14 zile si anume in urechea dreapta la miscarea capului spre umari in amebele parti sau in fata mai putin la miscarea capului pe spate aud un vuiet constant de frecventa joasa diferit de tiuitul pe care il aud in ambele urechi si care este de frecventa inalta dar doar la miscare si pe toata durata miscarii daca mentin capul in pozitia in care l-am miscat zgomotul inceteaza pana la o noua miscare. Am 33 de ani greutate 70kg si din ce mi-am mai verificat tensiunea arteriala acasa am vazut tendinta sa fie crescuta 140-150 cu 80-100 in ultima perioada dar nu am reusist sa ajung la un cardiolog din pricina pandemiei.
  Va solicit o parerea in aceasta privinta si va multumesc anticipat .
  Cu stima,
  Bogdan

  Răspunde
 62. Buna ziua! acum doua luni am avut covid,si de 1 saptamana am un tiuit in urechi parca in tot capul,am fost la orl si am facut o radiografie la coloana si nu am nimic ,acum iau fara indicatia medicului betaserc 24 mg, si stugeron.Oare mai trece?

  Răspunde
  • Buna ziua, de ceva vreme cam de 1 ani și am un tiuit în ureche, pe.langa asta am.si vertijuri unele mai lungi și de intensitate mai mare, altele mai scurte. Am fost la neurolog.mi a dat betaserc. Aseară am avut un tiuit în ureche de m-am trezit din somn…și parca și inima îmi bătea ciudat dar asta doar.prima data. De alte ori am tiuit în ureche câteva secunde nu foarte mult .
   Ce ar putea fi?

   Răspunde
 63. Buna ziua doamna doctor,acum doua luni am facut covid si de 1 saptamana am un tiuit in ambele urechi,seara cand stau in pat nu prea se aude dar se aude ca un zgomot de tantar,parca sunt zile can se mai diminueaza,Am fost la orl si mi sa dat sa fac o radiografie la coloana si nu am nimic la coloana.Oare o sa mai treaca?Sa iau betaserc dar zgomotul este in cap?

  Răspunde
 64. Buna ziua ! Acum 3 luni am început sa aud ub zgomot ciudat in urechea stânga, ca o Vibrație o presiune nu știu exact sa o explic , după ce am zburat cu avionul zgomotul a dispărut și am început sa am o durere intr un anumit punct in partea stânga a capului , 2 săptămâni am fost ok.După 2 săptămâni am auzit sa aud țiuit in urechea dreapta ,mai bine zis undeva in cap dar pe lângă asta aveam și alte 2 sunete diferite și in urechea stânga și in urechea dreapta.Am zburat iar cu avionul și a revenit vibrația , de la ce poate fi ? Vibrația asta ma deranjează cel mai tare se aude ca și cum ar fi bass ul de la o boxa …Am și rinita alergică .Ce as putea lua ?si de la ce ar putea fi acea Vibrație ?am luat sermion, sturgeron, cavinton magne b6, milgama însă fara efect .Va Mulțumesc !

  Răspunde
  • Poate sa fie si de la nas, de la nasul care se infunda din cand in cand. O disfunctie tubara. Ar trebui sa veniti la un consult sa vedem si nasul cum este si ar trebui sa faceti si o audiograma.

   Răspunde
   • Din păcate nu pot ajunge la dv.nu sunt din zona .audiogramă am făcut e ok.Am observat ca acea Vibrație o aud mai tare și după ce merg cu masina ..

    Răspunde
 65. Buna ziua ! Acum 3 luni am început sa aud ub zgomot ciudat in urechea stânga, ca o Vibrație o presiune nu știu exact sa o explic , după ce am zburat cu avionul zgomotul a revenit și am început sa am o durere intr un anumit punct in partea stânga a capului , 2 săptămâni am fost ok.După 2 săptămâni am auzit sa aud țiuit in urechea dreapta ,mai bine zis undeva in cap dar pe lângă asta aveam și alte 2 dintele diferite și in urechea stânga și in urechea dreapta.Am zburat iar cu avionul și a revenit vibrația , de la ce poate fi ? Vibrația asta ma deranjează cel mai tare se aude ca și cum ar fi bass ul de la o boxa …Am și rinita alergică .Va Mulțumesc

  Răspunde
   • doamne ajuta !am si eu o intrebare,cum putem s ajungem la d voastra pentru un control amanuntit ORL!?Daca puteti sa mi lasati niste date de contact… tot pentru probleme cu urechile ale unei doamne de 66 de ani,zgomote ,tiuituri ,etc-multumesc !

    Răspunde
 66. Buna ziua!

  In data de 21 dec 2020 am stat in curent suficient cat sa ma deranjeze aerul rece. Ziua urmatoare am inceput sa am acufene in urechea stanga (ca si cand cineva mi-ar pune picaturi in ureche) atunci cand: ma aplecam, deschideam gura sa mananc sau stateam intinsa pe spate sau pe parte opusa urechii afectate. Am fost un pic infundata, lucru ce se resimtea si in voce.

  23 dec – am fost la ORL in Brasov la dr Oncescu si mi-a pus diagnosticul de Catar timpan stang. Am facut si o audiograma, dar diferenta de auz dintre cele 2 urechi mi-a spus ca nu e mare, deci nu e neaparat un criteriu in punerea diagnosticului. Mi-a recomandat administrarea de Rhynxil in nara stanga, de 3 ori pe zi. Daca nu trece, sa fac o ecografie Doppler.
  6 ian 2021 – Acufenele s-au diminuat. Acum ma deranjeaza doar daca stau cu ochii strans inchisi sau daca stau intinsa si incerc sa adorm pe partea opusa urechii afectate. Data fiind perioada delicata (Pandemie si aglomeratia de la cabinetul ORL) am apelat la medicul de familie sa il informez cu privire la statusul actual. Mi-a recomandat Betabioptal nazal si in ureche, de 2 ori pe zi, iar daca problema nu cedeaza sa trec pe tratament cu pastile (nu stiu ce anume, inca). Credeti ca ar trebui sa continui cu tratamentul ce urmeaza a-mi fi recomandat de medicul de familie sau sa merg pe posibilitatea existentei unei probleme circulatorii?

  Nota: Am 27 ani, normo-ponderala, analize profil lipid bune, fara deficiente de vitamine si minerale. Multumesc pentru timpul acordat

  Răspunde
  • As zice mai degraba ca este disfunctie tubara, acel catar oto-tubar care nu a fost tratat pina la capat. Betabioptalul este bun, dar doar in nas, de 3 ori pe3 zi, 10 zile. Dar… ce este cel mai important este suflarea nasului cu apa de mare, de mai multe ori pe zi. Intrati pe canalul meu de youtube si vedeti acolo cum ar trebui curatat nasul corect. Nu cred sa fie o problema circulatorie, mai ales ca a inceput in cursul unei viroze.

   Răspunde
  • Am tinitus din iunie 2020 ,si persista cu mici pauze Am fost la ORL si s- a constatat nervauditiv afectat Tratament cu beteserc 6 luni fara rezultat Am facut si RMN si nu s- au gasit probleme majore S- a recomandat Aspenter, Arlevert Tinitus continua Ce medic imi recomandati?

   Răspunde
 67. Buna ziua! In data de 21 decembrie 2020 am stat in curent, suficient cat sa simt ca ma deranjeaza aerul rece. Ziua urmatoare am inceput sa am acufene in urechea stanga (acelasi sunet pe care il auzi cand se pun picaturi in ureche) atunci cand ma aplecam, cand deschideam gura sa mananc sau cand stateam intinsa cu ochii inchisi pe spate sau pe partea opusa urechii cu probleme. Am fost la ORL (Brasov, dr Oncecsu) si mi s-a dat diagnosticul de Catar timpan stang. Am facut audiograma, iar diferenta de auz dintre cele 2 urechi a fost mica, neconcludenta. Mi s-a dat tratament cu Rhynxil, acufenele s-au mai diminuat, dar nu au disparut. Acum am acufene daca stau cu capul pe spate si ochii strans inchisi sau daca stau intinsa pe partea opusa urechii si ochii inchisi. Doctorul mi-a spus ca daca dupa sarbatori probleme nu dispare, sa fac ecografie Dopple. Data fiind perioada delicata, am apelat la medicul de familie, care mi-a prescris Betabioptal in nas si ureche de 2 ori pe zi. Mi-a spus ca daca nu cedeaza, imi va recomanda tratament sub forma de pastile. In perioda aceasta de acufene am fost mai infundata, lucru ce s-a resimtit un pic si in voce. Credeti sa se pune problema unei probleme circulatorii sau catarul nu este complet vindecat? Mentionez ca am 27 ani, normo-ponderala, cu analize perfecte (profil lipidic, fara deficiente de minerale). Va multumesc pentru timpul acordat.

  Răspunde
 68. Buna ziua,
  Acum vreo 2 saptamini am postat si eu o intrebare, dar nu a aparut pe forum. Trebuie s-o trimit iar ( poate nu a intrat). Multumesc.

  Răspunde
 69. Buna seara,
  Am o mica intrebare la dumnravoastra :
  În 2019 sotul meu a fost la un control orl în brasov la. domnul doctor Oncescu lucian acesta la trimis sa faca o audiodiagrama la centru starkey din brasov ,unde ne-a spus ca are nevoie de un aparat auditiv.
  Am achiziționat acest aparat in valoare de 7500 de lei.ia fost folositor maxim 1 luna ,după care tot la acest centru în urma aidiogramei au spus ca nervul de la urechea stanga a murit și din cauza asta nu ii mai este bun acest aparat ,fără sa ne dea ceva la mana chiar și aceasta audiograma.
  Se poate da seama din audiograma ca ,nervul este mort?
  Maine 06.01.2021 mergem la un doctor orl din nou,vrem sa vedem ce se intampala cu adevărat.deoarece acum la anumite zgomote urechea dreapta il deranjează are ca și o mâncărime.sunte super speriati are 37 de ani și nu am vrea sa rămână surd definit.
  Doctorii din România numai sa își ia comisioane din vanzarea aparatelor sunt buni.
  Sa speram ca nervul urechii nu este mort și putem face un implant.
  O seara minunata !

  Răspunde
 70. Buna ziua,
  As vrea sa ma ajutati si pe mine cu un sfat pentru ca nu stiu ce sa mai fac. Acum 2 luni am inceput sa am niste ameteli care au aparut cind m-am ridicat dimineata din pat. In urmatoarele zile parea ca dispar, dar dupa aceea am trecut printr-o perioada mai stresanta si am inceput iar sa am ameteli, de data asta si cu greturi moderate. Am fost pe la tot felul de doctori, generalist, audiolog, neurologi si un fizioterapeut. Mi am facut teste de singe, audiograma, RMN la creier si canalele auditive, test caloric la urechi. Toate au iesit normale si in final mi-au dat diagnosticul de vertigo benign cauzat de deplasarea unor otoliti. Am facut si o manevra la fizioterapeut dar nu m- a prea ajutat,, acum o luna si ceva. Totusi cam de atunci ameteala a inceput sa se mai remedieze, dar foarte incet. Cam de 2 saptamini am mai putin stres in viata mea si am observat si mai multa diminuare a ametelilor.Ce ma ingrijoreaza e ca de aproximativ 2 saptamini am inceput sa aud ca un fel de hasait in urechi, pe care il percep doar cind e liniste, de obicei seara la culcare.Imi creeaza si probleme cu somnul uneori. Hasaitul acesta a aparut la 2 saptamini dupa RMN, care a fost cam galagios. Vreau sa mai precizez ca acum citeva zile am fost si la un doctor ORL din cauza acestui zgomot, in speranta ca imi va da un tratament, dar tot ce a facut a fost o audiograma, care a iesit normala, si mi a spus ca nu are ce mi face pentru tinitus, decit sa iau ginkgo biloba si bioflavonoide. Mai precizez ca sunt in State, si se pare ca aici doctorii au alta abordare pt tinitus, ceea ce nu imi place. Abordarea e sa nu iti dea tratament medicametos ci sa te paseze la alte investigatii la unii care vind niste aparate auditive. Intrebarile mele sunt, e posibil ca tinitusul sa fi aparut de la zgomotul facut de RMN, avind in vedere ca a aparut de abia la 2 saptamini dupa? Ce tratament pot lua pentru el? Daca incerc betaserc ( pot sa il procur de la o farmacie internationala in care am incredere), care este dozajul recomandat de dvs.? Ce altceva mai imi puteti recomanda atit pentru ameteala cit si tinitus ( adica zgomot in urechi)? Multumesc foarte mult anticipat!

  Răspunde
  • Buna ziua, imi pare rau pt problema dvs dar nu va pot recomanda un tratament medicamentos prin intermediul internetului si fara un examen clinic. Si eu as fi recomandat BETSERCUL DAR CEL MAI MULT CONTEAZA CA ORGANISMUL SA FIE ECHILIBRAT, ODIHNIT, sa nu se streseze si sa nu fie obosit. si sa nu aveti contractura musculara cervicala, sa fie cat mai relaxata musculatura cefei.

   Răspunde
 71. Buna ziua,

  Problema mea a debutat acum cateva saptamana. Fara nicun alt simptom am inceput sa aud in urechea dreapta anumite sunete putin distorsionat (cum se aude la radio cand se pierde frecventa). Concomitent auzeam un sunet ca si cum s-ar infunda si desfunda urechea. Mia-m pus sarea calda pe frunte si pentru cateva zile a disparut sunetul acela distorsionat la anumite sunete, cat si sunetul care imi dadea impresia ca se infunda si desfunda urechea. Mai apoi am inceput sa simt deranj la sunete la puternice, dar doar cand sunt initiate ( deschiderea unei usi, aprinsul brichetei etc). Nu ma deranjeaza tare.
  Am fost la ORL, am facut audiograma si timpanograma, insa a rezultat ca nu am nimic la nivelul urechilor. La constrolul nasului am primit diagnostic de deviatie de sept nazal si rinita vasomotorie. Am primit tratament cu quixx si sinosun, insa tot ma mai deranjeaza anumite sunete uneori (mai puternice, ascutite), si nici nasul nu mi s-a desfundat complet.
  Intrebarea mea: aceste distrsiuni pe care le percep in urechea dreapta sunt din cauza sinusurilor?

  Răspunde
  • Acele sunete pot fi din cauza nasului infundat si a unor secretii care stationeaza in spatele nasului. Tratamentul este ineficient pentru ca este prea slab. Ar trebui sa veniti la un consult!

   Răspunde
 72. Bună ziua! Mă confrunt cu țiuit, moderat, în ambele urechi. Am fost la ORL, adudiograma a ieșit foarte bine, timpanul este în regulă și mi s-a prescris vincamina. Știu că este pentru vasodilatație, însă m-a speriat când am citit că se recomandă pentru demență și boala Alzheimer. Nici nu pot dormi de la el, înainte dormeam bine. Este acest medicament recomandat pentru tinitus? Muțumesc!

  Răspunde
  • Daca nu il accepta corpul dvs nu il mai luati. Nu exista un protocol medicamentos bine stabilit pt a trata tiuitul. Tiuitul de multe ori apare pe dezechilibru vascular si tine de organusmul fiecaruia cum il
   perce.

   Răspunde
 73. Buna seara. De cateva luni (am avut impresia ca a debutat in momentul in care am avut urechile infundate si mi-am pus tot felul de nebunii ca sa scap de aceasta senzatie, apa oxigenata, sprayuri auriculare, cornete cu ceara) am o senzatie de presiune in urechea stanga cu un vuiet pulsatil, creste ca intensitate cand sunt agitata si scade cand sunt linistita si iau ginkgo biloba( atunci vuieltul dispare din urechea stanga si simt cam aceleasi senzatii dar mult diminuate in urechea dreapta). Inainte cu cateva saptamani am avut si o manifestare mai puternica a unei rinite alergice pe care o resimt an de an. Am fost la o clinica specializata unde mi s-au facut testele pentru auz si au iesit bune iar in urechi nu am dopuri de ceara. Mi s-a dat tratament cu medrol pentru rinita, complex de b-uri si picaturi nazale. Pentru problema cu vuietul din urechi nu mi-au putut spune care este cauza si cum sa scap de el. Am declansat aceasta problema cand m-am automedicamentat pentru dopurile din urechi sau de la rinita cronica alergica? Medrol ma poate ajuta? Multumesc.

  Răspunde
    • Va rog sa imi spuneti ce sanse mai sunt..am de 4 ani tinnitus…am fost la consult ORL am facut audiograma mi s.a spus ca e boala Meniere…am luat betaserc..dar vreo 3 luni..s.a ameliorat apoi…a inceput iar mai tare…..am mai incercat ginkobiloba..am luat acupenol 1 luba..parca mi.sa diminuat zgomotul..dar am oprit..sa mai iau va rog …sau ce pot sa mai fac..mi s.a declansat dupa ce am facut o injectie cu diprophos. Pt. O durere de umar stang..si cervicala…

     Răspunde
 74. Buna ziua am și. Eu. O problema . Aud țuțuit in urechi ziua și nopte când e liniște. Ma dernjeza ori ce zgomot și dacă vorbește cineva ori ce ma deranjeza

  Răspunde
 75. Buna ziua! Acum un an prietena mea a capatat un tiuit continuu in urechi de la un concert. Am fost la ORL unde i s-a spus sa ia betaserc + cateva vitamine timp de 3 luni. Tiuitul nu s-a redus complet dar i s-a diminuat semnificativ. Acum 2-3 luni a inceput sa auda uneori un sunet de genul „tsss”. Il auzea pentru 1-2 secunde dupa care disparea si aparea dinnou peste cateva minute. Acum episoadele de genul acesta au devenit din ce in ce mai dese si in unele zile il aude continuu. Inainte a observat ca facea cand misca capul sau corpul. A facut un doppler si RMN la spate cat si la cap. Din RMN a iesit ca are cifoza. Am fost la kineto iar acolo i-au spus ca nu este de la cifoza. Dumneavoastra ce credeti? Suntem destul de disperati deoarece pare sa se agraveze. Va multumesc!

  Răspunde
  • Trebuie sa evite zgomotele puternice, stresul. Se amelioreaza cand sta linistita si nu se streseaza.Poate fi si de la coloana cervicala care sta strimb.

   Răspunde
 76. Buna seara,
  Sunt hipoacuzica bilateral fara protezare auditiva si de ceva timp mai exact de vreo 4-5 luni am senzația de blocaj la urechea stanga ,imi aud vocea parca in ecou cand vorbesc și mi se infunda si nasul(tot nara stanga)
  Menționez faptul ca atunci când îmi aplec cap acestea cedează atat urechea cat si nasul si atunci când stau intinsa s-au cu capul inclinat mult în stanga,de-asemenea am senzația de oboseala de la acest lucru insa nu imi dau seama exact daca de aici vine oboseala s-au din cauza faptului ca sunt insarcinata(motiv pentru care am si evitat sa merg la un medic deoarece oricum nu as putea urma un tratament,fiindca inainte de a rămâne insarcinata am luat betaserc si mai făceam cure cu milgama și b-uri pt a-mi ajuta nervul auditiv)
  Va multumesc,o seara frumoasa!

  Răspunde
  • Urechea se infunda din cauza nasului, dim cauza maririi in volum a cornetelor nazale inferioare, fenomen care se accentueaza cand ne punem la orizontala. Cititi articolul meu despre rinita cronica hipertrofica. Exista tratamente chiar daca sunteti insarcinata.
   Ar fi bine daca ati veni la un consult.

   Răspunde
 77. Bună seara.
  Am fost diagnosticat cu otită seroasă acum câteva săptămâni.
  Mi s-a dat un tratament cu antibiotice.
  La un moment dat l-am întrerupt deoarece mă durea stomacul foarte tare.
  Între timp, de câteva zile am un sunet surd in urechi, nu este țiuit, este un fel de suntem foarte enervant, că o liniște surdă pe care o aud in continuu.
  Am reluat tratamentul însă sunt îngrijorat cu privire la acest sunet. Ce este? O să-mi treacă?
  Menționez că am 28 de ani, nu beau, nu fumez, nu pierd nopțile..etc
  Nu lucrez într-un mediu zgomotos.
  Va mulțumesc foarte mult pentru ajutor.

