Fii la curent cu noutatile postate de mine si pe Facebook!

De ce sa operezi deviatia de sept? Va povesteste pacientul meu

Pana nu demult, mai exact prin luna februarie, am postat pe blog articolul Acel moment cand iti doresti sa faci si mai mult pentru oameni!, acum revin cu o postare de la unul din pacientii mei. Acesta si-a exprimat dorinta de a povesti intr-un articol pe blogul alertaorl.ro experienta avuta ca pacient in cabinetul meu dar si in sala de operatie 🙂

Scriu acest testimonial in speranta ca voi ajuta, povestind experienta mea, cit mai multi oameni care sufera foarte des de raceli, sinuzite, amigdalite, etc.

Imi amintesc de prima amigdalita cand aveam 6 ani care m a facut sa imi petrec vacanta la spital la Navodari, in loc sa ma bucur cu alti copii de vacanta. Exemplele pot continua pina la 44 ani cand, dupa un consult la sectia ORL a Spitalului Militar am dat de un medic militar de nota 10.

Acesta mi a explicat cauza suferintei mele de 40 ani (cat timp pierdut din viata! nu exista iarna fara sa iau antibiotic) : deviatia de sept si mi a recomandat operatia ca prima urgenta. A justificat interventia spunind ca poti avea o deviatie de sept mica care iti blocheaza respiratia normala si poti avea deviatie de sept mare care sa nu faca probleme.

Mentionez ca eram dupa nenumarate consultatii la ORL in tara si in Italia. Toti medicii dinaintea lui au spus ca am o deviatie  de sept mica si faptul ca in fiecare an, de 2-3 ori pe an trebuie sa tratez amigdalita cu antibiotic nu este ceva iesit din comun si ca am o sensibilitate la raceli mai mare decat alte persoane.

Mai mult, am fost la 2 clinici private din Bucuresti, specializate in probleme ORL, fara rezultat, iar la una condusa de o doctorita faimoasa, au gasit de cuviinta sa imi faca de 2 ori criptoliza la amigdale, in loc sa trateze intai nasul, pe o logica diversa de medicul care mi a rezolvat problema.

Acesta a spus, tratam intai nasul, ca sa asiguram respiratia corecta a intregului circuit si dupa aceea, daca mai e nevoie, tratam gatul. Ma bucur ca nu mi am scos de tot amigdalele, asa cum imi era sugerat la clinica unde am facut criptoliza fara nici un rezultat.

Pe scurt, de cand m-am operat, nu mai am sensibilitate la rece/frig, aer conditionat, nu mai racesc, nu mai fac amigdale, nu mai tusesc/ragusesc. Toate acestea, datorita unei banale operatie de deviatie de sept , care nu a fost dureroasa si recuperarea a fost rapida (max 1 saptamana).

Pe aceeasi logica, fiica mea care a avut de mica mai mult sau mai putin aceleasi probleme: sensibilitate la frig, raguseli, amigdalite, rinite, am fost cu ea la nenumarati specialist ORL care spuneau ca este normal sa raceasca iarna si sa tuseasca cate 1 saptamina din cauza inflamarii amigdalelor.

Un specialist ORL din Italia, la care am fost chiar inainte de operatia din Romania, a spus ca sufera de reflux gastric (!) si sa schimbe alimentatia, dar in nici un caz sa se opereze, , ca este o deviatie mica de sept (la vederea RMN).

Dr. Ana Maria Apostol - Deviatie de sept

In cele din urma, vazand blogul si interventiile televizate ale dnei dr. Ana Maria Apostol, am ajuns la Spitalul privat unde lucreaza de multi ani si, cum a vazut o, a programat-o la operatia de deviatie de sept, fiica mea avand atunci 19 ani (nu e permisa operatia de deviatie sept inainte de 18 ani).

Am apreciat foarte mult rabdarea si empatia dumneaei vis a vis de fiica mea, care era terorizata chiar la vederea unui ac, si, inca de la prima consultatie, a incurajat-o si I a explicat in ce consta operatia si beneficiile pe care le va avea.

Operatia a decurs fara probleme, fiica mea a fost indeaproape urmarita in timpul celor 2 zile de spitalizare si dupa, in timpul controalelor,  cu o grija pe care nu am mai intalnit-o, sincer, la nici un alt medic. De atunci, au trecut 5 ani, fiica mea nu mai raceste, nu mai tuseste, nu mai ia siropuri, antiinflamatoare, antibiotice.

Si toate astea, datorita unor medici care au considerat ca e mai bine sa rezolve deviatia de sept a unor pacienti care se chinuiau si puteau sa isi consume mare parte din viata lor batind la usile clinicilor specializate in ORL  si au pus mai presus de toate  interesul pacientilor. Bravo lor!!!

Ai intrebari sau nedumeriri despre acest subiect? Apasa aici si scrie intrebarea ta!

Lasă un comentariu