  Răspunde
 78. Buna dimineata… Am o mica intrebare… De niste ani am inceput sa am niste senzatii scurte de ameteala… Am facut toate analizele posibile si imposibile… RMN, Doppler, radiografii… Ma rog, am inteles ca anxietate, distonie spondiloza etc… Acum trei ani am ajuns si la un control OrL din care, dupa o manevra (BRRRR Nu vreau sa imi mai aduc aminte senzatia de cadere in gol) mi s-a spus ca am niste otoliti deplasati si ca ar trb repozitionati, dar ca probabil stariile respective pot reveni. Nu i-am repozitionat… M-am obisnuit sa nu ma mai sperii… si sa merg inainte. Dar, totusi… As vrea daca se poate sa imi spuneti daca cjhiar acesti otoliti deplasati pot da urmatorul simptom. Daca dorm pe partea dreapta (acolo se pare ca sunt deplasati ) dimineata, ptr cateva secunde cand ma trezesc si ma ridic pe marginea patului, simt/aud niste pacaneli in urechea dreapta. Cred ca maxim 10… Nu le-am numarat… Dar sunt enervante… Chiar acesti otoliti pot da si acest simptom daca dorm pe partea urechii respective? Multumesc

  Răspunde
  • Nu, otolitik nu dau pacaneli, doar ameteala. Pacanitul este din cauza nasului infundat, a unor muci care se ascund prin spatele nasului si a trompei lui Eustachio. Daca ar fi nasul mai desfundat nu ati mai avea acele pacanele.

   Răspunde
 79. Buna ziua, timp de 2 zile am iesit afara din casa si am mers mult pe jos. Cam 30 km in 2 zile. Afara foarte cald, am transpirat ff mult si mai vb si la tel. M-am deshidratat, nu m-am alimentat corect. Am inceput sa ametesc.
  Seara , dupa dush, am inceput sa percep un zgomot cu urechea dreapta. Ciudat este ca apare, cand stau culcat. In rest nu, am intrat in alte camere unde este liniste si nu se aude. Cand stau culcat, apare.
  Am fost la ORL si dupa teste, nu a gasit nimic.
  Oare Ce este ?? Sa fie de la efort?? Am deja 5 zile cu el.

  Răspunde
  • Buna seara!
   De 3 ani am acufene pulsatile in urechea dreapta. Am facut RMN, Rx cervicala, Eco Doppler de jugulara si carotida-toate analizele sunt in regula. Medicul specialist Orl mi-a recomandat perfuzii cu Pentoxifilin, Bilobil, apoi de la neurologie mi s-a recomandat Cavinton (acufenele au cedat de tot in primele 3 zile, apoi au revenit). Am observat ca ma ajuta o cana de cafea, mi le amelioreaza sau chiar dispar cateva ore. Ati putea sa ma ajutati va rog cu recomandarea unei alte medicatii, macar sa incercsi altceva? Multumesc!

   Răspunde
   • Se datoreaza circulatiei proaste, posibil o hipotensiune. Cafeaua creste tensiunea si atunci circula sangele mai bine. Deci continuati cu cafeaua de dimineata si luati-va tensiunea arterials zilnic de mai multe ori pe zi. Daca este sub 9 este prea mica si trebuie sa mergeti la cardiolog.

    Răspunde
    • Va multumesc frumos pentru raspuns! Am fost si la cardiolog, tensiunea a fost atunci in limite normale 110/90 mmHg. Dar sunt zile in care am tensiunea sistolica intre 90-100 mmHg… Poate acesta este este motivul

     Răspunde
 80. Buna ziua si sper sa imi raspundeti sunt disperata si o persoana mai sensibila.. acum 4 luni m-am trezit cu urechiile infundate dupa 2 zile am ramas cu un tiuit continuu pana in ziua de azi nu mi-a trecut am fost la orl si nu aud atat de bine cu urechea stanga am inceput sa iau gibkbiloba…si piracetam, mama mi-a spus sa iau betaserc insa nu am incercat inca, dvs ce imi propuneti ? Este un chin nu pot sa am liniste si sunt disperata de sunetul ala… ce tratament sa incerc ?

  Răspunde
 81. Buna ziua!
  Si eu sufar de acufene,am un tiuit permanent in urechea dreapta. Acesta a debutat in urma cu 2 ani cand am avut un episod de vertij parosistic bening la aceasta ureche. Vertijul a trecut insa a ramas de atunci tiuitul… Il aud doar seara in liniste la culcare, ziua nu il percep. Am facut rmn cerebral este totul normal. La cervicala am niste protruzii discale si o spondiloza. Tratament pt aceste acufene am luat betasesc ( acum 2 ani, aprox 3 luni) si vitamine b mai iau din cand in cand. Imi puteti spune ce imi recomandati sa mai iau pentru ameliorarea lui? Din cate am inteles este forever, nu exista leac ? Am 34 de ani. Multumesc anticipat de raspuns

  Răspunde
 82. Buna ziua…am si eu vechime in tinitus, la ambele urechi, cam de 5, 6 ani, a inceput dupa ce am facut sport si am ascultat muzica tare in casti, apoi s-a amplificat cand am lucrat intr-un mediu foarte zgomotos. Am facut RMN cerebral de 2 ori la distanta de 2 ani dar nu s-a vazut nimic, am trecut si prin stari depresive, de rau, singurul gand e ca trebuie sa traiesc cu el asa! O intrebare am va rog daca puteti sa-mi raspundeti, as vrea sa zbor cu avionul dar nu stiu daca aceasta o sa ma afecteze, specific ca inainte de tinitus cu cativa ani am zburat de foarte multe ori si n-am avut nimic, dar acum decand cu zgomotele si vijiala din cap mi-e frica sa nu mi se intample ceva!

  Răspunde
  • Nu ar trebui sa se amplifice tinitusul daca aveti grija ca in avion sa aveti nasul foarte bine desfundat ca sa faceti egalizarea de presiune aerica cum trebuie mai ales in timpul aterizarii.

   Răspunde
 83. am si eu o problema si ma intreb daca m-ati putea ajuta.acum 5ani am avut urechea dreapta infundat timp de o luna.am incercat picaturi,tigari in ureche si am bagat ceai de musetel caldut in ureche cu seringa.intr-un final mi-am bagat vata in urechi si mi-a trecut.de atunci am fost cu avionul de doua ori si la aterizare aveam niste dureri groaznice.acum doua saptamani am racit.weekendul trecut dupa ce m-am spalat pe cap (exact cum am patit si sprima data)m-am trezit cu urechea infundata.simt cateodata disconfort,daca ma las pe partea dreapta simt ca mi se desfunda si cateodata imi tiuie urechea.ce ar putea fi?multumesc

  Răspunde
 84. Buna ziua, am tinnitus de 3 saptamani. continuu, nu s-a oprit nicio clipa: zgomot permanent in cap, nu e tiuit, e mai degraba de tonalitate mai joasa. E cand mai puternic, cand mai domol, dar e permanent!! Nopate si zi. Am facut CT si doppler la vasele de sange care duc spre cap, ambele cu aspect normal. am luat preductal, milgama mr, bilobil 120 timp de o sapt. Acum iau Betaserc. ce pot sa mai fac sa scap de el??? Ce asteptari sa am de la tratament. Mentionez ca nu am tensiunea mare, nu beau, nu fumez, nu beau cafea, am 32 de ani…

  Răspunde
   • Buna seara!
    Daca este o trauma emotionala puternica, tinitusul se mai vindeca?
    Eu am de aptoape 2 ani.
    Dupa o perioada foarte stresanta, si dupa o noapte in care m -am certat cu sotul meu, a 2a zi m-am trezit cu urechile infundate, iar in timpul zilei a aparut tinitusul.
    De atunci nu am mai scapat de el…

    Răspunde
    • Din pacate dupa atata timp nu se mai vindeca leziunea care s-a produs la nivelul urechii interne. Se mai poate ameliora daca evitati stresul si traumaele emotionale tot timpul si daca pastrati tesniunea si pulsul in limite nornale.

     Răspunde
 85. Buna seara, am 31de ani, sunt din Carei si am nevoie de parerea unui specialist pentru ca am facut mai multe Rmn-uri.In sfârșitul ianuariei am fost diagnosticată cu surditate neurosenzoriala la urechea dreapta și tinitus. Am fost internată in spitalul ORL Satu Mare  pentru 10 zile si am urmat tratament cu Sermion,Hemisuccinat de Hidrocordizon,B1,B2,B6 in perfuzie.Doamna doctor mi – a prescris un tratament cu tanakan,millgamma si betaserc…Am recuperat auzul dar am rămas cu tiuitul în ureche.Dupa o lună am făcut o semipareza facială partea dreaptă,am început sa-mi pierd echilibru,dureri de cap, amețeli….Am consultat cu un doctor neurolog și diagnosticul o fost neuron acustic…Am făcut un rmn fără substanță:
  La nivelul cisternei  ponto-cerebeloase in dreapta , adiacent nervilor cranieni VII si VIII pe secventa FLAIR se observa o leziune izodensa cu parenchimul cerebral, cu diametrul de 5mm, mentionam ca leziune nu se vizualizeaza pe celelalte secvente efectuate, la nevoie se recomnda completarea. Mentionam ca se observa o bucla vascularea ce proemina in canalul auditiv intern ce vine in contact cu nervii cranieni VII si VIII, aspect de conflict vasculo-nervos.Am făcut completare  cu substanta de contrast: IRM diferenta contrast:Mentionam ca nu ohbserva priza de contrast al leziunii de  la nivelul unghiului ponto-cerebelos in dreapta , mai probabil artefact.
  Fara priza patologica a substantei de contrast vizibil la nivelul structurilor cuprinse in examinare.
   

  Răspunde
  • S-ar putea sa se fi produs o mica leziune ireversibila a nervului auditiv. Trebuie sa continuati tratamentul prescris cel putin 3 luni si sa evitati stresul fizic si emotional, odihna multa si fara zgomote puternice la nivelul urechii.

   Răspunde
 86. REZULTAT:
  IRM CEREBRAL nativ:
   
  Fara acumulari hemoragice intra- sau extracerebrale.
  La nivelul cisternei  ponto-cerebeloase in dreapta , adiacent nervilor cranieni VII si VIII pe secventa FLAIR se observa o leziune izodensa cu parenchimul cerebral, cu diametrul de 5mm, mentionam ca leziune nu se vizualizeaza pe celelalte secvente efectuate, la nevoie se recomnda completarea examinarii cu contrast paramagnetic si efectuarea de felii subtiri pe regiunea de interes.
  Fara alte  anomalii de semnal vizibil la nivel supra- sau infratentorial, intra- sau extra-axial.
  Sistem ventricular simetric nedilatat.
  Structurile liniei mediane nedeplasate.
  Secventele de difuzie DWI si cele de gradient nu pun in evidenta o patologie de tip ischemic acut, hemoragic sau malformativ vascular.
  Mentionam ca se observa o bucla vascularea ce proemina in canalul auditiv intern ce vine in contact cu nervii cranieni VII si VIII, aspect de conflict vasculo-nervos.
  Nu se constata anomalii la nivelul nervilor optici si bandeletelor optice. Chiasma optica este in pozitie normala, fara anomalii de semnal. Nu se constata mase anormale la nivelul orbitelor.
  Fara anomalii de semnal decelabile la nivelul sinusurilor paranazale.

  REZULTAT:

  IRM diferenta contrast:

   

  Mentionam ca nu ohbserva priza de contrast al leziunii de  la nivelul unghiului ponto-cerebelos in dreapta , mai probabil artefact.

  Fara priza patologica a substantei de contrast vizibil la nivelul structurilor cuprinse in examinare.
   

  Răspunde
 87. Buna ziua numele meu e Georgiana si am fost diagnosticata cu menier de un an in Spania. Mi sa prescris tratament SERC de trei ori pe si si DOSMATIL cand am ameteli puternice cu vomitaturi etc.. iar de 4 saptamani fac injectii in timpan cu corticoide si tot fara nici un rezultat. Sunt disperata finca nu stiu ce sa mai fac sa nu mai am vartejurile astea si asi dori parerea unui medic din Romania sa stiu daca este vro speranta sami revin.va multumesc

  Răspunde
 88. Am un sunet continuu in urechea dreapta de 11zile iau sermion bilobil betaserc milgama de 4zile nu stiu ce sa mai fa.cu ocazia sarbatorilor de iarna am stat intr-un mediu zgomotos boxe concert.de un am ma chinuie cu zgomote in ureche pacanituri am facut CT dar nimic.acum este si mai rau.ce sfat imi dati?

  Răspunde
  • Raspund la toate comentariile care imi vin indiferent de data postarii articolului. DA, capacitatea nervului auditiv scade progresiv si poate sa va scada auzul incetul cu incetul. Trebuie neaparat sa mergeti la un consult ORL si neurologic sa incercam sa gasim o cauza si un trratament.

   Răspunde
 89. Ma comfrunt cu un sunet in urechea dreapta continuu de vreo 10 zile inainte pacanea trosnea dar se oprea inante de un an de zile.anul trecut am facut si ct dar degeaba.acum de patru zile iau betaserc sermion bilobil milgamma nu stiu ce sa mai fac nu mai suport.bine cu ocazia sarbatorilor de iarna am stat intr-un mediu zgomotos muzica boxe concert.

  Răspunde
  • Ati facut trauma Sonora. Nu suntem capabili sa echilibram perfect zgomotele puternice prin urmare… nervul se lezeaza sufera si apare acest tinnitus. Tratamentul care l-ati inceput este foarte buna, trebuie sa il continuati si sa aveti rabdare. Intre timp trebuie sa nu ma stati in mediu cu zgomot si sa fiti cat mai relaxat si odihnit.

   Răspunde
  • Eu am Meniere de 12 ani. Am avut la urechea dreapta iar de cativa ani la ambele urechi. Traiesc cu tiuitul permanent in cap. Am facut tratament cu piracetam, betaserc, b-uri. Primul diagnostic de menier la Hociota acum 12 ani l-am primit de la un doctor in varsta care acum s-a pensionat si imi daduse ca tratament in caz de criza (ameteala, stari de voma) diazepam injectabil. Nu am facut niciodata injectii cu diazepam. Acum 3 ani mi s-a prescris Arlevert care elimina ameteala partial si ma odihnesc mai bine. Se pot face cumva injectii cu gentamicina?

   Răspunde
   • Nu este nevoie in cazul dvs de injectii cu gentamicina. Ca sa se amelioreze tiuitul trebuue sa fiti linistit, odihnit si ne stresat.

    Răspunde
 90. Buna seara mi s-a spus ca am Acufene subiective mi s-a dat Carbomazepina cand il iau aproape cu nu mai am nimic si se manifest cu un pacanit ca si floricele de popcorn la microunde in urechea dreapta cand ma intind si cand ma ridic si ma misc trece.cand am oprit tratamentul iar au aparut pacaniturile mi sa spus ca nu stie ce sa mai faca sa fac ecodopler
  ce ma sfatuiti?

  Răspunde
 91. Buna ziua am si eu de cativa ani acufene care la inceput le percepeam doar noaptea acum sunt foarte puternice si permanente cu trecerea timpului a scazut si auzul la urechea dreapta am facut rmn unde au iesit multiple leziuni de demielinizare s a presupus ca e vasculita scleroza multipla facand mai multe analize s a ajuns la concluzia ca nu este nici una din cele doua boli .mi s au recomandat si niste analize pentru borrelia .toxoplasmoza.microplasma si clamidia .In acest moment s a ajuns la concluzia ca leziunile sunt provocate de aceste infectii pentru care urmez tratament cu antibiotice si produse naturiste de aprox 2 ani de zile.am fost si la neurolog infectionist si orlist dar nimeni nu a putut sa mi spuna ce sa fac ca sa ameliorez aceste acufene si sa impiedic scaderea auzulùi care scade foarte repede va rog sa ma indrumati ce sa fac ca sunt disperată ca a scazut auzul si la urechea stg .multumesc

  Răspunde
 92. Multumesc pentru raspuns . Daca e hernie este foarye bine ascunsa ca nu s.a vazut nimic pana acum . Cat despre tiuit o sa ma duc maine la un orl sa vad ce si cum . Sper sa nu fie ce ati spus dumneavoastra si sa se rezolve . Daca nu , ma obisnuiesc si cu asta . Multumesc frumos numai bine !

  Răspunde
 93. Buna seara m am 23 de ani si incepe asa . Am fost in uk un an de zile.pana in mai anul acesta . Fiind un mediu stresant ptr mine , cateodata seara aveam un tiuit in cap , general, nu il.percepeam intr.un loc anume si nu ma deranja mai deloc . In mai, anul acesta , am fost sa alerg, dorind sa.mi schimb stilul de viata si am simtit o durere in partea stanga jos a abdomenului dar nu am bagat.o in seama ca mai apoi sa ajung acasa si sa observ ca am o umflatura destul de mare in stanga buricului . M.am speriat foarte tare si am plecat acasa in romania si dupa multi bani cheltuiti si multe investigatii la medici diferiti nu am primit niciun rapsuns concret decat sindrom de intestin iritabil . Tin sa precizez ca din mai si pana in august am fost foarte stresat si am stat numai in tensiune cu gandul.la ce pot avea (tanar si nu.mi pot explica de ce). Moment in care , prin august, tiuitul a devenit deranjant si zilnic . In fiecare zi cand ma bag la somn si cand ma trezwsc il aud . Chiar si acum cand scriu imi tiuie capul . am observat ca atunci cand e liniste incepe si nu se opreste pana nu sunt sunete in jurul meu (muzica, masini,oameni care vorbesc ) insa cateodata e acolo si cand vorbesc de ex cu cineva acasa ziua …nu prea mult zgomot . Ce vreau eu sa intreb …poate fii de la stres sau de la inima? Mentionez ca nu am avut niciodata probleme cu inima si stresul l.am redus pana la urma impacandu.ma cu ideea umflaturii care apare la efort si cand aplic.presiune in abdomen . Am acceptat.o intrun final de ceva timp si nu.i mai dau importanta. Sa fie stresul sau ceva la urechi? Azi m.am enervat putin mai tare si a aparut instant dupa ce s.a lasat linistea ..va multumesc anticipat

  Răspunde
  • Umflatura aceea de la abdomen s-ar putea sa fie o mica hernie in care intra o ansa intestinala plina cu aer, in timpul efortului se mobilizeaza aerul in intestin si are capacitatea de a se aduna in niste spatii mai largi si fac tensiune pe peretii intestinali prn urmare durere abdominala. Tinitusul se datoreaza stresului, in timpul stresului avem pusee de crestere a tensiunii arteriale, aceasta crestere pe vasele mici determina uneori ruperea lor si singerare. Urechea interna si nervul auditiv sunt vascularizate de vase de sange ffff mici care se sparg sau se inchid imediat la o crestere a tendiunii arteriale. Daca s-a produs macar o data acest fenomen nervul auditiv nu a mai primit oxigen prin sange pt o perioada minute-ore pina s-a restabilit vascularizatia. Si atunci " a murit" o parte din nerv pe viata. De aceea tinitusul odata aparut nu mai poate fi vindecat decat ameliorat prin: "linistirea" sustemului nervos si tot felul de medicamente vasodilatatoare si neurotrope.

   Răspunde
 94. Buna ziua. Si eu am de cativa ani aceste zgomote in urechi, seara mai ales sunt pur si simplu insuportabile de nu ma lasa sa adorm.Cateodata si ziua le aud si la controlul orl totul mi-a iesit bine. Este drept lucrez in zgomot, la radio, de foarte multi ani, folosesc si castile pe strada, fumez de peste 20 de ani si sunt si o fire agitata. Foarte bun articolul dvs, voi incerca sa elimin pe cat posibil din lucrurile care imi provoaca aceste zgomote,pe care le-ati mentionat, am inceput cu fumatul. Sper ca in timp sa dispara.

  Răspunde
 95. Buna ziua!
  Ma numesc Mădălina sunt din Pitesti si caut un medic foarte bun in Bucuresti.
  Povestea mea a inceput in urma cu 3 ani…am facut o forma usoara de otita,am mers la medic in timp util si de atunci a inceput calvarul meu…medicul la care am fost după 4zile de tratament cu antiinflamatoare si analgezice m-a chemat la control…a urmat o aspiratie din ureche si de atunci a inceput calvarul.Urmatoarea zi m-am trezit cu tiuit in ureche si tratamente peste tratamente urmate de RMN,CT,audiograme,timpanograme Si iarasi investigatii…m-au tratat 2medici si intr-un final sa-mi spuna ca nu mai e nimic de facut,dupa 3 ani de tratamente si investigații. Va rog sa ma ajutati daca cunoaste-ti un medic f bun.SUNT DISPERATA! Am 34 de ani si îmi doresc sa pot sa am o viata normală.Va multumesc si rog doar pe cei care cred ca exista o solutie sa-mi raspunda. Adresa de mail: alexverdete@yahoo. com

  Răspunde
 96. Buna seara.Ma numesc Mihaela si am 36 ani.Va rog sa îmi spuneti ce trebuie sa fac in condițiile in care in urechea stânga m-ia aparut un fasait continui (seara mai pronuntat datorită linistii).Acest zgomot a aparut după ce am iesit de la o nunta si am stat chiar langa muzica.Ce trebuie sa fac ?Multumesc pt taspuns

  Răspunde
  • Cind a fost nunta? Daca a fost acum citeva zile se face tratament perfuzabil 10 zile si va vindecati daca este mai veche problema se poate incerca tratament medicamentos cu recuperare partiala.

   Răspunde
 97. Buna ziua.
  Simt in urechea stanga o tensiune ,ca un lichid fierbinte care sta sa curga ,am ameteli , greata si durerea o simt si pe partea stanga a gatului si a capului.Am facut o tomografie la cap si a reiesit un accident vascular de 6 mm pe partea stanga,urmez un tratament cu acid folic ,aspirin cardio si un complex de vitamina B.Am facut o serie de analize ,la recomandarea medicului neurolog,din care reiese – tromboza venoasa.Am 41 de ani,nu ma simt deloc bine ,aceste ameteli si dureri de cap sunt de la accidentul vasculat sau o problema orl?Vreau sa ma sfatuiti unde sa mai merg?Asa va fi restul vietii mele,cu aceste dureri?

  Răspunde
  • accidentul vascular este recent? in mod sigur nu o sa ramaneti cu acele dureri pe viata. s-ar putea sa se fi intrerupt putin sicirculatia la nivelul urechii interne. ar trebui sa faceti si un consult ORL cu PROBE VESTIBULARE.

   Răspunde
 98. Buna ziua ! Acuma 3 zile am ascultat muzica la casti, duoa ce le-am dat jos am observat ca aud un tiuit ascutit, de atunci il tot aud si mai ales seara il aud clar. Dispare in maxim o luna sau trebuie sa urmez un tratament ?

  Răspunde
  • trebuie neaparat sa urmati un tratament. ati facut o trauma sonora, S- a "ranit " nervul datorita zgomotului intens. mergeti cit mai repede la un consult orl; daca mai asteptati nu o sa va mai treaca tinitusul cu nici un tratament.

   Răspunde
 99. Buna ziua dna Doctor,in urma cu patru ani am ajuns la urgenta din cauza a cateva fumuri dintr-o tigare cu etnobotanice, nu stiu ce era in acea tigare, era prima si ultima data cand incercam asa ceva, dupa 2-3 fumuri mi s-a facut rau, mi-a crescut pulsul foarte tare, ma simteam ca bagata in priza, la urgenta mi s-a facut o perfuzie, pulsul s-a reglat, dar am ramas cu foarte multe neplaceri, dintre care si aceste tiuieli de urechi,permanente, dar pe care le percep numai cand este mai liniste, mantionez ca mi-am facut analizele pt glanda,analize de sange,tomograf, rmn,controale neurologice repetate,toate au iesit bine,nu stiu ce sa mai fac sa rezolv aceste probleme, in prezent ma tratez de anxietate de cateva luni si raspund bine la tratament, dar aceste tiuieli nu ma lasa sa trec peste acel eveniment traumatizant, va rog un sfat..

  Răspunde
  • acum este prea tirziu sa mearga un tratsment medicamentos. datorita cresterii tensiunii arteriale au murit niste filete din nervul auditiv. in situatia dvs ar merge o proteza auditiva special creata sa ascunda acest tiuit. incercati sa vorbiti cu o firma de protezare auditiva.

   Răspunde
 100. Buna seara !!! Am fost la control la Spitalul "PROF DR. D. HOCIOTA" la doamna doctor Tonu Angela, pentru ca am problema cu urechea dreapta si mai exact tinitus, mi s-a pescris tratament cu sermion si milgamma timp de 1 luna de zile dar nu pot sa le iau pentru ca imi fac rau. cred ca sunt prea puternice si de aceea. cu ce as puea sa le inlocuiesc? am uitat sa precizez ca 1 an de zile am luat antidepresive si ma gandesc sa nu fie si de la ele cauza vajaitului din ureche?

  Răspunde
 101. Multumesc pt raspuns. Am luat milgama pana acum de 3 ori dar pt ca am si hipotiroidie(care nu necesita insa tratament) ma ingras mult de la ele. De ex am pus in 2 saptamani 8 kg, ultima data doar 2 cu eforturi. As veni cu drag dar sunt din Iasi

  Răspunde
  • Ca sa scăpați de surditate și tinnitus ar fi trebuit sa faceți un tratament perfuzabil cind a debutat. Acum este cam tirziu a mai faceți vreun tratament. Nervul s-"a lezat și nu cred ca își mai revine. Companiile care fac proteze auditive au dezvoltat un aparat care ar masca acest tinnitus. De exemplu compania Starkey are un astfel de aparat: XINOTINITUS. ati putea sa îl încercați.

   Răspunde
 102. Buna ziua. In luna noiembrie anul tercut, pe fondul unei viroze am fost diagnosticata cu surditate brusc instalata idiopatica ud si acufene ureche drapta. Din spusele dr auzul nu mai poate fi recuperat dar pt acufene nu am primit niciun tratament. De atunci am tot incercat sa ma obisnuiesc asa insa imi e foarte greu. Am consultat alt medic care mi-a prescris tratament 3 luni cu tanakan. De o saptamana iau insa parca mai rau mi s-a infundat urechea si sangerez(am probleme cu un hemoroid intern declansat in sarcina) cand ies cu scaunul. Nici nu stiu ce sa fac daca sa mai iau sau nu…
  Acum va intreb pe dumneavoastra, exista o sansa si pentru mine? O sa reusesc vreodata sa scap de acest tiuit continuu? Ce pot face, ce pot lua ca sa se termine cosmarul pe care il traiesc de aproape un an de zile?

  Răspunde
 103. ileana,55 ani,de mai bine de 2 ani ma confrunt cu zgomotul pulsului in urechea dreapta.lucrez in aer conditionat si zgomot permanent

  Răspunde
 104. Buna ziua, am fost ieri seara la un concert, am stat in primul rand. Mi s-a parut ca totul se aude exagerat de tare dar nu am plecat. Aud un tiuit de atunci si parca nu mai aud la fel de bine. Imi dau seama de tiuit doar cand se face liniste. Ce imi recomandati va rog? Va multumesc. Va doresc o zi buna.
  Dragos

  Răspunde
 105. Doamna doctor are baiatul meo o problema acum2 luni asa dintro data a spus cai tiue ambele urechile dar nu tare si am mers la un orelist ia facut audiograma a spus ca are ceva slab nu aude sunetele de masina dar nu erea nimic grav si ia dat sirop picovit iar dupa 3 saptamani am mers la control bineteles nu s-a remediat nimic si am repetat audiograma a iesit buna a zis ca nu are nimic daca vrem sa mergem la un medic de copii si sa-i prescrie un RMN cred nustiu exact ca asa necajit si nelinistit sunt .Mai mult spune ca vocia de fete au fost niste finute la noi in vizita cateva zile si a spus ca asa il supara parca ii vb. in urechi si la scoala vede ca vocia de fete il derajeaja va rog din suflet spuneti-mi ce sa fac.Va multumesc mult….Pentru Nicu

  Răspunde
 106. Buna seara. In jur de acum 2 luni am calatorit cu avionul. De atunci, una din urechi nu functioneaza corect. Si anume, la primele cateva zile, aceasta nu se desfunda deloc, acum s-a mai desfundat insa nu la capacitate maxima. Se mai desfunda, apoi daca casc, inghit, iar se infunda, si tot asa parca se joaca cu mine. Am fost la 2 orelisti, unul din ei mi-a zis sa fac o radiografie Schuller fiindca as fi suspect de otomastoidita iar altceva nu are ce sa imi faca, (?!?!?!) iar celalalt, a presupus ca am trompa lui Eustachio infundata, fiindca in ureche nu se vedea nimic suspect, doar putin timpanul citez, `suferind`, si mi-a dat sa pun picaturi Maxidex in ureche, Bixtonim in nas, Movalis ca antiinflamator si Borenar. Am facut asta dar degeaba, tot asa e, ba chiar se inrauteste cateodata situatia. Daca pun sare calda (asa m-am gandit eu), urechea se desfunda cateva ore, dar dupa, se infunda iar, mai ales daca casc/inghit. Ce mai este de facut ? Durerile incep sa fie mai intense decat la inceput, si doare putin si osul mastoid. 
  Inca o precizare, cealalta ureche a fost operata chiar de mastoidita insa cea cu problemele actuale a fost intotdeauna sanatoasa. O fi fost avionul doar o coincidenta si de fapt am ceva mai grav ? Desi toate schimbarile de auz se petrec doar cand casc/inghit. Ca varsta, am 28 ani. Multumesc mult in avans !

  Răspunde
  • cel mai probabil ati facut o disfunctie tubara datorita avionului și a nasului infundat in acel moment. ati facut o audiograma si o impedanta? tratamentul unei disfunctii tubare este mai complex si in etape. trebuie f bine suflat nasul, desfundat, eventuali făcuți niște aerosoli și niște insuflati tubare cu para.

   Răspunde
 107. De 4 ani am un zgomot in urechea dreapta care seamana cu un motor de tractor care nu se opreste niciodata ba mai mult se intensifica ,iar auzul la urechea respectiva este ca si cum as auzi intr-o palnie care rasuna.Am fost operata acum 3 ani de deviatie de sept si mi sa spus ca problema se va rezolva dar nu a fost asa .Cateodata am dureri in ureche iar cind inghit am pocnituri .am luat betaserc.sermiom un an si foarte multe medicamente date de doctorita orl.mi-a bagat pe nas niste chestii pana in urechi pt ca le simtean infumdate am irosit timp si multi bani pana mia spus ca nu mai are ce sa imi faca .mentiomez ca am luat sulfasalazapirina ojumatate de an .sunt disperata va rog ajutati-ma.oare acupunctura ma poate ajuta.

  Răspunde
  • Trebuie sa evitati orice stres, oboseala si zgomot puternic in ureche. Din pacate nu exista un tratament minune care sa vindece tinitusul cum am explicat si in articol. Incercati sa faceti acupuctura, s-ar putea sa ajute. Nu am avut cazuri pina acum si de aceea nu va pot spune sigur daca ar merge aceasta terapie.

   Răspunde
 108. buna ziua ,

  SIMPTOMATOLOGIE existenta :

  -tiuituri(vajaila) in urechi, de fapt in cap (a debutat in 2008 pe stanga sub forma pulsatila dupa care s-a trasformat in tiuit ,
  -incepand cu 2010 acuz prezenta acestor acufene nu numai la urechea stanga ci si apoi la urechea dreapta si/sau amblele parti
  Am fost la medic ORL si-am obtinut acest diagnostic :
  Otoemisiuni acustice (tranzitorii si produse de distorsiune):
  – la urechea stanga absente in zona frecventelor 1 KHz pana la 4 KHz
  – la urechea dreapta sunt prezente doar la 2 si 3 KHz.
  Aceste teste obiective certifica o hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala mai accentuata la urechea stanga.

  Intrebare VA ROG FRUMOS (medicul care mi-a facut aceste teste efectiv nu mi-a recomandat nimic ):
  ce pot face sa-mi mai ameliorez putin tiuitul asta din cap care pur si simplu ma innebuneste ??

  VA MULTUMESC FRUMOS !

  Răspunde
  • Din pacate nu va pot recomanda un tratament prin intermediul acestui blog. Va pot spune ca aveti o lezare a nervului auditiv ireversibila, nu exista tratament sigur ca sa dispara acest tiuit total, se incearca tot felul de tratamente. Ca sa nu se accentueze problema dvs ar trebui sa fiti in general odihnit, sa nu fiti obosit/a, streasat si cu analizele in regula si fara alte boli adiacente: gen hipertensiune arteriala sau diabet zaharat.

   Răspunde
 109. Buna ziua, D-na Doctor,
  Ma numesc Gabi, am 46 ani. Pana in vara anului 2013, urechile mai faceau dopuri, ma mai suparau, dar nu am avut probleme foarte mari. In vara lui 2013 , fiind intr-o zona de munte pentru mai mult timp, ieseam in fiecare zi de la caldura si umezealala la frig, acest lucru intamplandu-se in mod repetat. La un moment dat m-a izbit o durere de ceafa intre osul mastoidian si coloana, sub muschi, in partea stanga a cefei. Aceasta durere incepea sa se amelioreze pana la disparitie din momentul in care imi puneam un fes pe cap. Am facut tot felul de investigatii( radiografii, tomografii, neurologie) concluzia fiind ca nu am nimic in acele directii. Am fost la ORL si am inceput un tratament pentru ureche, dar doctorul mi-a spus ca nu e nimic grav. Dupa 3-4 sedinte mi-a spus ca nu mai am nimic la ureche. Am inclinat sa-l cred, dupa ce am iesit de cateva ori afara iarna fara caciula si nu am mai simtit durerea. Dupa un timp insa a reinceput sa apara, de fiecare data cand ieseam la frig, chiar si cand, in casa fiind( 25 grade), faceam baie si ieseam cu parul ud din dus in camera. Acum sunt in aceeasi situatie si nu stiu ce sa ma fac. Doctorii care m-au examinat anul acesta mi-au spus ca nu am nimic la urechi. Intre timp, mai exact in vara, dupa o baie in mare cu apa ramasa in urechea stanga, a 2-a zi m-am trezit cu un vertij puternic, care nu m-a lasat indifferent cati doctori am vizitat. Dupa 3 luni, timp in care am luat o groaza de pastille si am vizitat 7 doctori , am fost la o d-na care se ocupa cu terapii alternative. Dupa prima sedinta nu am mai avut niciodata vertij. Sunt 3 luni de atunci. Nu am scapat insa si de sensibilitatea de la ceafa. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
  Va multumesc

  Răspunde
  • Aveti nevralgie Arnold. In primul rind trebuie sa evitati frigul, corpului uman nu ii place frigul, se sensibilizeaza datorita lui, oasele si articulatiile. Trebuie sa luati antiinflamtor si decontracturant muscular. Dar daca v-ati pune tot timpul caciula pe cap si ati oferi corpuluii dvs caldura n ati mai avea nevoie de medicamente. Ce terapie alternativa a folosit dna doctor care v-a tratat vertijul?

   Răspunde
  • Imi cer scuze, nu am stiut unde sa caut si de aceea nu v-am raspuns pana acum. Va multumesc pentru raspuns.
   Despre d-na care m-a tratat, numele dumneaei este Zinaida Stoenescu. Isi poate controla energia si simti caldura degajata de maini pe zona pe care o aplica. Pur si simplu si-a pus mainile pe ceafa mea timp de 5 minute si a directionat energia catre ea si urechi. Simti acea energie, se incalzeste zona. E foarte placut si doamna e super de treaba. Nu am crezut ca mi se va rezolva , m-am chinuit 3 luni cu ametelile , dar de atunci nu am mai avut niciuna.
   Despre problema mea actuala, eu am legat-o tot timpul de urechi. Am stat prin septembrie pe plaja, intr-un vant foarte puternic si m-au durut urechile. Si in general in ultimii 3-4 ani am fost mai sensibil cu urechile. Dupa durerile de urechi am facut tratament la urechea externa, si s-a rezolvat, dar pentru urechea interna nu am facut nicio investigatie, deoarece la orice doctor ma duc, se uita la partea externa unde am facut tratament si spune ca nu am nimic la urechi. Ma gandesc acum ca poate raceala a afectat si urechea interna, eu am tratat partea externa iar raceala a ramas in interior. Acum de exemplu, durerea cand apare, e localizata mai mult in spatele mastoidului drept. Dar si mastoidul stang ma doare cateodata. Parte unde a inceput durerea ( la baza craniului) parca s-a mai estompat, poate si datorita unor masaje cu uleiuri esentiale de busuioc .
   M-ar interesa daca exista vreun tratament prin care sa stiu ca la un moment dat voi scapa de durere, nu doar se va ameliora. Perspectiva ca voi purta fes si vara ma ingrozeste. Imi place apa, inotul, nu ma pot gandi ca trrebuie sa-mi iau adio de la asa ceva. Sau poate un consult mai amanuntit poate pentru urechea interna.

   Va multumesc
   O zi buna

   Răspunde
 110. Bună ziua, am 60 ani si de aprox o săptămână am durere in urechea stanga ca un junghi pe care o simt pana la tample de asemenea e însoțită de o durere deasupra ochilor in zona sprancenelor. Menționez ca fac tratament cu pentoxifilin. Va mulțumesc

  Răspunde
  • S-ar putea sa fie o durere nevralgica. Incercati sa puneti caldura local si si sa fa feriti de curenti de aer rece. Si sa descoperiti momentul cind porneste durerea si cind se agraveaza. Cititi articolul meu despre NEVRALGIA.

   Răspunde
 111. Buns ziua , acum cateva lui , m-am trezit peste noapte cu un tiuit in urechea stanga. Am realizat ca nu mai aud bine cu urechea stanga. Am fost a doctor si mi-a dat sa fac perfuzii cu B-uri timp de trei zile. Dupa , am fost si am facut un RMN (decat la cap) . Pe RMN nu au gsit nici o urma de avc, decat fluid in sinusurile frontale ( cele din spatele pometilor). Am un fasait continuu in urechea stanga si hipoacuzie. Fasaitul se intensifica seara sau daca sunt zgomote puternice pe langa mine. Ce ma sfatuiti ? Unde trebuie sa merg? Am sanse sa isi revina urechea? Multumesc.

  Răspunde
  • acum citeva luni organismul dvs a trecut printr-un soc emotional, stres puternic sau trauma sonora si nu s-a mai vascularizat cum trebuie prin urmare nervul auditiv s-a îmbolnăvit si da acest tinitus pe care il auziti dvs. trebuia sa faceti tratam injectabil atunci cind a apărut si aveati mari sanse sa nu il mai auziti acum. se mai poate da un tratament medicamentos de suport ca sa nu se agraveze de acum încolo dar sa treaca detot nu cred că mai sunt șanse. trebuie sa evitați neapărat stresul de orice origine si sunetele puternice.

   Răspunde
 112. Buna ziua, numele meu este Emma. Am o intrebare: de 4 zile , am un usor tiuit in urechea dreapta, sa ma astept 2-3 zile sau sa trec pe la medic? Multumesc

  Răspunde
 113. Buna ziua! De 2 ani am ameteli f.puternice , cu stari de voma accentuate si imposibliatea sa focusez. Atacurile apar cam la 4-5 saptamani si dureaza cam 2-3 ore. Nu am tiut, dar simt ureche dreapta infundata. Din copilarie auzul din urechea dreapta este deteriorat.
  Am facut RMN, EKG, analize de sange si rezultatele au fost normale. In urma unui consult ORL am primit tratament Betaserc 16 mg de 2 ori pe zi. Am inceput tratamentul acum 2 luni, insa atacurile nu se opresc. Ce ma sfatuiti sa fac?
  Multumesc!

  Răspunde
  • S-ar putea sa aveti Boala Meniere. Trebuie sa faceti un consult la Dr. Madalina Geogescu, OTOMED care se ocupa numai cu probleme de genul acesta. O sa va investigheze si o sa va dea tratament mai aelaborat decit doar Betaserc.

   Răspunde
 114. Rog un sfat la urmatoarele simptome, nu stiu la ce usa sa mai bat, stau in concediu med si ma rog sa gasesc un raspuns, am 25 ani, 70 kg, 1,75h

  18.08.2014
  -zilnic obosit cu toate ca doarmeam f bine, ma concentram greu si cu scaune moi datorita unui posibil SCI
  22.08
  -brusc după ce am luat masa ma cuprins o stare de:
  -leșin,
  -alerta,
  -nu pot focaliza obiectele nici in apropiere nici in departare
  -deseori palpitati la piept,
  -uneori febră ușoară, max 38,5,
  -amețeală, amorțeală, presiune asupra capului
  -sintomele se agravau la miscare, după mâncare, la miscarea capului
  23.08
  -scaderea apetitului totala
  -senzație de gât uscat, gât roșu
  –neurologic nimic, RMN facut
  28.08
  -tiuit in urechi continuu… 
  -Metoclopramid ul ameleora simptomele
  -nas putin infundat
  –ORL nimic, audiograma, RSinus facute
  3.09
  -helicobacter din scaun neconcludent
  -tratament pt helicobacter, sintomele sau ameliorat f mult dupa prima zi
  11.09
  -Gastroscopie (am duodenită si gastrită antrală)
  -helicobacter negativ din biopsie
  12.09
  -cu antiacide ma simt mai rau decat cu antibiotice dar devenise suportabil dupa 3 zile
  -psihic ma simteam f bine inainte ca toate sa se intample

  Va multumesc pt. orice sfat …

  Răspunde
  • tiuitul in ureche continua? puteti sa fi facut o infectie virala cu un virus care s-a cantonat la sistemul digestiv dar a lezat si nervul vestibular si auditiv. se numeste neuronita vestibulara. ar trebui incercat sa luati prednison citeva zile, vitamina b1 si b6 injectabil si un vasodilatator gen ginko biloba.. mai scrieti-mi cum va simtiti acum si daca ati luat unul din medicamentele enumerate d mine. sunteti un caz intersant.

   Răspunde
 115. buna ziua in luna decembrie am ametit puternic si am dat cu partea stanga a capului de ciment de atunci aud mereu tiuit si nu aud bn cu urechea stanga medicul orelist mi-a zis ca e ingrosat timpanul cum pot face sa isi revina urechea stg la loc? multumesc

  Răspunde
 116. Si eu ma lupt cu zgomote in cap si ureche . Totul tine de noi sa stim cum sa le controlam. De o saptamana iau tratamemt si a inceput sa dispara zgomotele . Multumesc domnului doctor malek constanta . Multa sanatate va doresc la toti .

  Răspunde
 117. Buna ziua.. Ma confrunt cu o rinita alergica dupa spusele domnului doctor ORL, acesta mi a propus sa i au pastile aerius sparyuri nazale le baza de apa de mare .. Nu mi a trecut si mi a propus acum ca la mare sa fac aerius dimineata.. Daca stiti cumva cum pot face acest aerius sau alt tratament care poate alunga aceasta rinita v as fi recunoscator.

  Răspunde
 118. Buna .Ma numesc Alina si am 21 de ani si am o problema de vreo 2 zile cu urechea stanga , o simt infundata ,alteori aud un sunet care pocane.dar aceste sintome nu le am timp indelungat , cateva ore si imi trece .Tin sa mentionez ca sunt racita si plus de asta nu ma aflu in tara deocamdata..Astept un raspuns.Va multumesc!

  Răspunde
 119. Buna ziua.De vreo 10 luni am o problema la urechi.Cand pun urechea pe perna se aude un zgomot ca si cum ar fi apa in ureche.Cand mananc se aude acelasi zogmot,cand casc la fel,cand beau apa,cateodata si cand vorbesc se aude acelasi zgomot.Ce poate sa fie?Va multumesc.

  Răspunde
 120. Buna seara,Dna.Doctor am si eu o problema cam de un an si jumatate am un tiuit in urechea dreapta,eu am facut o otita destul de nasoala dupa ce mi s-au scos dopurile din urechi efectiv se umflase tot lobul urechii si am avut si ceva sangerari din interiorul urechii, am facut injectii atunci si sa vindecat,dar am ramas cu acest tiuit in ureche care il aud mai mult noaptea la culcare sau cand este linste,mentionez ca mai am si niste dureri de ureche din cand in cand ca niste cutite dar nu dureaza mult 2-3 ore dupa care dispar,cateodata ma doare si in spatele urechii si se duce durerea si putin spre maxilar,dar la fel nu am durerile perioada lunga dar sunt destul de dese si tiuitul il am tot timpul deja m-am obisnuit cu el cateodata si uit ca-l am,imi aduc aminte la culcare de el,am facut si o audiograma si a iesit buna.Puteti sa-mi spuneti va rog ce ar trebui sa fac sa scap de acest tiuit si de acele dureri?Am fost la un medic Orl si mi-a spus ca nu am nimic dupa ce sa uitat in urechea mea si ca acele dureri ar putea veni de la dantura,dar cu dantura nu am probleme,am o lucrare dar atat in rest nu am carii nimic.Mentionez ca am 33 de ani.Va rog sa ma ajutati cu un sfat,multumesc mult!

  Răspunde
  • Durerea poate sa fie nevralgica datorita unor curenti de aer rece, aer conditionat, presiunea atmosferica. Ar trebui facut un RMN cerebral cu substanta de contrast pt a vedea daca este ceva la nivel cerebral, la nivelul urechii interne si a nervului auditiv, si vazuta vascularizatia cerebrala si cervicala. Ar merita incercat si un tratament pt tiniusul acesta dar nu vi-l pot recomanda prin acest blog.

   Răspunde
 121. Buna seara.
  Va rog sa-mi spuneti daca Cerebrolysin are efecte benefice pentru tinitus. Sotului meu i s-au prescris injectii cu acest medicament, in asociere cu B1 si B6. El ia Betaserc si Sermion. Acum a terminat o cura de 10 zile cu Celebrex. Credeti ca e bine sa faca injectiile? In prospect nu scrie nimic despre tinitus. Multumesc anticipat pentru eventualul raspuns.

  Răspunde
  • Mda, medicamentul acesta nu se prescrie deobicei pt tinnitus. Dar l-ar ajuta sa faca o cura de 10 injectii de cerebrolysin, pentru ca creste vascularizatia cerebrala ajutind astfel si la micsorarea tinitusului.

   Răspunde
 122. Buna ziua! Aum 5 zile copilul meu de 3 ani a fost operat de polipi si i s a pus aerator la urechea stanga.acum se plange de durere de cap si de ureche. In plus de 2 zile e cam teapan si acuza dureri dupa cap lab miscarea brusca a capului noi am crezut ca poate a dormit rau dar acum nu stiu ce sa mai cred. Va multumesc!

  Răspunde
  • trebuie sa va ducceti la medicul care v-a operat, el stie ce a afacut acolo. Nu am avut cazuri asemanatoase pina acum. Dati-i nurofen si lasati-l sa stea cit mai linistit, cit mai mult in pat si sa nu faca miscari bruste. Ar trebui sa ii treaca repede.

   Răspunde
 123. Ma numesc Dorica,de cateva zile am un fasait in urechea dreapta,ca o pulsatie dar il aud seara cand ma pun in pat,nu am probleme cu nasul,nici cu tensiunea,sunt sub tensiune.ma mai durut urechea dreapta in trecut,dar am pus pe seama curentului,Am 55 ani.ce sfat imi dati.Precizez ca am avut si mancarimi inainte de a se produce acest fasait,am avut obicei sa ma scarpin cu betisoare.V a mutumesc anticipat de raspuns

  Răspunde
  • Fasitul pare sa fie o acufena, pe fond vascular si al oboselii, mai ales ca apare seara, chiar daca nu aveti hipertensiune arteriala. Nu cred ca are legatura cu minacrimea si betisoarele. Trebuie sa mergeti la un consult orl cit mai repede, cu cit stati cu prooblema mai mult cu atit o sa se rezolve mai greu problema

   Răspunde
 124. Buna ziua ! Am 23 de ani si am aceeasi problema cu tiuitul in urechea stanga din luna februarie…m.am plimbat la urgenta de 2 ori insa au dat din umeri, ba chiar unora li s.a parut amuzanta situatia. o singura dna dr neurolog s.a interesat, mi.a dat bilet pt rmn urmeaza sa.l fac. am efectuat si un CT dar de dna dr orlist totul arata bine. La audiograma totul e bine. Timpanul e sanatos. Am efectuat analize la sange, din gat mi s.a luat nu stiu ce..au iesit bine. Singura data cand m.am simtit bine a fost cand in timpul examenului CT mi s.a injectat substanta de contrast motiv pt care acum am trimitere si la endocrinologie.
  Totusi, eu mi.am declansat problema dupa sesiunea de iarna, deci pe fond de stres.
  Momentan mi s.a indicat sa iau timp de 3 luni urmatoarele medicamente:
  betaserc 24mg – 2/zi dimineata si seara [10 a.m. – 10 p.m.]
  stugeron 25 mg – 2/zi dimineata si seara [10 a.m. – 10 p.m.]
  quarelin si neuromultivit – iau doar inainte de somn sa scap de senzatia de durere de cap.
  Intrucat starea de vertigo, greata ti.o da lipsa de Fe, Zn am apelat si la o capsula pe zi de Centrum. De asemenea de doua ori pe zi [dimineata si dupa amiaza cam pe la 14.30 – 15.00] iau o pastila de Ginko Biloba memo plus.
  Am eliminat din alimentatia mea tot ce e dulce, sarat, carne rosie. Recunosc sunt consumator de ness. L.am eliminat. Am trecut pe o dieta vegan si asa e sezonul leurdei, salatelor etc 🙂 Foarte important este sa nu aveti stari de nervozitate. Incercati pe zi sa atipiti macar de 2 ori cam 1 ora..va ajuta mult.
  Mentionez: toate medicamentele le iau sub stricta supraveghere medicala !!!!!!!
  Mai jos anexez o pagina de internet de unde veti putea afla ce plante sa folositi la prepararea ceaiului. http://www.retetanaturista.ro/remediu-naturist/acufene-(zgomote-in-urechi)-7.html

  Repet: inainte de a folosi orice medicament citit cu atentie prospectul, de asemenea sunt plante care in combinatie cu alte afectiuni pot agrava situatia. cel mai bine este sa luati scris pe o foita ce gasiti mergeti la medicul de fam sa va poata indica ce e bine si ce nu.
  Eu una, dupa mai multe ore de somn si cura asta de plante, salate, icre, pastile cred ca incep sa vad rezultatele.
  Aveti incredere in dumneavoastra si credinta in Dumnezeu doar asa veti reusi !
  Sper ca raspunsul meu sa va fie de folos !

  Răspunde
  • Sunteti cam tinara sa aveti asa probleme. Tiuitul sigur a aparaut pe fond de stres, oboseala si zgomote puternice aduse constant urechii. F bine ca urmati tratamentul prescris ( care este f bun) si ca urmati si acea dieta si odihna cit mai multa. Sigur o sa aveti o amelioarea mare a tinitusului.

   Răspunde
 125. Buna ziua,ma numesc iza,am 43 de ani si am acufene pe doua tonalitati in urechea dreapta. A aparut dintr-o data.Mentionez ca am avut 7-8 otite in copilarie.Acum iau Betaserc si 10 zile pe luna B-uri. Tratamentul l-am inceput acum doua saptamani si ceva,acufenele au disparut total dupa cateva zile ca acum doua zile sa reapara sub tratament. Am fost la neurologie,totul este bine,la endocrinology TSH-ul si FT4 nu mi s-au modificat,urmez acelasi tratament cu eutyrox in continuare. Intrebarea mea este daca Betasercul ajuta la vindecare.Sau ce altceva recomandati?Insomniile si tiuiturile sunt ingrozitoare. Multumesc

  Răspunde
 126. Buna seara,acufenele pe doua tonalitati,se pot vindeca cu betaserc?,mai ales ca au aparut dintr-o data.Am luat medicamentul,la cateva zile au disparut complet iar dupa o saptamana de ,,liniste ,,au reaparut.Tratamentul nu l-am interupt.

  Răspunde
  • Ar putea fi vindecate cu betaserc, daca tratamentul se face din timp. Insa trebuie facute niste investigatii: audiograma tonala, impedanta, RMN cerebral sa vedem cit de afectat este nervul auditiv.

   Răspunde
 127. Buna ziua, as avea rugamintea daca ati putea sa-mi spune-ti parerea dumneavostra legata de problema mea de sanatate care ma epuizat atat psihic cat si fizic.La 7 ani m-am operat prima oara de polipi nazali, a doua oara si de unde mi-au inceput probleme a fost la 16 ani, la o clinica privata din bucuresti dupa cateva sedinte de aerosol doctorul a decis sa-mi scoata polipi, ambele interventii au fost facute cu anestezie locala, la prima operatie mi-au scos doi polipi rotunzi si mari, in schimb la a doua operatie am vazut decat sange practic nu am vazut nici un polip sau ceva.Si mi-a prescris olinth timp de o saptamana, problema este ca dupa o saptamana tot mi se infunda nasul si nu puteam sa respir fara spray nasal, si tot asa am tinut-o cu sprayurile nasale timp de 7 ani, in toti acesti 7 ani nu am avut nicio durere de cap nici o simptoma de disconfort in cap pur si simplu singura problema era decat nasul infundat.pe data de 01.01.2013 (tin minte si acum)m-am trezit cu un piut in ureche.la inceput nu i-am dat mare atentie am zis ca e de la tensiune, dar din pacate nu s-a mai oprit, in scurt timp mi-a aparut si o presiune pe partea stanga a capului si la ceafa, si daca apasam cu degetu pe partea stanga a capului aveam ca niste pocnituri.parca aveam lichid in cap.Si dupa toate aceste simptome m-am decis sa merg la doctor asta se intampla dupa cateva luni de la primele simptome aproximativ 6, am fost la o clinica ma consultat un doctor mi-a facut o endoscopie nasala si mi-a zis sa-mi fac o radiografie la sinusuri, in urma acestor demersuri mi-a zis ca am sinuzita si un polip in sinusul frontal stang plus o deviatie de sept si o rinita mi-a dat un tratament (nasonex, clarinase, si un spray de mare).am tinut tratamentul si mi-a zis ca imi trebuie operatie.ca altfel nu are ce sa-mi faca.sincer sa sa fiu nu am vrut sa ma operez am zis ca poate trece cu un tratament mai indelungat, dar din pacate nu a trecut ci s-a agravat mai mult, cateodata dureri de cap, am si convulsii musculare ba la mana ba la picior cu urechea stanga nu aud aproape nimic decat un piut la o intensita cand medie cand mare imi simt foarte grea partea stanga a capului si furnicaturi, ma trezesc dimineata cu ameteli cu capul greu, astea sunt simptomele care le-am avut si care le am si in momentul de fata.Intre timp eu am plecat in strainatate si dupa cateva luni de chin am zis sa merg si aici la un specialist sa vad ce imi spune si sa ma operez ca deja nu mai suportam.Aici doctorul ORL dupa o consultatie si dupa o radiografie mi-a zis ca am sinuzita deviatie de sept ca am lichid in sinusul stang si in ureche(de polipi nu mi-a zis nimic cu toate ca este acolo, poate nu l-a vazut)dar nu asta este cauza problemelor mele sau mai bine zis ca daca s-ar interveni chirurgical aceste probleme tot mi-ar aparea din cauza ca ce am eu este genetic plus de asta de la a doua operatie mi s-a declansat un fel de alergie(mai mult de atat nu stiu sa va spun).Si mi-a dat sa folosesc spray nasal nasonex toata viata si sa traiesc cu chestia asta. Ce mi-a spus ma demoralizat si nu vreau sa cred ca nu exista o rezolvare.V-as fi recunoscator daca mi-ati spune si parerea dumneavostra ce-ar trebui sa fac sa incerc sa ma operez sau nu.

  Răspunde
  • Da, trebuie operatie. De corectare a septului nazal si de curatare a sinusurilor inflamate, endoscopic. De facut eventual si o miringotomie stinga ( o mica perforatie in urechea stinga cu drenarea lichidului din spatele timpanului, perforatie care se va inchide in citeva zile). Eu sunt ferm convinsa ca se va rezolva prooblema dvs daca va operati, nu e nevoie sa stati asa toata viata, pt ca se va agrava. Cind reveniti in tara, cautati-ma.

   Răspunde
 128. Buna ziua! Am 26 de ani si pe data de 27 feb 2014 am fost diagnosticata cu surditate brusc instalata la urechea stanga (hipoacuzie mixta moderat severa). M-am prezentat la medic, in 24 de ore de la aparitia hipoacuziei. Am urmat tratament perfuzabil cu Pentoxifilin fi II, Memotal fi II, Lemodsolum, precum și injectii cu vitamina B1 și B6, timp de 11 zile. Dupa externare mi s-a recomandat sa continui tratamentul acasa cu Pentoxi Retard 1 cp/zi, Neuromultivit 3 cp/zi si Memotal/Piracetam 3 cp/zi. Dupa externare pot spune ca acufenele s-au diminuat in intensitate, dar se accentueaza la zgomote puternice. Dupa trecerea factorul perturbator, țiuitul se stabilizeaza la un nivel cat de cat acceptabil. Dupa tratamentul perfuzabil mi-am recuperat auzul cu 20 dB. In urma investigatiilor s-a ajuns la concluzia ca in urechea interna s-ar fi spart un vas de sange, intrucat nu s-a gasit nicio tumoare la nivelul nervului auditiv. Mentionez de asemenea ca nu am probleme cu inima, nu fumez, nu consum alcool, iar analizele de sange au iesit normal. Voiam sa va intreb care sunt sanse sa mai recuperez din auz in urma tratamentuluii pe care trebuie sa-l urmez acasa si daca evolutia normala este aceasta, adica lenta? Ar trebui sa urmez alt tratament? Va multumesc anticipat! Sanatate!

  Răspunde
  • Tratamentul este foarte buna. Aveti rabdare. Trebuie sa urmati tratamentul prescris 3-6 luni si dupa 6 luni se apreciaza situatia. Feriti-va de zgomote puternice, stres si odihniti-va mult.

   Răspunde
 129. Buna ziua! Am 38 de ani si de cativa ani (vreo 6-8 ani) tiuitul din urechi nu imi da pace. De cateva luni a devenit foarte puternic, ma derajeaza enorm. Am fost la un speciaist ORL care mi-a zis ca am auzul perfect in urma testelor. Am facut o tomografie care nu a aratat nimic anormal. Ce pot face sau, ce sa iau ca macar, sa se mai diminueze acufeele? E vreo sansa de vindecare?
  Mutumesc pentru raspuns!

  Răspunde
  • Din pacate de aceasta "boala" nu prea mai scapi. Dar se poate diminua: prin tratament medicamentos si "linistire" a sistemului nervos ( odihna si fara stre, fara zgomote puternice in jur). Tratamentul medicamentos nu vi-l pot recomanda prin intermediul blogului ci doar la un consult ORL.

   Răspunde
 130. Buna ziua, am 24 ani si am o problema cu urechea dreapta de aprox 2 ani. Sunt momente in care atunci cand vorbesc eu sau altcineva imi simt urechea pacanind pe tot parcursul vorbitului, dar nu mi se intampla mereu. Simt cateodata un usor discomfort (durere) dar e suportabil si nu bag de seama. Precizez ca am deviatie de sept pe partea dreapta- cineva mi-a spus ca ar putea fi din aceasta cauza. Va rog din suflet sa-mi spuneti care ar fi cauza, ce boala si eventual ce tratament ar trebui sa urmez? Sincer, sunt putin ingrijorata… Va multumesc!

  Răspunde
  • Cel mai probabil este vorba de o disfunctie tubara. Nu se egalizeaza presiunea din urechea medie cu cea atmosferica datorita obstructiei nazale data de acea deviatie de sept nazal si cornete nazale hipertrofiate (mari). Ar trebui sa faceti un consult ORL si sa remediati problema nasului. Cind nasul "va respira" cum trebuie atunci si urechea " va auzi" cum trebuie.

   Răspunde
 131. Buna ziua, doamna doctor. Am 27 de ani si aud un tiuit in urechea dreapta cam de doi ani,(uneori il aud si in ureche stanga), tot timpul, dar mai ales seara cand e liniste. Din cate mi-am dat seama a aparut pe baza de stres, nu m-am odihnit suficient, foloseam castile la serviciu si in perioada aceea am inceput sa beau cafea( acum nu mai beau si nu mai ascult la casti). Acum 7 ani am avut otita medie la ambele urechi pe care am tratat-o, nu stiu daca e relevant. Am fost la un medic orl si mi-a spus ca nu am nici o infectie, am facut o audiograma din care a reiesit ca aud bine. Mi-a dat picaturi pentru nas pentru ca imi curge nasul cam tot timpul anului, doar vara nu, cand ies afara, mai ales in frig, cu toate ca nu sunt racita. Umblu tot timpul cu servetele la mine, nu stiu daca are legatura sau pot face ceva in privinta asta. De la picaturi mi-a curs nasul si mai mult si dupa o saptamana nu le-am mai luat. Tensiunea este buna. Din cate stiu nu sunt alergica la ceva. In dreapta, unde aud tiuitul, am o masea de minte care a crescut., mi-a strambat si restul dintilor din cauza asta, pt ca e cam mare, dar nu a mai crescut de cativa ani. Incerc sa ma odihnesc si a nu ma mai stresez. Credeti ca e posibil ca tiuitul pe care il aud sa fie din cauza maselei de minte? Ar fii o idee buna sa iau GinkoPrim max timp de 3 luni si sa vad daca e vreo imbunatatire? Ce as putea sa iau ca nu mai imi curga nasul? Va multumesc pentru timpul acordat citirii acestui mesaj si voi astepta raspunsul dvs cu interes. O zi buna va doresc!

  Răspunde
  • Va curge nasul ca aveti rinita alergica. trebuie sa faceti un consult alergologic sa vedeti la ce sunteti alergica. trebuie sa luati un spray de nas contra alergiei, pe care nu vi-l pot eu recomanda in acest fel ( prin intermedioul blogului). Pt tinitus e bine sa luati pastile care maresc circulatia sangvina la nivel cerebral cum ar fi cel care l-ati specificat, puteti sa il luati si 6 luni zilnic.

   Răspunde
 132. Buna ziua
  Am 55 de ani . Nu vreau sa va obosesc cu o lunga istorie [ care dureaza din 2005 ] asa ca voi fi cat se poate de scurt:
  Intr-o dimineata m-am trezit ca urechea dreapta "s-a culcat" si aproape ca nu mai auzeam deloc in afara de un usor tiuit [ cu care de altfel m-am obisnuit ].Am fost la 6 sau 7 medici si am urmat diferite tratamente pe parcursul catorva ani.Din pacate fara rezultat.
  In doua situatii mi s-au facut si incizii cu montare de tub de drenaj; Nu a functionat nici asta dar dupa 48 de ore [ la a doua interventie], auzul a revenit spontan ,la maximum,si de la ora 12:10 pana seara tarziu,la culcare nu era nimeni mai fericit ca mine !
  Din pacate dimineata m-a readus la realitate urechea reintrand "in stand-by".Medicul n-a avut nici o alta varianta de incercat.
  Dar ce mi s-a parut extrem de interesant este faptul ca:
  Daca merg la munte [am fost la Balea Lac] , pe masura ce urc
  "se deschide singura " aproape complet !
  Daca ma tin de nas si creez presiune ,iarasi se deschide iar daca stau cu capul in jos ramane deschisa!
  Am ajuns sa inventez o gluma si sa spun ca :INSTRUMENTELE SUNT ACOLO, LIPSESC DOAR MUZICANTII.
  La unul din medici [ultimul,in 2011] am facut audiograma in 2 variante, una normala si alta stand cu capul in jos tinandu-ma de nas si creand presiune ;a ramas fara replica de parca n-a mai vazut asa ceva.
  In Oradea [unde locuiesc] mai exista un singur medic considerat cu experienta, dar credeti-ma evit sa merg la dansul tocmai pentru ca e ULTIMA SANSA a mea si uneori nu-i asa speranta e mai mult decat nimic.
  Desigur ca nu ma astept sa-mi dati un diagnostic exact pentru problema mea [ nici n-ar fi posibil ] dar ar conta enorm sa stiu daca sunt un "unicat" care trebuie sa traiasca cu "deranj de auz" [ nu cred ca sunt hipoacuzic} chiar daca STIE ca ar trebui sa existe o rezolvare .
  Va multumesc pentru rabdare si amabilitate
  Mircea Bratescu Oradea

  Răspunde
  • Foarte frumos descrisa problema dvs. Aveyi disfunctie tubara, trompa lui Eustachio este foarte " slaba" si nu se mai contracat cum trebuie, astfel incit nu se mai deschide cum trebuie orificiul nazal al trompei. Asta poate fi otitelor repetate, virstei…. Insa conteaza f mult si nasul cit de liber este. Aveti cornetele nazale mari? sau vreo deviatie de sept nazal? Cind va tineti de nas inevitabil fortati sa se deschida orificiul nazal al trompei lui eustachio. Ca sa fortati sa se deschida acel orificiu tot timpul ar trebui sa mestecati guma sau sa sugeti bomboane tot timpul.

   Răspunde
 133. buna ziua as dori o parere daca se poate.am avut un dop de ceara in ureche si a aparut un tiuit,insa mi-a fost extras dopul,dar tiuitul a ramas dupa vreo 2 luni obosit de tiuit am picurat suc de usturoi,insa am simtit arsuri mari.dupa cateva zile tiuitul a disparut din ureche insa il simt in cap.am avut vreo 2 saptamani in care am avut ameteli cand ma deplasam(inca mai am,dar rar)am incercat cu betaserc dar nimic.am fost la 3 doctori orl si nu stiu nimic.ma tot plimba de la cabinet la cabinet.cu auzul nu am probleme.Am auzit ca se poate "repara" tiuitul de la coloana cervicala,insa nu cred ca am probleme cu colona.Matusa mea avea si ea un bazait in ureche de circa un an si a fost la 2 sedinte la un specialist de masaj si a disparut sunetul.
  ce as mai putea face?incotro sa ma indrept?
  Stima

  Răspunde
   • Buna ziua,
    De câteva zile, soțul
    Meu se confrunta cu o problema cel puțin bizara. Atunci când se vb in jurul
    Lui aude cuvintele cu ecou metalic iar vocalele a și i le aude f pronunțat și îmi spune ca le aude cumva ca și cum ar fi vorbite printr un difuzor sau un gramofon. Va merge la medic in Weekend dar pana atunci ma întreb ce ar putea fi și la ce sa ne așteptam pe mai departe. Va multumesc. Nu suntem in RO și așteptarea pt a vedea un specialist aici e destul
    De lunga.

    Răspunde
 134. Buna,va rog frumos sa imi spuneti ce inseamna Minima ingrosare a mucoasei ce tapeteaza sinusul sfenodial si celulele etmodiale?Este ceva grav?Am facut un rmn si acesta este diagnosticul.Este vorba de o sinuzita sau o raceala la cap?Ce tebuie facut in continuare?Am si tiuituri la urechea stanga de ceva timp.Va multumesc frumos!

  Răspunde
 135. Buna seara, ma numesc Alexandru si am 15 ani. Si eu am fost impins de acest tiuit sa caut pe internet tot felul de tratamente, insa nu am gasit…tinitusul meu a aparut dupa o raceala foarte urata, timp in care am fost in spital vreo 3 saptamani cu diagnosticul sinuzita maxilara bilaterala si catar otubular cu acufene "temporare"…tiuitul a inceput prima oara in urechea dreapta dupa care s-a extins la ambele dupa cateva luni…acum insa am 2 tipuri de tiuit: 1.un tiuit foarte inalt pe care il aud tot timpul fie ca e liniste fie ca nu(ambele urechi) , si al doilea, un tiuit de tonalitate medie spre inalta resimitit mai mult in urechea dreapta, dar care este mult mai puternic decat primul…iar acesta simt cum mi se amplifica atunci cand imi pun mana la ureche sau cand imi pun un deget in ureche ( cea dreapta)…de asemenea am si o hiperacuzie usoara dupa parerea mea pentru ca ma deranjeaza sunetele puternice ca si cand mi-ar vibra urechea si sunt afectat in mod specific de anumite sunete inalte( precum televizorul cu tub pe care il pot auzi de la 30 de metri)…tin sa spun ca am facut 2 audiograme si ca nu am pierdere de auz sau vreo problema cu nervul auditiv…pe deasupra nasul imi este infundat de un an si am rinita alergica…as vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva ce se intampla daca se poate…cat mai curand….este foarte suparator noaptea si dorm numai in bucatarie datorita frigiderului care imi distrage atentia…am fost si la tomograf insa nu mi-au gasit nimic inafara de sinuzita…si as vrea sa mai spun ca am si dureri de cap ( oasele capului) in spatele urechilor, la tâmple si in partea de sus a capului…as vrea un raspuns cat de cuand posibil…va multumesc .

  Răspunde
  • Ca sa te pot ajuta prescriindu-ti un tratament ar trebui sa vii sa te vad, sa te consult. Trebuie sa urmezi un tratament dar nu ti-l pot recomanda doar prin prisma simptomelor descrise de tine. ai incercat sa iei vreun tratament?

   Răspunde
 136. Buna ziua. Am gasit pagina dumneavoastra intamplator si vreau sa incep prin a va multumi ca raspundeti la fiecare mesaj in parte. Am fost la medici din clinici private care nu au oferit atatea explicatii cate oferiti dumneavoastra aici, fara niciun beneficiu material.
  Toata povestea mea a inceput acum vreo 5 luni, cand la o piscina mi'a venit un val de apa in ureche si urechea mi s'a infundat…am crezut ca se va desfunda singura, nu am acordat prea mare importanta, deoarece am mai avut si inainte urechea infundata si a fost ok. Acasa, in aceeasi zi am avut o cearta foarte urata si tin minte ca m'am enervat cam cel mai tare de cand sunt eu. Seara cand am incercat sa adorm am observat ca nu mai exista linistea cu care eram obisnuit…aveam un tiut fin in urechea infundata..am crezut ca va disparea singur si am ajuns la ORL doar dupa vreo 4 zile. Am facut audiograma, a iesit normal, timpanograma la fel. De atunci ma chinui intruna sa rezolv problema asta, fara niciun rezultat. Am incercat acupunctura, tratament medicamentuos, tratament naturist….
  Ce parere aveti? Cand se poate sa vin la un consult la dumneavoastra? Varsta este de 22 de ani, nu sunt din Bucuresti.

  Răspunde
  • Ce tratament medicamentos ati incercat sa luati? Ameteala nu aveti niciodata? Ascultati muzica la casti? M-as mira sa fie audiograma normala. Trebuia sa iasa modificata, cu un auz mai slab la urechea unde v-a lovit valul.

   Răspunde
  • Prima oara cand am fost la medic am primit medrol, nurofen si bixtonim. Urechea mi s'a desfundat in vreo 3/4 zile dar tiuitul nu a disparut. Ameteala nu tin minte sa fi avut decat f putin in seara in care am fost la piscina si mi'a intrat valul in ureche, dar foarte putina…da, intradevar auzul este mai slab la urechea cu pricina, dar a spus ca e perfect normal, chiar foarte ok auzul…audiograme am facut vreo 6, sau 7 si toate ies cam la fel, la urechea cu pricina iese un mic V in jos dar a spus ca in limita normala. nu ascult deloc muzica in casti, dar obisnuiam sa merg foarte des la club…am facut si un RMN la cap, si mi s'a spus ca nu e nicio tumoare, ca timpanul nu este spart. tratament momentan iau emperin si un tratament naturist despre care am citit ca ar da unele rezultate…

   Răspunde
  • Acest tiuit arata o leziune a nervului auditiv; leziune care se poate transforma usor din reversibila in ireversibila. Din pacate nu exista un tratament care sa il vindece miraculos. Ce se incearca pt vindecarea acestuia sunt medicamente din categoria "vasodilatatoare, vitamine si neurotrope".
   Eu sunt la cabinet Medlife Grivita in fiecare zi, in timpul saptaminii.

   Răspunde
  • Buna ziua. Am fost la dumneavoastra in ajunul Craciunului. Mi'ati dat un tratament mai complex, dar din pacate am fost plecat din tara pana ieri si am inceput doar astazi sa il iau. Pe scurt, am cateva intrebari legate doar de picaturile care trebuiesc puse in urechi. Mi'ati prescris Alcool Boricat 4% si Clotrimazol. Intrebarile :
   -se pun in ambele urechi sau doar in urechea care ma mananca? (dreapta)
   -se pun impreuna, gen se amesteca sau se pun separat?
   -are vreo importanta ordinea in care se pun?
   -asta ultima e o intrebare putin mai aiurea. Pot cauza sau inrautatii vreuna dintre aceste picaturi tiuitul din ureche? intreb asta pt ca ati scris in articol ca exista o multitudine de medicamente care pot face acest lucru.
   Multumesc mult !!

   Răspunde
  • Picaturile acestea nu au de ce sa inrautateasca tiuitul. Alcool boricat puneti in ambele urechi. Clotrimazolul doar in cea afectata. Se pune mai intai alcoolul si apoi clotrimazolul, la o ora distanta. Sigur ti-am explicat in cadrul consultului dar nu ai retinut tu

   Răspunde
 137. Buna seara,
  V-am descoperit din intamplare cautand informatii..poate ma puteti ajuta.De 2 saptamani mi s-a infundat urechea stanga..imi aud vocea infundata, si nu va spun cat de neplacut e sa fii "intr-o ureche".Am incercat cu Audiospray, Parasinus, picaturi nazale, incercand initial pe cont propriu.Vazand ca problema persista,m-am prezentat la urgente la un spital..asistenta s-a uitat doar,mi-a zis ca nu e nimic,dopuri de ceara..sa pun picaturi de apa oxigenata si Cerumen..am urmat tratamentul acasa, deoarece la spital nu mi-au facut spalaturi..daarr…urechea mi-e tot infundata, m-am inundat de atatea picaturi si degeaba.Imediat ce ma trezesc,mi se infunda la loc,spre seara se inrautateste si cateodata mi se pare ca si cealalta ureche imi face probleme..acum imi si tiuie cateodata..de durut nu doare..doar azi am simtit cateva intepaturi.
  Mentionez ca,inainte de a aparea problema, am iesit afara cu capul gol si am tras un pic de curent.,iar acum,in plus,sunt si racita.

  Astept raspuns.

  Răspunde
  • Daca ar fi dop de ceara nu o sa il coateti decit la medic ORL cu spalatura. Apa oxigenata si acerumen nu o sa va ajute sa il scoateti afara. Dar poate si o otita seroasa datorita raceli si nasului infundat. Continuati sa desfundati nasul cu parasinus si spray nazal si mergeti cit de repede puteti la un consult ORL.

   Răspunde
 138. Buna seara,ma scuzati dna Doctor,dar nu am putut ajunge la dvs pana akm deoarce sunt cls a 12 a si scriu si invat aproape toata ziua. Incerc sa vin saptamana viitoare,imi puteti spune cat m-ar costa o consultatie?

  Răspunde
  • Ok multumesc. si daca nervul meu auditiv este lezat se mai poate face ceva ptr mine? am fost akm recent,am facut audiograma si mi-a iesit un pic in neregula mai mult la urechea dreapta si impedanta a iesit ca am ceva absent la urechea dreapta si m-a diagnosticat cu otoscleroza spunandu-mi ca nu exista tratament. chiar nu se mai poate face nimic ptru mine?

   Răspunde
  • Ba da exista tratament- chirurgical. Otoscleroza se poate opera. Va sfatuiesc sa va duceti la Prof Ciuchi Vasile, dumnealui ace astfel de operatii. Il gasiti si pe dumnealui in Medlife Grivita

   Răspunde
 139. Buna seara Dna doctor! Am 17 ani si de 5 ani de cand am fost la o nunta am un tiuit continuu in ureche,am tot sperat ca scap de el,ma amageam ca mi se pare,dar nu izbuteam sa il acopar.Acum 3 zile am fost la ORL ne mai suportand aceasta stare de neliniste si anexietate si m-a diagnosticat cu disfunctie tubara ( trompele lui eucstachio infundate) si m-a supus la un tratament ff dureros,mi-a bagat un continutull unei fiole pe nas impingandul pana la timpan) a fost groaznic si tatal meu nu mai ma lasa sa continui. Credeti ca aceasta este cauza tiuitului si pot face altcv sa scap de el?

  Răspunde
 140. buna ziua!
  va rog frumos sa-mi dati un sfat! Sotia mea este gravida in 6 saptamani, are sindrom Meniere, nu mai aude cu o ureche, iar cealalta pare ca aude si ea mai slab fata de acum 8 ani(comparand audiogramele facute in 2005 si acum, 2013). Temerea ei este ca sarcina va putea duce la agravarea problemelor si cu cealalta ureche. Este adevarat?

  Răspunde
 141. Buna seara!Stau foarte mult la calculator si am si probleme cu coloana cervicala dar si anxietate ,se poate ca din aceaste cauze sa am vajaitul in urechea stanga?Prima data am observat ca aparea vajaitul cand stateam foarte mult aplecata cu capul la calculator,dar dimineata disparea. Acum lucrez aproape 12 ore pe zi la pc si parca si vajaitul s-a agravat. Tin sa va spun ca am si probleme cu dantura pe partea stanga. Ce sfaturi imi puteti da?

  Răspunde
  • daca coloana cervicala sta "strimb" poate apasa pe artera vertebrala ( care se situeza fix linga coloana), o stenozeaza si astfel ajunge mai putin singe cu oxigen la creier, in fosa posterioara si implicit la nivelul urechii interne si nervului auditiv- drept urmare poate aparea tiuitul. Trebuie sa va contrlati pozitia capului astfel incit sa fie dreapta coloana, sa faceti multe miscari ale gitului si sa luati un gel cu antiinflmator si sa va ungeti in zona ociipitala cit de des puteti, inclusiv la serviciu. Cu dantura nu vad nici o legatura.

   Răspunde
 142. Buna ziua ,am si eu o intrebare.
  Totul a inceput acum 8 luni cu o usoara ameteala cand ma ridicam din pat.
  Am crezut ca este din cauza regimului strict pe care il tin (am probleme cu colonul si mananc doar mancaruri bazate pe orez si cartofi, iar fructe doar banane ) si am luat niste multivitamine.
  La vreo 20 zile a revenit ameteala ,dar de data aceasta a fost foarte rau ,daca ma ridicam din pat vomitam.M-a tinut vreo 2 zile ,nu ma putem ridica din pat nici sa mananc.
  Am fost la un consult la un doctor neurolog si am facut 2 RMN-uri ,iar la concluzii scrie :
  -Conflict vasculonervos in segmentul cisternal al N. VIII dr
  -Tulburare de statica vertebrala cervicala
  In urma acestor concluzii am primit un tratament cu Betaserc si Ginkgo Biloba pentru 3 luni.
  Au trecut 2 luni si eu aveam acele ameteli puternice pe fiecare saptamana.
  Am mers la alt neurolog care mi-a dat Betaserc,Piracetam si Milgamma .
  Acest tratament a avut efect dupa vreo luna ,in sensul ca ametelile au inceput sa apara mai rar,si de o intensitate mai mica.
  In ultimele 2 luni o singura data mi-a venit ameteala ,dar a fost mai usoara si a disparut dupa vreo 5 ore.
  Acum -eu am terminat tratamentul(l-am luat 3 luni ) dar doctora de familie a sugerat ca nu ar trebui sa renunt la betaserc cel putin inca 3 luni ,iar milgamma ar trebui sa iau macar 15 pe luna ,din cauza regimului strict pe care il tin nu am de unde asimila grupul de vitamine B si de aici ameteala mea.
  Intrebarea mea este- pot lua in continuare 15 pastile de milgamma pe luna ? Risc cumva sa iau prea multa vitamina B 6 si B12 si sa imi faca rau ?

  Răspunde
  • E foarte buna sugetia medicului de familie. Tratamentul pt ameteala o sa il luati mai mult timp, ani de zile, cu pauze. Luati betaserc zilnic inca 3 luni, faceti pauza 3 luni si apoi inca 3 luni o sa le luati. Milgamma mai luati 3 luni, 15 zile pe luna, faceti pauza 3 luni si reveniti la acelasi tratament. Dezechilibrul acesta care il aveti o sa se pastreze toata viata, prin urmare o sa trebuiasca sa luati si acest tratament mult timp.

   Răspunde
 143. Buna seara.:)
  De 2 zile imi tiuie urechea dreapta dupa ce am luat ciprinol 500mg 1/12h(pentru tratamentul infectiei urinare) timp de 3 zile.Nu l-am mai luat datorita tiuitului ,era trecut ca posibile reactii adverse.
  O sa-mi treaca acest tiuit?
  Sa continui sa iau ciprinolul(trebuia sa-l iau 5 zile)?
  Cu urechea dreapta aud putin infundat de vreo 2-3 ani din timpul unei raceli.
  Va multumesc foarte mult!

  Răspunde
  • Opriti Ciprinolul si continuati cu un alt antibiotic de alta clasa ( intrebati pe medicul care vi l-a prescris). In situtia dvs poate sa treaca tiuitul dar trebuie sa faceti un consult orl ca sa vi se prescrie un tratament special ( posibil injectabil)

   Răspunde
 144. Din pacate aparatul nu pot sa-l dau jos pt ca este aparat ortodontic fix (scuze ca nu m-am exprimat cum trebuie). O sa ma duc sa vorbesc cu medicul meu ortodont. Multumesc mult pt raspuns. O zi buna!

  Răspunde
 145. Buna ziua! De aproximativ o luna simt niste batai in urechea stanga care apar dupa cascat, dureaza cam 10 secunde si se calmeaza. Sper sa nu fie nimic grav. Trebuie sa va spun ca eu port aparat dentar si am probleme cu ariculatia temporo-mandibulara poate are vreo legatura. Multumesc.

  Răspunde
 146. Doamna Doctor,in urma unei audiograme am fost diagnostricata cu hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala medie,am 22 de ani iar medicul mi-a prescris 6 zile medrol,4 zile piracetam si 7 zile xyzal,am terminat tratamentul si urmeaza sa merg la control insa eu nu simt nicio schimbare.Medicul mi-a spus ca ar fi cazul de aparat auditiv insa eu am auzit de la alt medic ca aparatul auditiv face nervul sa fie din ce in ce mai lenes si la batranete sa nu mai aud deloc.Dvs. ce parere aveti? Ar trebui sa fac si alte investigatii?

  Răspunde
  • Ar trebui sa mergeti sa faceti investigatii in cadrul sectiei de Audiometrie a spitalului IFACAF ORL PROF DR HOCIOTA. Daca medicul de acolo dupa ce va face toate investigatiile considera ca nu mai este nimic de facut si auzul este asa de slab incit trebuie proteza auditiva, DA atunci trebuie sa va puneti aparat auditiv. Acesta protejeaza nervul auditiv in a se deteriora mai mult.

   Răspunde
  • Buna ziua! Am 49 de ani si de 2 luni mi-a apărut  un tiuit de frecventa inalta in ambele urechi deranjant cand e liniste si am avut uneori ameteli, senzatia de presiune pe timpane din interior spre exterior si amorteala in zona urechilor. Inainte de asta m-a durut putin urechea stanga dar in 3  zile mi-a trecut cu cateva picaturi de Otipax. Am fost la un cabinet ORL si mi-a prescris Medrol 2+2+1+1+0,5 in 5 zile si vitamine B-uri, Mg… plus Vertikgo. Nu am avut curaj sa incep sa iau Medrol chiar daca mi-a dat si un pansament gastric, pt ca eu deja am probleme cu stomacul. Credeti ca ar fi bine sa incerc sa iau si Medrol? Multumesc!

   Răspunde
 147. Buna ziua. Am 23 de ani si de pe la vreo 12 ani nu aud bine cu urechea dreapta. Acum recent am descoperit ca nu aveam 2 din osicioarele auditive (scarita si nicovala), acum 12 zile am fost operata, doctorul mi-a pus proteza de teflon de inlocuire a acestor osicioare. Aud acum binisor, simt jumatate de limba amurtita si nu simt gustul mincarii ca inainte, si ma dor si dintii din partea dreapta. Insa de prin februarie aud niste zgomote in aceasta ureche, ceea ce m-a si determinat sa ma duc la medic. La inceput credeam ca e din cauza stresului si a somnului neregulat, caci ma culcam pe la vreo 2-3 , insa respectam norma de 9 ore dormite. Zgomotele la inceput nu erau permanente, insa la momentul de fata la aud continuu, ma irita in special cind e liniste. Medicul care m-a operat mi-a zis ca o sa dispara in timp si sa nu iau nici un preparat medicamentos. Cum credeti ar trebui totusi sa iau ceva? Am impresia ca el stie ca acufenele rar dispar si nu vrea sa ma streseze.

  Răspunde
 148. Buna ziua Doamna doctor! Sunt cadru didactic universitar,am 43 de ani. In vara anului 2007, dupa o perioada foarte aglomerata de examene si licente, pe fond de stres si oboseala psihica si am constatat ca nu mai aud cu urechea stanga si am senzatie doar de vajaieli si zgomote nefiresti. Am mers la medicul ORL-ist mi-a facut audiograma, m-a consultat si diagnosticul a fost evident tinitus cu scaderea auzului. Mi s-a prescris betaserc 24 mg, bilobil si multivitamine. Recunosc primele doua medicamente le-am luat 2 ani, multivitaminele nu, de frica ingrasarii. In momentul cand am facut un control medicul a constatat ca situatia se imbunatatise. Pentru investigatii mi s-a facut si tomografie craniana si a iesit buna. Tensiunea mea este maxim 11. Am totusi perioade, mai ales cand sunt foarte obosita si stresata, cand aceste zgomote revin, o perioada fiind si cea actuala. Am si probleme cu coloana vertebrala: scolioza toracala, rotatia coloanei lombare spre dreapta cu tasare usoara a corpilor vertebrali si cifoza. Constat ca zgomotele se accentueaza in momentul cand stau pe perna culcata pe partea stanga. De curand am facut 10 sedinte de fizioterapie. Imi recomandati sa iau iarasi betaserc si bilobil? Cu respect, Cristiana N.

  Răspunde
  • Buna-ziua. O anamneza perfecta. Foarte bine ca ati remarcat exact cind se intensifica tinitusul, asta o sa va ajute sa il diminuati. Tinitusul va scadea si chiar va disparea in momentul in care nu o sa mai fiti stresata ( astfel circulatia cerebrala nu va mai fi afectata) si o sa evitati acele pozitii staturale care va fac rau ( cum ar fi pe stinga). Afectiunea coloanei toracale si lombare nu afecteaza cu nimic tinitusul. Betasercul si Bilobilul sunt foarte bune in asemenea patologie si sunt medicamente care trebuie luate o perioada indelungata ( ani) dar cu pauze: 3 luni DA, 3luni NU. Multivitaminele de asemenea sunt f bune in regenerarea nervoasa si deci in tinitus. Sfatul meu ar fi sa le luati si pe acestea 10 zile/luna, 3 luni/ an.

   Răspunde
 149. am si eu o problema cu tiuitul de urechi de cca 2 ani , am fost la control ORL si mi-sa zis ca e o problema cu un cristal ce nu prea sta la locul lui , mentionez ca am ameteli f puternice , mai ales noaptea cind dorm . Am incercat un tratament medicamentos care mai mult i-mi facea rau , apoi am continuat cu citeva sedinte de khinetoterapie ce au avut ceva efect , dar acum au reaparut acelasi simptome , asi putea face ceva macar sa scap de ameteli ? va multumesc ! dan – Iasi

  Răspunde
  • S-ar putea sa aveti Sd. Meniere. Din pacate este o boala cu care te nasti si pe care o ai toata viata. Este o boala care apare in episoade. Episoade care cu timpul se agraveaza, devin din ce in ce mai puternice si perioadele de liniste dintre episoade sunt din ce in ce mai scurte. Exista un tratament medicamentos care poate ameliora criza, episodul. Trebuie sa mergeti neaparat la un control ORL unde sa fi se faca si probe vestibulare si audiograma tonala si vocala. Intre timp trebuie sa mincati fara sare. Ar trebui facut de asemenea si un RMN cerebral care sa evidentieze urechea interna.

   Răspunde
 150. Buna ziua! de o luna de zile ma confrunt cu o problema,imi tiuie urechea dreapta,daca astup urechea stanga nu mai aud nimic cu urechea dreapta.In urma cu un an am fost diagnosticat cu hipoacuzie la urechea dreapta.Va rog sa imi spuneti ce este de facut pentru ca sa dispara tiuitul si sa pot auzi si cu urechea dreapda. Va doresc o zi buna si astept raspunsul.Va multumesc !

  Răspunde
 151. Buna ziua d-na dr., va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am 42 ani, hipoacuzie de perceptie , trombofile ereditara (Factor V Leiden Heterozigot si MTHFR C677T homozigot). Hipoacuzia am reusit sa o ameliorez cu cateva tratamente naturiste , dupa ce le-am facut am observat ca zgomotele puternice nu ma mai obosesc asa mult, puteam asculta muzica ….. Din cand in cand aveam acufene dar nu pe perioade f lungi. In ultimele 2 luni am tinut o dieta , am reusit sa dau jos 7 kg , dimineata am observat ca ma trezesc f greu, imi simteam capul mare. In dimineata aceasta m-am trezit cu urechea dreapta infundata si cu tinitus , pana la pranz tinutusul a disparut dar urechea este tot infundata. Ma sperie gandul ca nu-mi voi reveni.Oare din cauza dietei mi s-a intamplat asta? Am pus cateva picaturi de Otis-T si am reinceput sa iau bilobil care il oprisem acum cateva zile. Credeti ca-mi voi reveni? Peste cateva zile ar tb sa plec in CO, mi-a pierit tot cheful. Am citit de betasesc, oare credeti ca m-ar ajuta?
  Multumesc anticipat pt raspuns,
  Mihaela

  Răspunde
  • In primul rind ar trebui sa faceti un control ORL, pentru ca pot sa fie multiple cauze de infundare a urechii si de aparitie a tinitusului. Asa ca faceti un consult ORL+ o audiograma tonala si o impedanta. Sa nu aveti o otoscleroza. Comparati audiograma veche cu cea noua.Nu va mai puneti nimic in ureche. Poate sa fie si o raceala, care a afectat timpanul….. asa ca faceti un consult ORL inainte sa luati tratament.

   Răspunde
 152. Buna ziua! De vreo trei saptamani tot am un bazait un ureche, am fost la medic si mi-a zis ca am rinita alergica si de la ea si tiuitul pentru ca nu respir pe nas si s-au infundat niste canale.Ca tratament iau clarinase si exberitox…am vazut ca este anti-histaminic(clarinase)…oare ma va ajuta ïn lupta" cu tiuitul sau imi face mai rau?

  Răspunde
 153. Saru mana doamna doctor! Imi cer scuze pentru deranj, dar va rog tare mult daca se poate sa imi raspundeti la niste intrebari. Saptamana trecuta, luni, am fost putin racita, marti am stat in curent in tren timp de 10 ore(geam si usa deschisa la compartiment). Am ajuns acasa, miercuri m-am trezit cu dureri groaznice de gat, raguseala, conjunctivita la amandoi ochii, nas infundat, urechi infundate! De joi m-am trezit cu un piuit/tiuit, nu stiu sa spun daca la urechi sau in cap! Este permanent, il aud cel mai tare cand e liniste. Am luat tratament pentru raceala augmentin, parasinus, nurofen raceala si gripa. Astazi am fost la ORL, raceala mi-a trecut dar urechile infundate si sunetul acela nu dispare, mi-e teama sa nu raman cu el, este foarte obositor, stresant si chiar depresiv! Nu am inteles diagnosticul, pot sa va spun ca mi-a soptit niste cifre, nu le-am inteles, apoi mi-a pus un fel de aparat care baraia pe mijlocul capului si mi-a dat tratament Brufen, Aerius, Betaserc si Moduxin. Va rog spuneti-mi daca credeti ca o sa raman cu acest sunet, care este prezent deja de aproape o saptamana, sunt foarte speriata! Ce sa fac? Il aud tot timpul, nu ma pot concentra, nu pot comunica, mi-este foarte teama, va rog ajutati-ma cu un sfat ceva, orice! Va multumesc anticipat!

  Răspunde
 154. Buna ziua
  In urma cu 27 ani am fost diagnosticat cu otoscleroza bilaterala si am fost operat la urechea stanga de dl.prof.Hociota .In urma operatiei auzul s-a imbunatatit , ma descurc cat de cat binisor , insa nu s-au putut recupera frecventele inalte.Nu m-am mai operat la urechea stanga de teama sa nu pierd total acele frecvente inalte. La momentul de fata cu urechea stanga nu mai aud aproape deloc.
  Ce ma ingrijoreaza insa foarte tare este ca aud permanent tiuituri in ambele urechi , uneori mai tare , alteori mai incet . Mentionez ca sufar si de spondiloza cervicala . Oare care sa fie acuza tiuiturilor ? Spondiloza cervicala sau ceva legat de urechea medie ( scarita operata ) .Am fost operat prin metoda Shea acum 27 de ani.
  Sanatate la toata lumea !

  Răspunde
  • Tiuitul de "azi" nu are legatura cu operatia de acum 27 ani dar s-ar putea sa aiba legatura cu boala dvs. Otoscleroza "inainteaza", nu ii poti opri evolutia prin operatie. Mai faceti un consult ORL+ audiograma tonala si vocala+ impedanta. Ameteli nu aveti?

   Răspunde
 155. Buna ziua!
  Imi cer scuze pentru deranj, dar cautand informatii pentru tiuitul urechilor am ajuns aici si v-as ruga daca se poate sa imi raspundeti la niste intrebari.
  Saptamana trecuta am stat in curent, am racit, mi s-a infundat nasul, urechile, dureri de gat, conjunctivita la amandoi ochii. De miercuri am inceput tratament cu augmentin si parasinus pentru raceala. Problema mea este ca de joi am inceput sa aud un tiuit puternic permanent, e foarte deranjant si obositor, mai am si licenta saptamana viitoare si nu ma pot concentra sa invat. Ce sa fac? Va rog ajutati-ma! Am 23 de ani si imi este foarte teama! Va multumesc anticipat

  Răspunde
 156. Va multumesc mult Dna.Doctor,pentru raspunsul Dvs.Gheorghe sunt,cel cu operatia de timpanoplastie,care v-a scris pe 18 iunie ac.Am facut timpanoplastie pentru ca aveam o gaura cam mare in timpanul urechii stingi,copil fiind suferind de otita supurata cam pe la 12 ani.De-a lungul timpului tot am mers pe la cabinete orl ca sa imi astupe gaura din timpan,dar medicii imi spuneau :ba ca nu se mai poate ,ba ca am virsta prea mare {acum avind 60 ani)etc..pina acum 3 luni cind un medic din Galati ,venind la Braila mi-a facut aceasta operatie :timpanoplastie de grad 2.Apoi la recomandarea dinsului mi-a dat sa pun alcool boricat dupa cum v-am mai spus,asta fiind singurul tratament pe care mi l-a dat dupa o asa operatie.Asa incepind infernul.Nemaiputind suporta chiar azi de dimineata am fost la dinsul povestindu-i tot ,ca am zgomot infernal ,ca am senzatia de infundat la urechea operata, ca nu aud iar dinsul mi-a dat sa iau Stugeron 25mg si carbomezaprezina… .Doamne ,doamne ,omul asta ma distruge pina la urma.Acum nici nu stiu ce sa fac? Sa iau sa nu? .Dar tin sa va spun ca am sunat si am prins o programare la domnul doctor cu adevarat Ciuchi,urmindu-va sfatul.Chiar marti plec la Domnia Sa.Nici betasercul nu il mai iau .Va multumesc inca o data pentru sfaturile Dvs.,pentru ca sunteti mai intii Om, o femeie inimoasa care dati multe sfaturi bune,si incercati sa ajutati pe cit puteti.Dumnezeu sa va rasplatesca ,bebelusului sanatate multa si am sa va tin la current.O zi buna!

  Răspunde
 157. Buna ziua,doamna doctor.Ati ramas ultima mea speranta in incercarea de a afla cauza unui zgomot infernal pe care il am pur si simplu in tot capul.Ma numesc Gheprghe ,am 60 de ani si in urma cu 3 luni am suferit o operatie de timpanoplastie in Braila.Dar de vreo 2 saptamini mi-a aparut un zgomot in tot capul,insuportabil pe care il resimt cam 20 de ore din 24.Apare pe la ora 3 din noapte si ma tine pina seara a doua zi.De vreo doua zile nu a mai disparut deloc.Am fost la medical care m-a operat ,pur si simplu a dat din cap cind I-am spus ,nedindu-mi nici un sfat ,nimic ,nimic,un tratament ceva.Medicul de familie mi-a recomandat sa iau betaserc de 3 ori pe zi ,dar acum parca si mai rau imi vijie capul.Oare e bine ca iau aceste medicament? Tin sa va spun ca sunt sanatos din alte puncte de vedere ,tensiune ,inima, etc, nu beau ,nu fumez, viata echilibrata.Deocamdata ma opresc aici ,asteptind raspunsul dumneavostra.Am uitat sa va spun ca aceste zgomote au aparut dupa ce medical mi-a recomandat sa pun alcool boricat peste timpanul operat,m-a usturat ingrozitor.Daca e necesar pot reveni cu alte detalii .Va doresc o zi buna si astept raspunsul.Va multumesc !

  Răspunde
  • De ce v-ati operat de timpanoplastie? Nu ar fi trebuit sa puneti alcool boricat. Cum eu sunt acasa in concediu de crestere a copilului, v-as recomanda sa faceti un consult ORL la Prof. Cichi Vasile, Medlife Grivita, Bucuresti; este cel mai in masura sa va ajute in problema asta. Nu mai luati Betasercul

   Răspunde
 158. Buna ziua!De 5 zile tot aud un tiuit in ureche si am avut ameteli spontante( pe acestea le am de mai multa vreme dar trec foarte repede), am fost la medic mi-a spus sa iau calciu si magneziu, am facut audiograma totul a iesit bine, tensiunea este normala.Nu stiu daca exista vreo legatura dar cand eram mai mica am fost operata de polipi. Mentionez ca am 17 ani si pana acum o saptmana tot ascultam muzica in casti…

  Răspunde
 159. Buna ziua! de o luna de zile ma confrunt cu o problema,imi fasaie urechea dreapta si am si o usoara durere ,am fost la ORL si mi-a prescris PARASINUS,VIBROCIL,SINUPRET deoarece am sinuzita de 20 de ani,am facut punctie dar acum 20 de ani si tot nu mi-a trecut i-au mereu antibiotice si antiinflamatoarii,va rog sa ma ajutati cu un sfat! va multumesc

  Răspunde
  • Tratamentul este f bun. Mai trebuie completat cu spray cu apa de mare si suflat nasul f des.
   Mai trebuie sa faceti o audiograma tonala si o impendasmetrie si eventual o radiografie de sinusuri

   Răspunde
 160. Buna ziua si multumesc anticipat pt amabilitate…Eu am 42 de ani,iar de vreo doua luni am inceput probabil sa sufar si eu de acufene…la urechea stanga…ele se intensifica mai mult noaptea,cand sunt intinsa pe orizontala…nu inteleg de ce ziua sunt mai diminuate….Am citit ca in general lumea resimte o senzatie de tiuit,dar eu sint CA UN MOTOR DE LA O MOTOCICLETA,de ce sunetul e atat de diferit??Ce ar putea sa insemne?? Mentionez ca analizele nu sunt tocmai ok,in special colesterolul màrit,desi tensiunea e in parametri normali…Va multumesc mult pt sfaturi inca odata!

  Răspunde
  • S-ar putea sa aveti si o spondiloza cervicala care sa apese pe areterele vertebrale si deci sa diminueze sau sa modifice fluxul sangvin la urechea interna. Ar trebui sa faceti o ecografie dopler la nivelul vaselor de singe ale gitului, sa nu aveti vreo placa de aterom pe partea stg si astfel sa modifice fluxul sangvin, sa-l faca mai turbulent. Faceti si o radiografie de coloana cervicala si vedeti daca e putin deviata spre stinga.

   Răspunde
 161. Daca betasercul va scade prea mult tensiunea reduceti la jumatate doza. In legatura cu ginko biloba nu stiu sa va zic daca e prea mare doza, eu nu il prescriu si de aceea nu stiu dozajul acestui medicament. Solarul nu ar trebui sa agraveze tiuitul. Medicamentul prescris de neurolog eu zic ca puteti sa-l luati in continuare.

  Răspunde
 162. buna seara,multumesc din suflet pt raspuns,da medicul care mi-a dat tr cu artostop si gingobiloba 3 luni fara investigatii amanuntite de care am avut parte acum 2 saptamani la panduri ,a pus diagnosticul de artroza.In continuare ce sa fac,daca ar fi numai pocniturilein urechi,am si zgomote,tiuituri care se raspandesc in tot capul si ma simt ametita de parca as bea alcool,ma simt de parca nimic nu e clar in cap.multumesc ast raspuns

  Răspunde
  • Faceti un RMN cerebral. Ce virsta aveti? Alte boli mai aveti? Tratamentul cu ginko biloba ar trebui luat citeva luni pina sa isi faca efectul. La acest tratament poate fi asociate si alte medicamente- neurotrope

   Răspunde
 163. Buna ziua,va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat.Acum aproximativ 2 sapt m am trezit cu o problema la urechea dreapta in sensul ca simteam un dop care impiedica sunetele sa patrunda in ureche,pe parcursul zilei mai simt foarte putin aceasta senzatie ,uneori si un tiuit,dar dorm cu dificultate pe parte dreapta caci ma trezesc cu aceeasi stare de ureche infundata ,dimineata.Credeti ca este o problema ce se poate agrava?

  Răspunde
 164. Doamna doctor, pot sa merg la SOLAR pt bronz artificial? se AGRAVEAZA tiuitul?am citit in articolul dvs ca poate fi agravat si de soare. iau betaserc de 24 mg si vr sa va intreb daca e mare doza de ginko biloba adica 240 mg(UN SINGUR COMPRIMAT ARE CONCENTRATIA ASTA),am cumparat de la plafar de la firma adams pt ca este accesibil la pret,bilobilul e mai scump.eu aud tiuitul slab,dar permanent,in momente de liniste.mai iau si encephabol de la neurolog,substanta este piritinol care are urmatoarea actiune: Actiune terapeutica
  Agent neurodinamic care, printr-un mecanism de reglare metabolica la nivel neuronal, intensifica starea de veghe si amelioreaza epuizarea nervoasa a structurilor corticale si subcorticale, creste atentia si concentratia diminuate de oboseala.

  Indicatii
  tulburari de involutie psihica, in urma unor procese degenerative cerebrale; tulburari de circulatie si metabolism cerebral, procese vasculare senile si presenile cu stari confuzionale; encefalopatii etilice si intoxicatii; sechele posttraumatism craniocerebrale; sindrom neuroastenic; la copii cu astenie, intarzieri in dezvoltarea psihosomatica, tulburari de comportament, debilitate fizica, tratamentul intermitent al migrenelor. Piritinolul realizeaza uneori beneficii terapeutice in poliartrita reumatoida. NU STIU EXACT CE DOZA DIN CELE 3 MEDICAMENTE POT SA ASOCIEZ SA NU AIBA EFECT NEGATIV. AM 28 ani si tiuitul a aparut dupa o perioada de stres cronic. Vreau parerea dvs in legatura cu dozele pe care pot sa le iau ,ma refer la betaserc 24 mg o data zi pt ca imi scade tensiunea, ginko biloba 240 mg daca este concentratia prea mare si encephabol iau decat 200 mg,momentan doza maxima fiind 600mg. Am incredere in parerea dvs. Multumesc!

  Răspunde
 165. Buna ziua,am 55 ani si dupa o perioada de 15 ani de dureri groaznice de cap am fost dianosticata cu o tumora cei drept benigna,si sint deja operata din aprilie 2012(meningiom cerebelos stang).op afost facuta de un chirurg f.bun atat ca medic cat si ca om cum rar poti intalni la noi in tara (dr Sergiu Stoica euroclinic Bucuresti)op a fost un succes rmn de 3 luni si un an arata bine,doar eu ma infrunt cu grave probleme cu urechile;pocnituri cind inghit,tot felul de zgomote si tiueli in ambele urechi mai cu seama u.d.toate aceste zgomote se raspandesc in cap si sunt f.ametita,sincer zi si noapte am aceste acufene,nu mai sti ce sa fac.Am fost la orl la mine in oras si am urmat 3 luni tr cu gingobiloba si artostop rapid dar degeaba,la recomandarea neurochirurgului am consultat un orl de la fosta clinica panduri,rezultatele sunt;ex clinic orl,otomicroscopic si audiometric evidentiaza CAE libere,timpane cu aspect cicatricial bilateral,timpan stang cu retractie posterioara,cu simfiza miringo-incudiana.Hipoacuzie de transmisie usoara u stg,impedansmetria-timpanograma tip A bilateral,deflexiune in sens opus bilateral,oscilatii sincrome cu pulsul bilateral.Ex fibroscopic evidentiaza DSN neobstruanta,CNI hipertrofice,cavum liber,toursuri tubare cu mobilitate buna in deglutitie si fonatie.Rgr SAF anexata.BERA-latente si intervale in limite normale la u.stg,prelungite patologig la u.dr.Ex clinic vestibular;IR fara nistagmusspontan,relevat sau pozitional,Romberg-normal,Utemberg-normal,sacade de corectare la proba de urmarire lenta.Concluzie fara deficit vestibular activ,suspiciune fixare platinara bilat,afectare retrocohleara n,cohlear drept.RMN facut la un an nu descrie farmatiuni patologice la nivel cohlear si retrocohlear.iar la diagnostic iesire din spital;otita atelectatica stg,hipoacuzie transmisie stg,acufene bilateral,fara nici un tratament doar repetarea audiogramei la 6 luni,si ca toate aceste sacaituri alei urechelor vin de la problema mea cu capul.am plecat de la sp asa cum am mers,fara tr,eu nu mai rezist cei de facut?

  Răspunde
  • Of, din pacate nu prea mai aveti ce sa faceti. S-ar putea sa fie de la aceasta otita atelectatica, care e cam greu sa fie rezolvata, s-a format in timp…. pocniturile acelea care le simtiti la inghitit ar putea sa fie datorita disfunctiei tubare care o aveti si din cauza careia ati facut si otita. Sfatul meu ar fi: sa va duceti la un control la Prof Ciuchi Vasile, Medlife Grivita. Probleme cu articulatiile aveti? Sa nu fie si o artroza temporomandibulara care sa dea acele pocnituri

   Răspunde
 166. buna.am fost la un alt medic orl si mi-a dat tratament betaserc il iau de 3 zile insa nu simt vreo ameliorare,inca aud tiuitul.bogdan

  Răspunde
 167. Buna ziua!Sufar de sindrom meniere sau vppb.am rmn facut,am fost la clinica urechii si iau betaserc,de 24,am luat si stugeron ,bilobil.Am cam la o sapt stare de vertij .ma tine cam 2 3 h.stau la pat si 2 3 zile sunt un om terminat.acum fac injectii cu gentamicina in urechea stanga (ea e urechea cu probleme ,adica nu aud cu ea-e o problema veche -nerv acustic mort)Credeti ca sunt bune injectiile?Voi scapa de vertij?Multumesc anticipat!

  Răspunde
  • Din pacate aveti o boala cu care o sa traiti toata viata si pt care nu prea exista metode de tratament sigure; se incearca tot felul de terapii. Nu m-am intilnit pina acum in toata experienta mea medicala cu acest tratam cu gentamicina, asa ca nu pot sa imi dau cu parerea

   Răspunde
 168. Bogdan
  buna ziua.
  am fost la medicul de familie si mi-a recomandat sa vad si un alt medic orl.acesta mi-a dat un tratament de betaserc de 2 pe zi.Dvs ce credeti ar trebui sa-l urmez?

  Răspunde
 169. buna ziua
  am mai fost la un alt medic ORL si mi-a prescris betaserc 24 mg.ar fi indicat sa le iau?
  am mai observat un comentariu unei domnisoare care a incercat bitter suedez imbibat cu vata.
  caci as dori sa evit cat se poate medicamentele.multumesc
  Stima

  Răspunde
 170. BUNA ZIUA
  Ma numesc Constantin si va rog sa ma ajutati cu un sfat ,recomandare in urmatoarea situatie:de cca 1 an de zile am un tinitus intermitent la urechea dreapta,am fost la medic si mi-a recomandat Betaserc.Acum sunt plecat din tara la munca si am inceput sa am ameteli si pierderi de echilibru care imi afecteaza capacitatea de munca.Va rog daca puteti sa-mi recomandati un alt tratament sau ce analize ar trebui sa fac(am o problema cu colesterolul mare in tratament cu simvastatina).Va multumesc anticipat si astept raspunsul d-voastra pe adresa de mail draghiciu.c@gmail.com.

  Răspunde
  • In aceasta situatie trebuie sa mergeti la un medic ORL acolo; Betasercul este f bun in aceasta situatie si daca sub el ati facut criza vertiginoasa inseamna ca este ceva mai serios si trebuie investigat.

   Răspunde
 171. Buna ziua.
  Ma numesc Bogdan,28 de ani.Am si eu un tiuit in urechea dreapta.Totul a inceput sapt trecuta dimineata inainte de a merge la servici, mi-am facut toaleta zilnica, spalat curatat si cu betisorul m-am sters in ureche si cred ca am impins ceara mai tare si din acel moment auzeam un tiuit.am fost la orl si m-i sa spus ca am un dop de ceara pe sau aproape de timpan.Doctorul nu la putut extrage si mi-a zis sa pun ulei caldut pentru inmuiere, iar dupa 2 zile am revenit la el.Areusit sa-l extraga, insa tiuitul inca persista.Doctorul mi-a spus ca auzul nu este afectat deoarece aud bine. Mi-e tare frica sa nu fie tinitus.Sapt viitoare ma duc pentru o analiza la coloana cervicala.
  Va rog imi puteti da niste sfaturi in aceasta privinta, caci tare frustrat sunt.Multumesc
  Stima

  Răspunde
 172. Am tinitus in urechea dreapta , care se intensifica daca imping falca in fatza .
  Pe langa asta nu am miros , am deviatie de sept si sinuzita .
  Credeti ca tiuitul poate fi din cauza sinuzitei ?
  Cum ar trebui sa procedez ?

  Răspunde
  • E f posibil ca acest tinitus sa fiee dat de o otita seraoasa cronica sau o disfunctie tubara data de acea deviatie de sept. Mergeti la un consult ORL si lamuriti cit de grava e deviatia de sept nazal

   Răspunde
 173. Buna ziua,

  Am 46 de ani si din luna ianuarie simt un zgomot in urechea dreapta, ca si cum s-ar zbate inima acolo. Aceasta pentru cateva secunde , de obicei cand regurgitez sau casc. Am fost la medicul ORL si mi s-a spus ca este mucoasa urechii inflamata si ca am otita alergica. Mentionez ca sufar de reflux gastro-esofagian si rinita alergica. In prezent ( de 2 luni) fac tratament pentru alergie cu aerius, seretide si naso-nez , insa din cand in cand imi apare acel zgomot. Mi se pare ca la curent aud mai des zgomotul. ESte ceva grav ? Ce ar trebui sa fac ?
  Va multumesc!

  Răspunde
 174. Multumesc pentru raspuns, acum nu ma mai stresez de nimic, singura problema sunt aceste zgomote ingrozitoare in cap sau urechi care ma duc in pragul nebuniei. Se mai estompeaza dar dupa 2 zilesi nopti de cosmar. Stugeronul este de folos? Uleiul de catina?
  Va multumesc,
  Diana

  Răspunde
  • Nu am prescris niciodata stugeron, deci nu sunt familiarizata cu acest medicament. Dar am citit prospectul si este recomandat in stari vertiginoase. In ceea ce priveste uleiul de catina, nu stiu ce efecte poate sa aiba. Ce tratament ati inceput sa luati pt aceste zgomote?

   Răspunde
 175. Multumesc mult pt raspuns. Cand reveniti la serviciu? o sa vin la dvs pt un consult. stiu ca sunteti in concediu postnatal.

  Răspunde
 176. Buna ziua, va scriu in aceasta zi pentru ca sunt in pragul disperarii. Am 53 de ani, vad de mama mea bolnava de Dementa de 7 ani, am trait intr un stress fantastic, de curand m am suparat rau si am tipat. Anul trecut a inceput sa mi faca plici in ureche pret de 2 secunde, am avut si 2 ameteli pestrada. Acum 10 zile am auzit un vuiet in cap ca un avion care trece si bufnituri al caror ecou in simt in tot corpul pana la talpi. Dr. de familie mi a dat Betaserc 24mg. La ORL mi a dat de 2/zi. Am si hipoacuzie mixta avansata. Dar eu fiind si putin anemica, in stare continua de stress sigriji, n am fost plecata de 12 ani din Bucuresti in concediu, cred ca m au ajuns. Pe langa Betaserc iau magne B6, cardiohill pentru inima pentru ca a inceput sa ma lase din cauza acestor acufene si geriatric vitamin. Simt ca nu mai pot trai cu ele, nu pot dormi, nu pot manca, nu pot sa fac nimic. Am luat calmante naturale care m au capiat dar nu au reusit sa ma adoarma. Intrebarea mea este daca refelxoterapia m ar ajuta in acest caz, vitaminele, gen Supradyn si daca pot lua in loc de 2 Betaserc doar unul pe zi si Bilobil. Macar sa se atenueze pana a le suporta altfel te inebunesc. Nu ai cum rezista. Ce investigatii sa mai fac? Sa vad daca este pe sistem nervos sau numai de la ureche?
  Inca ceva, psihiatrul mi a dat Rivotril si Haloperidol dar dupa ce am citti ce scrie la fiecare nici nu ma gandesc sa le incerc. Problema este ca sunt singura si nu pot ramane si surda, cine vede de noi? Chiar imi doresc sa mor sa scap(((:
  Va rog din suflet sa mi dati un sfat, unde sa ma duc, ce sa mai iau. Antidepresive nepericuloase exista???
  Cam multe intrebari dar nu stiu ce sa fac. Este greu de gasit doctori buni si cu suflet in ziua de astazi.
  Multumesc anticipat, va doresc tuturor multa sanatate.
  Diana

  Răspunde
  • Incercati sa va duceti la control ORL la Prof Ciuchi, clinica Medlife Grivita, Bucuresti

   Imi rau de problema dvs. Pina nu scapati de stresul si grijile dvs nu cred ca o sa va rezolvati problema dvs de sanatate

   Răspunde
 177. Eu v-am scris si ultimul mesaj in legatura cu urechile care pocnesc cand inghit.iau sinupret. mi-au pus diagnostic si de rinita hipertorfica acum vreo 2 luni? am pus nostamine picaturi,dar nu am simtit vreun efcet.ce spray nazal pot sa mai folosesc sa fie util si in rinita hipertrofica si pt pocniturile acelea??? tiuitul pe care in al din ianuarie-februarie si pt care iau tratament pt ca am crezut ca e cauzat de stres,poate fi cauzat si de pb aceasta cu rinita hipertorica,pocnituri-adica disfunctie tubara?o sa iau 6 luni ginko biloba,betaserc,pircetam,am luat si vitamine. Va multumesc! Imi cer scuze pt ca tot revin

  Răspunde
 178. Doamna dr,am simtit si eu urechea infundata si imi auzea vocea in ea,dar nu permanent,dar acum imi pocneste de fiecare data cand inghit sau cand misc capul? mi-ati spus sa iau 14 zile sinupret,trebuie sa mai iau si altceva??tinitus am,dar cred ca de la stres si iau medicamentele acelea:bilobil,betaserc si piracetam,propolis,milgamma. este ok daca am asociat medicamentele alopate cu cele naturiste??neurologul a fost de acord. Multumesc!

  Răspunde
  • Puteti asocia medicamentele. Nu prea mai am ce sfat sa va dau, ar trebui sa va fac si eu un control ORL ca sa pot sa imi dau seama ce ati putea sa mai aveti. Curatati f bine si des nasul cu sprayul cu apa de mare

   Răspunde
 179. Nu stiu in ce masura am reusit sa public temerile mele, insa sunt foarte speriata de gandul ca fetita mea , in varsta de 7 ani, ar putea sa ramana surda la o varsta frageda, fiind diagnosticata cu otoscleroza stadiul 2 spre 3.Ce sa fac, ajutati-ma!

  Răspunde
 180. Doamna doctor, ma numesc Lidia si am o fetita de 7 ani care are probleme de hipoacuzie inca de la varsta f. mica( 2 ani banuiesc).Problema este ca hipoacuzia e bilaterala, aude mai putin insa la urechea stanga.La audiograma a reiesit o tulburare de transmisie la ambele urechi, deficitul auditiv fiind de 60-70decibeli la urechea stanga si de 40db la dreapta.E posibil sa aibe otoscleroza de la o varsta asa de mica, si daca da ce tartament imi recomandati? E nevoie de operatie?poate ramane surda definitiv la o varsta frageda?

  Răspunde
 181. Buna seara.
  Am 39 ani, si in urma cu aprox 10 ani am fost diagosticata cu spondiloza cervicala. La vremea aceea, nu aveam decat usoare ameteli dupa un timp indelungat la calculator ( sunt economista si stau cel putin 8 ore la calculator.). De vreo 4 ani fac fizioterapie, masj terapeutic si kinetoterapie 10 zile, o data pe an. Acum 2 ani am avut un episod de vertij ( in sensul ca se invartea camera cu mine, si aveam tendinta de a ma tine de cearceaf sa nu cad din pat, chiar daca eram intinsa ) insotit de stari de voma.Am chemat salvarea si dup ao injectie mi-am revenit. am fost la ORl si mi s-a spus ca am o otita. Am tratat-o si gata. Acum aprox 5 luni, cam pe 1 decembrie, mi-au aparut in urechea stanga niste fasaituri si usoare emeteli. La vreo 2 -3 zile, la serviciu m-a apucat acel vertij puternic cu stari de voma. Am venit acasa, am chemat salvarea. Medicul mi-a facut o injectie cu metroclopramid, no spa si scobutil. In scurt timp mi-am revenit. dar fasaiturile din urechi nu. Am fost la ORL unde mi s-a spus ca nu am nimic si mi s-a dat Betaserc 2/zi. Nu l-am luat atunci pentru ca am crezut ca am avut acele stari de la fiere si am evitat sa iau medicamente. Pe 22 decembrie acel vertij a reaparut noaptea in somn. acelasi scenariu: – salvarea, injectia si gata. Tin sa precizez ca nu vomitam decat fiere.
  Cand s- a repetat si al treilea episod in 7 ianuarie, am cerut sa merg la spital. Acolo i s-au facut investigatii si.. toate bune.
  Am inceput sa iau de 3 luni Betaserc. Intre timp mi-am facut si un RMN, la indicatia doamnei doctor neurolog.
  Rezultatul:
  – bloc vertebral incomplet C7-T1, cu sudare laterala dreapta a celor 2 corpuri vertebrale si a apofizelor articulare drepte.Discul intervertebral are dimensiuni mult reduse iar zidurile posterioare ale celor 2 corpuri vertebrale su aspect concav catre posterior.
  – Protruzii discale etajate C5-C6 si C6-C7, ce reduc spatiul perimedular anterior fara a-l sterge.
  – Neuroforamenul drept 7-T1 are dimensiuni reduse, radacina C8 dreapta fiind amprentat si usor deviata.
  – Mici protruzii discale T6-T7 si T7-T8.
  – Cordon medular cu dimensiuni si semnal normale.
  – Arterele vertebrale prezinta calibru redus uniform., si mi-a spus ca as avea un chist la tiroida.
  Acest rezultat nu prea i-a placut d-nei doctor neurolog si mi-a dat urmatorul tratament: cartilaj rechin 6 luni, celebrex 1/ zi, 5 zile / luna, 3 uni; mydocalm 3/zi, 10 zile/luna, 3 luni; betaserc 2 / zi 3 luni.
  Dupa data de 7 ianuarie nu am mai avut niciun episod de vertij, dar am ameteli, si mai ales dimineata pana in ora 12 destul de mari.Am uitat sa specific ca am si anxietate.
  Intre timp am fost si la psihiatrie, si mi s-a spus ca si starile de anxietate amplifica aceste stari.Cam de 2 luni nu am mai avut fasaituri in urechi.Am intrerupt sapt trecuta betasercul, dupa 3 luni si dupa o sapt mi-au aparut iar fasaiturile.Vreao 3-4 zile dupa ce am luat din nou betaserc au disparut ca sa apara caum 3 zile iar permanente si deranjante, deocamdata fara ameteli sau vertij.
  Precizez ca iau urmatoarea schema de medicamente- dimineata- betaserc,anxiar jumate, cartilaj de rechin si de 2 zile ca,mg zn iar seara- betaserc,anxiar intreaga,cipralex.ar putea fi relevant ca in ultimul timp nu am mai tinut regim? sau ca duminica am fost la niste cunostinte unde am stat intr-un mare curent , chiar daca am avut un tamponel de vata in ureche, a doua zi mi-a aparut fasaiala si dureri de umeri?Spondiloza mea avansata poate da aceste stari? ce sa fac?sunt si o fire care se panicheaza f repede.
  Ma numesc Anca.
  Va multumesc mult pentru raspuns.

  Răspunde
  • Spondiloza poate agrava tinitusul. Poate ca intr-adevar curentul a agravat spondiloza, care l-a rindul ei a agravat starea dvs. Incercati sa mai luati midocalm si un antiiinflamator gen nurofen. Betasercul este un tratament de lunga durata: 3 luni il luati aopi 3 luni pauza si incepeti dinnou

   Răspunde
 182. Buna ziua,

  Am 35 de ani si acum doua saptamani, pe fondul unei raceli, mi s-a infundat urechea dreapta. Am fost la Urgenta (Sfanta Maria, Bucuresti), diagnosticat cu otita medie, tratament cu Klacid, Aulin, Paracetamol, Olynth si Nazomer 10 zile. In aceeasi seara s-a instalat un usor tinnitus.

  Dupa cele 10 zile, urechea tot infundata, zgomotul prezent. Am mers la alt medic, audiograma OK, test de impedanta OK, nu stie ce sa imi zica… Dupa 5 zile cu Aulin si Rhinocort Aqua, a decis sa incep de azi tratament cu Medrol (32mgx2/zi), Omez, Bilobil Forte – 10 zile.

  Eu nu am luat niciodata cortizon (nici antibiotic de la 6 ani, pana acum…). Oare chiar e cazul sa iau atatea medicamente, sa imi stric stomacul sau sa risc alte probleme? Nu ar putea fi o simpla obstructie a canalului auditiv sau a trompei, acel lichid pe care il simt in ureche? Ar putea sa dispara cu timpul si, o data cu el, si tinitus-ul?

  Va multumesc mult de tot!

  Răspunde
  • Imi pare rau ca nu v-am raspuns la timp la intrebare. Nu am mai avut timp sa mai intru pe calculator. Se mai mentine tinitusul? Daca tinitusul ar fi fost dat de obstructia trompei lui eustachio impedanta ar fi iesit modificata.

   Răspunde
 183. SARUTMAINILE! Am si eu o problema cu care ma confrunt din februarie 2011.Dupa oraceala mai puternica am ramas cu un vajait in ureche la medicul de familie mi sa spus ca ar fi ceva de natura ORL, am mers la medic specialist si intradevar se pare ca era vorba de o otita congestiva partea dreapta dupa 25 zile de spitalizare si tratament perfuzabil la 12 ore (gentamicina) rezultatul negativ surprinzator zgomotele mi-au ramas dar a inceput sa imi scada si auzul practic in 3 luni de zile de la externare am surzit aproape de tot. am mers la institutul dorin hociota medic nicolae dorin unde misa pus un diagnostic de otoscleroza bilaterala mi-a dat un tratament cu sermion si mi-a zis sa pun aparate in ambele urechi pentru ca nu se mai poate face nimic atunci inca mai auzeam un pic dupa o perioada de 1-2 luni am gasit pe net clinica urechi doctor lucian david??? care duma multe controale contracost a zis ca e posibil sa oi fi cazut in cap cand eram mic si ca ar trebui sa mai citeasca ca nu stie ce este in final otospongioscleroza acum practic nu mai auzeam absolut nimic ma izolasem nu puteam sa mai ies din casa (ameteli, atacuri de panica, caderi pe stada) am renuntat sa mai ies din casa. un lucru bun mi sa intamplat in septembrie 2011 cand am dat la institutul dorin hociota (tot timpul am crezut ca mai exista o sansa chiar daca ma-m izolat nu am renuntat in a spera)de un MARE DOCTOR se numeste ADINA POPESCU doctor caremi-a spus ca vajaitul este practic TINITUS se pare ca gentamicina in exces mi-a distrus nervii auditivi areusit sa imi ridice nivelul auditv de la undeva 90db partea stanga pana la50 -55db partea dreapta cred ca acum se apropie undeva pe la 90db problema e ca acum de vreo 2 saptamani pe langa acel vajait mi-a aparut si un sfarait cand misc capul cand clipesc din ochi cand stau mai concentrat si ma gandeam daca nu cumva ar fi vorba de un NEURINOM ACUSTIC? in afara de audiograma,si impedansmetrie nu am facut nicidata alta investigatie astept comentariile dumneavoastra oseara placuta LA REVEDERE!

  Răspunde
  • Cum a reusit sa va ridice auzul dna dr Popescu? Din pacate sunt destui oamenni care sunt in situatia dvs, alterarea nervului auditiv datorita gentamicinei in exces. Ar mai trebui sa faceti niste potentiale de nerv auditiv, BERA, sa vedem daca a mai ramas ceva din nerv, tot la spitalul HOCIOTA, dar la sectia de Audiometrie si ca sa punem un diagnostic de neurinom ar trebui sa efectuati un RMN de ureche interna si fosa cerebrala posterioara
   Impendanta = timpanograma cum arata : A/B/C?

   Răspunde
  • SARUTMAINILE!din spusele doamnei doctor se pare ca am avut o sansa de la dumnezeu, dumneaei a facut ce a putut. dar a zis ca mai mult nu se poate din cauza acelui tratament si a timpului pierdut am pierdut aproape 9 luni pana am gasito pe dumneaei (intamplator). referitor la impedanta este de tip A, DIAGNOSTICUL PUS ESTE HNS BILATERALA US. MEDIE SI UD. SEVERA. SI AS DORI TOTUSI SA FAC UN RMN CAP SI CERVICAL

   Răspunde
 184. Sarumana! am 37 de ani si urmaroarea problema:cam de vreo luna am un tiuit permanent in urechea stanga, moderat in intensitate,pe tonalitate inalta pe care il aud mai ales la culcare.Nu imi dau seama inca daca am pierdut din auz, nu imi pot da seama, de asemenea am urechea usor infundata la fel si nara stanga, dar nu tot timpul…cand ma tin de nas si inghit in sec urechea se mai desfunda putin dar imediat se infunda la loc…sunt operat de deviatie de sept tot pe stanga acum vreo 6 ani…tot citesc despre o groaza de boli si simptome printre care cel mai ingrijorator pentru mine este neurinomul de acustic…imi dau seama ca e o aberatie ceea ce va cer dar credeti ca e posibil sa fie asta? cu stima, cristian anca

  Răspunde
  • E greu sa zic daca ar putea fi un neurinom de acustic. Trebuie sa faceti un RMN ca sa il identificati. Urechea infundata poate fi si de la nas. Mai mergeti la un control orl sa vedeti ce mai este in neregula cu nasul. Faceti si un RMN de fosa cerebrala posterioara si ureche interna ca sa va linistiti

   Răspunde
 185. Buna seara!
  Am 18 ani si am urmat timp de 10 zile un tratament cu Bioparox (spray) si antibiotic Zinnat. Ultima data cand am pulverizat spray-ul in nas am inceput sa aud un sfarait ciudat in urechea stanga, ca si cum ar fi infundata cu apa si ar da sa se desfunde.
  "Sfaraitul" nu e permanent si il aud numai la anumite sunete (de regula mai inalte). Nu este permanent.
  Sunt foarte speriata si sper sa ma ajutati cu un sfat. Chiar daca sunt obisnuita cu tiuitul in urechi (am o circulatie nu tocmai buna) acest "fasait" ma sperie.
  Multumesc anticipat!

  Răspunde
 186. buna ziua , numele meu este raluca,si am si eu o rpoblema. am un tiut in uchi de foarte mult timp si nu mi mai trece, tin sa pecizez ca am avut foarte multe raceli in ultimii 3 ani am stat foarte mult in spital faceam infectii cu puroi pe amigdale, acum am scapat deoarece le am scos. tiutul insa a amas cateodata e mai puternic si am impresia ca se aude mai tare plus ca uneori simt ca urechea ar fi infundata . am fost la medic la rl si mi s a spus ca nu am nimic.puteti sa ma sfatuiti unde sa mai meg si ce investigatii sa fac? va multumesc

  Răspunde
 187. Buna ziua!
  Acum un an si 3 luni, am simtit brusc cum mi s-a infundat urechea dreapta. Nu am dat importata, desi ma deranja si auzeam mai incet, un simptom in plus este si nara dreapta innfundata. Initial am crezut ca este un dop de ceara! Acum o luna am fost la medicul ORL, am facut o audiograma, iar diagnosticul a fost ”Hipoacuzie de transmisie forma usoara”. Mi-a dat tratament de 30 de zile: Nasonex, Aerius si Aerinaze. La jumatatea tratamentului am refacut audiograma si rezultatul a fost identic, nicio schimbare, a spus sa continui tratamentul. Mi-a spus ca voi avea nevoie de aparat auditiv!
  Exista si alt tratament pentru acest diagnostic? Multumesc anticipat!

  Răspunde
 188. Doamna doctor, eu inca mai am acel tiuit aparut pe fond de stres. am inceput tratamentul dupa o luna si ceva de la aparitia tiuitului. acum am 2 luni de tratament,incerc sa ignor,dar din pacate tot m-am mai stresat.la orl am fost totul e ok,nu e cauza organica.eu am 27 de ani.am sanse sa dispara???iau de la neurolog betserc 24 mg,nootropil 1200 de 2 ori zi milgamma 3 pe zi si mi-a dat si cebrium un medicam mai scump si un antidepresiv.ma gandeam sa iau si ginko biloba?ati mai avut cazuri care au av tiuit pe fond de stres?ce imi mai recomnadati.o sa lupt cat pot sa ignor si sa nu mai stresez.

  Răspunde
 189. Buna ziua! Am 25 de ani si dupa o noapte in oras cu muzica puternica, odata ce mi s-au desfunfat urechile, am ramas cu un tiuit sacaitor in urechea dreapta ce nu inceteaza de cateva saptamani. Il aud in special seara, in momente de liniste sau cand imi acopar urechea. Va disparea in timp?
  Tin sa mentionez ca prezint o sensibilitate la zgomote inalte precum freza de dentist, chiar rasul puternic, imi produce un zgomot paraitor, precum un scurt circuit in ureche. Ar trebui sa ma ingrijoreze? sunt semne ale unor afectiuni mai grave?

  Răspunde
  • Ar trebui sa faceti cit mai repede un control ORL sa vi se dea un tratament specific pt asa ceva. In situatia dvs daca incepeti acum tratamentul exista sanse 100% sa dispara tiuitul pt ca este recent aparut si ca sunteti f tinara

   Răspunde
 190. Cristi, te rog poti sa-mi lasi adresa ta de e-mail.eu am sris mai sus mai multe mesaje.am tiuit pe fond de stres,m-am consumat f mult din decembrie in urechea stanga si dupa o luna mi-a aparut tiuitul si in urechea dreapta.eu am 27 de ani.eu am si inceput de spondiloza,dar pb orl nu din cate invetigatii mi-am facut,dar nu am fac si rmn,etc. vreau sa vb mai multe,daca esti de acord pe mess.Ma numesc Maria. Multumesc!

  Răspunde
 191. Chiar dvs ati recunoscut cauza: stresul, oboseala, zgomotele intense. Chiar daca par a fi niste cauze banale, nu sunt ci dimpotriva sunt f importante in a genera tipul de probleme cu care va confruntati dvs. Probabil aveti si un fond genetic, mai susceptibil la astfel de probleme: un pat vascular "mai slab" care iriga urechea interna mai putin, "mici malformatii" la nivelul urechii interne.
  Eu v-as sfatui sa urmati tratamentul care l-at efectuat la 17 ani, adica acele perfuzii si apoi continuarea lor pe cale orala.
  Si incercati sa va luati un concediu, sa va odihniti, mai dati-i si sistemului dvs nervos o "pauza " ca sa-si revina de atita solicitare.

  Răspunde
  • Multumesc pentru raspuns! As mai vrea sa stiu ce pot fi acele zgomote gen zvacneli in ureche sau cap… ca nu e ceva punctual.. am impresia ca e un spasm undeva in cap (poate fi timpan, poate fi un vas de sange?). Cred ca "spasm" e cuvantul care le descrie cel mai bine si precizez din nou: apar ca raspuns instantaneu la zgomot exterior mai puternic, de exemplu: a cazut o farfurie peste alta, eu am simtit acel spasm doar pentru acea secunda si atat, e un raspuns imediat la o agresiune fonica precisa. Mentionez ca e foarte suparator, creeaza si o stare de nervozitate si anxietate. Poate fi semn de hiperacuzie? Multumesc!

   Răspunde
  • La aceasta intrebare nu va pot raspunde, din pacate. In experienta mea: nu am auzit de acest simptom. Poate fi o sensibilitatea a urechii interne si a nervului auditiv, sa reactioneze mult mai sensbil decit ar trebui.

   Răspunde
 192. (continuare de mai sus)
  Si ajungem in prezent. Am 33 de ani, putina HTA (13-14 cu 8-9) si ceva tahicardie (cam 100). Nu am primit tratamente pentru astea niciodata, desi am facut mai multe vizite la medic, ci doar sfatul sa duc o viata echilibrata si sa fac sport (si sa nu fumez si sa nu mananc sarat, pe care oricum nu le fac). Astea sunt probleme mai vechi la mine, de ani buni, deci nu le-as considera relevante.
  De cateva luni, pe fondul supra-solicitarii la serviciu, a inceput o perioada mai proasta care s-a concretizat in "distonie neuro-vegetativa" si "sindrom vertiginos" (atentie, nu vertijul acela cu probleme de echilibru si senzatia ca se invarte casa cu tine, ci o stare de "ameteala" mai mult ca o lipsa de luciditate, ca aceea de dupa 2-3 pahare de bere, nu mai mult). Sunt atat de epuizat incat nu rezist nici sa stau 10 min in aglomeratie, la o coada ca sa platesc o factura. Mi se face rau si am senzatia ca o sa cad, asa ca tb sa ma asez si sa ma odihnesc. Nu am cazut insa niciodata si nici nu am avut probleme de echilibru/vertij. Din pacate, am inceput sa am in unele zile acufenele gen zvacneli in urechi… mi-e teama sa nu-mi revina ambele tipuri de acufene: tinitus si zvacneli. Mentionez ca am fost la prof. Tudor de la Spitalul Urechii din Bucuresti, la care am facut tot felul de teste si toate au iesit ok (s-a observat si acum usoara hipoacuzie pe acele frecvente neconversationale, joase, dar nu au fost considerate semnificative). De asemenea, am facut RMN (care a relevat doar niste "bucle vasculare ce inconjoara pachetele nervoase" sau asa ceva, care de asemenea au fost considerate de prof Tudor ca irelevante). Am mai facut ecografie de cord, EKG, electro-encefalograma, ecografie Doppler a arterelor cervicala, radiografie coloana cervicala. Niciuna nu a scos in evidenta vreo problema. Intrebarea mea ar fi: de ce credeti ca sunt cauzate aceste acufene, din ce v-am descris? (ma tem sa nu revina!) Probleme de circulatie? Stress? Stress-ul il putem trece ca si cauza "de baza", dar m-ar interesa si cauzele intermediare, gen probleme de circulatie… cauzate la randul lor de stress. Sau poate nu e ceva legat de circulatia sangelui… ci de nervul auditiv? Fac tratament "pentru refacere", pentru distonie, cu Alanerv, Remotiv, Vagostabyl. Mi s-a prescris de catre un psihiatru si Cipralex (desi nu am depresie, dar e bun si pentru anxietate mi-a zis.. anxietate pe care nu o prea simt, problema mea e supra-solicitarea nervoasa din care imi revin, dar greu, am deja 4 luni de cand ma lupt). Toate datele astea vi le-am dat ca sa imi puteti da o parere despre cauza acufenelor si, in caz ca revin, ce tip de tratament credeti ca s-ar preta. M-ar interesa mai mult informatii despre "zvacneli" decat despre tinitus. Nu prea le-am vazut descrise aici. Va multumesc mult!

  Răspunde
 193. Buna ziua!

  Am 33 de ani. In liceu, la 17-18 ani, intr-o zi, am inceput sa simt in urechea dreapta zgomote pe care le-as descrie ca niste zvacneli, vibratii ale timpanului (nu stiu daca erau ale timpanului, dar eu asa le percepeam). Dupa cateva asemenea zgomote, a inceput tiuitul continuu. Dupa 2-3 saptamani, aceeasi poveste si in urechea stanga (zvacneli, apoi declansat tinitus). A inceput o perioada de 2 ani cam, in care am avut atat tinitusul (continuu, desigur) CAT SI zgomotele gen zvacneli in urechi (atentie! astea nu erau continue, ci declansate de anumite chestii pe care le-as asocia fie cu zgomote puternice (gen trantitul unei linguri pe o farfurie goala) sau supra-solicitari si ca nivel de zgomot si nervoase la general (gen discutii animate ale persoanelor de langa mine, pe voce mai puternica… vocile astea ale celor din jur imi faceau timpanul (sau ce-o fi fost.. uneori aveam impresia ca imi zvacneste ceva in cap, la spate, jos, spre gat) sa-mi zvacneasca intr-un mod extrem de chinuitor, aveam impresia si din starea de anxietate creata ca o sa mi se sparga timpanul sau vreun vas de sange care "zvacnea" astfel). Am observat ca "zvacnelile" aveau ca perioada preferata a zilei dupa-amiaza (care mi se pare cea mai solicitanta perioada din zi), dar uneori si dimineata, imediat dupa sculat din pat.

  Am mers la ORL-ist pentru ambele tipuri de acufene (tinitus si zvacneli) si mi-a zis ca o posibila cauza ar fi faptul ca vasele de sange din urechea interna nu s-au dezvoltat in acelasi ritm cu cresterea mea generala si au ramas in urma, astfel ca nu asigurau destul sange nervului auditiv. Asta a fost presupunerea medicului, nu neaparat si cauza, care e greu de depistat in cazul acufenelor dupa cum o spun si astazi medicii. Mai precizez ca auzul nu mi-a fost afectat semnificativ (doar f putin, in urechea dreapta, pe niste frecvente joase, neimportante). Tratamentul a fost unul "de intretinere", dupa exprimarea medicului (cel mai bun din judetul unde locuiam, apropo) si a constat in perfuzii cu complexul de vitamine B si, daca nu ma insel, cortizon. Se poate sa mai fi luat si un vaso-dilatator (stugeron?), nu sunt sigur. Am urmat acest tratament pe durata a 10 zile, o data la cam 3 luni… timp de 2-3 ani si am observat diminuarea ambelor tipuri de acufene, pana la disparitie (aproape). Mai exact am ramas doar cu tinitusul in urechea dreapta, dar si acesta mult diminuat. Zvacnelile au devenit extrem de rare. Mentionez ca intre timp scapasem si de perioada de invatat din greu a liceului, incepusem sa fac sport mai mult si sa ma odihnesc mai bine. Au urmat ani in care aproape uitasem de tot de treburile astea… rareori imi mai verificam tinitusul din urechea dreapta, ca sa vad cum mai e. Si rareori devenea un pic mai puternic, in special daca eram obosit.
  (continuarea mai jos)

  Răspunde
 194. Buna ziua,am 27 de ani si anul acesta am fost diagnosticata cu ,,suspiciune fixare platinara,,pe scurt mia spus otoscreloza la US,mia dat doua variante:unu tratament cu Fluorical pt a stopa boala dar nu reda auzul,si din cate am inteles nu se gasesc la noi in tara;doi operatia.As dori sa stiu si parerea dv. eu am un copil dar acest disconfort la US l.am observat inainte cu doi sau trei ani sa raman gravida,imi doresc sa mai fac 1-2 copii,dar am inteles ca imi poate avansa aceasta boala.As mai dori va rog frumos sa va intreb:-Ce parere aveti de acest medicament Fluorical?-in ce stadiu ar trbui sa ajunga boala pt a fi operata?-dupa operatie ce consecinte am daca am nasteri?-ce reacti adverse poate avea aceasta operatie?-ce restricti am dupa operatie si daca sunt pe viata?-si daca sunt sanse sa nu apara si la urechea dreapta(mi sa spus ca voi avea probleme ci cu UD)?….Va rog sa ma credeti sunt atat de suparata,nu ma pot impaca cu ideea ca am aceasta boala :(.VA MULTUMESC

  Răspunde
  • Nu stiu nici o informatie despre medicamentul Fluorical. Din experienta mea: nu merge nici un medicament in otoscleroza, ca sa stopeze boala. Sarcina, alaptatul, stresul agraveaza boala. Singurul remediu al acestei boli este operatia. Operatia se face in cazul in care auzul este scazut sub 50db la una sau ambele urechi. Reactii adverse ale operatiei nu prea sunt: ati putea sa ramineti cu o ameteala sau un tiuit pentru o vreme doar. Boala este o afectiune genetica, care poate afecta ambele urechi. Poate sa apara la o ureche si in decurs de citiva ani sa apara si la cealalta ureche.
   Sfatul meu: faceti copii si apoi va ginditi la operatie. Nu va operati iniante de a face copii.
   Din pacate sunt destul de multe persoane care au aceasta afectiune. Dar este o afectiune lent progresiva, in ani de zile avanseaza.

   Răspunde
 195. V-am scris si ultim msg. Am administrat picaturile Nostamine,dar tot imi pocnesc urechile cand inghit in sec si uneori cand misc capul.ce sa mai iau?oricum cred ca tiuitul e din cauza stresului ,nu din cauza nasului infundat, a rinitei hipertrofice.E vreo pb daca am tensiunea 8 si vr sa iau 48 mg betaserc,nu 24?tensiunea o am 8 doar cand iau doza de 48.ma gandesc ca poate asa are efect,doza de 48. T
  ce antiinflamatoare pot lua fara sa agraveze tiuitul?ca am vaz ca unele cauzeaza aparatia lui.stiti ca eu am audiograma f buna,deci cauza e psihogena ,dar mai e si pb aceasta cu durerea sinusului stang, rinita,oricum pb aceasta o am de vreo 2 ani cu dureri de sinus,raceli,dar nu imi pocneau urechile.pt cazeum pe care il tot elimin,nu des,nu am dureri in gat, aslo e in limite normale,ce pot face?bioparox?e mirosul acela deranjant.

  Răspunde
  • Daca aveti tensiunea 8 nu luati 48 mg de betaserc.
   Luati sinupret: 2cp de trei ori pe zi timp de 14 zile su suflati bine nasul ca sa nu va mai pocneasca urechile. Pt cazeum faceti gargara cu ceai de musetel des.

   Răspunde
 196. 2 medici au spus ca am deviatie de sept,altul nu,dar e o usoara deviatie de sept, s-a vazut la tomograf. pt rinita hipertrofica ce picaturi imi recomandati,ce tratament se recomanda? eu am incredere in dvs. cand reveniti din concediu o sa vin la o consultatie.momentan am apilicat nostamine. daca folosesc diclofenac gel,agraveaza tiuitul?stiu ca antiinflamatoarele cauzeaza tinnitusului.ce antiinflamatoare pot sa folosesc pt durere de masea,etc sa nu agraveaze tiuitul?am pb cu dantura,merg des la stomatolog. cauza tiuitului e psihogena,am fost la neurolog si pe langa betaserc iau decat 24 ca am pb cu tensiunea ,nootropil,milgamma 3 pe zi, mi-a dat un medicament mai scump Cebrium. am 5 saptamani de tratament si cu Cebrium de cateva zile,sper sa treaca in cateva luni. Nu e intens,dar e permanent,il aud in mom de liniste,mi-a aparut dupa stres cronic.isi mai schimba intensitatea(cel intens tine o sec-2) si frecventa,dar rar,in rest e un tiuit-sasait slab. Va multumesc!

  Răspunde
 197. Ma scuzati ca revin cu o intrebare; De ce am mancarimi in urechi?le-am avut si inainte sa apara tiuitul,uneori erau insuportabile,dar nu apareau des si nu erau continuu.

  Răspunde