Fii la curent cu noutatile postate de mine si pe Facebook!

Cum curatam nasul ca sa avem o respiratie mai usoara?

Cum curatam nasul ca sa putem respira mai usor? O intrebare simpla dar o situatie complexa…

Dupa cum bine stiti aerul pe care il inspiram este plin de praf, noxe, pulberi, alergeni, bacterii si virusuri. Ei … toate acestea se depun pe mucoasa nazala si creeaza o inflamatie la nivelul acesteia.

Aceasta inflamatie se manifesta prin cresterea in volum a cornetelor nazale inferioare si medii. Acest process determina infundarea nasului ( un spatiu mai ingust prin care sa treaca aerul). Obstructia nazala creeata astfel va determina asupra noastra urmatoarele simptome: oboseala matinala care se manifesta pe tot parccursul zilei, durere de cap, ameteli, lipsa de atentie, tulburari de memorie.

Marirea in volum a cornetelor nazale  deci cresterea obstructiei nazale se va produce incetul cu incetul, in luni chiar ani de zile, fara sa ne dam seama de acest proces. II vom simti manifestarile simptomatice  mult prea tarziu, cand procesul este deja ireversibil medicamentos.

In acel moment ne vom prezenta in cabinetul medicului ORL-ist, care ne va da urmatorul diagnostic: RINITA CRONICA HIPERTROFICA.

Ca sa nu ajungeti la acest diagnostic, ca sa preveniti “umflarea” acestor cornete nazale   ce ar trebui sa faceti?

Sa spalati si sa curatati nasul in permanenta, zilnic cu sprayul cu apa de mare SINOMARIN.

De ce ar trebui sa curatati nasul?

Daca vom spala zilnic nasul, de mai multe ori pe zi acele “mizerii” din aer nu se vor mai depune pe mucoasa nazala prin urmare nu se vor mai mari in volum cornetele nazale.

Dar trebuie sa avem grija cum spalam nasul, procedeul in sine!

Cand vom da cu sprayul cu apa de mare SINOMARIN in nas capul trebuie sa stea in pozitie verticala, cu varful nasului orientat in jos. Vom administra un jet lung de apa intr-o nara si imediat vom sufla nasul.  Idem si pentru cealalata nara.

Cum curatam nasul

Acest procedeu se poate repeta de-a lungul zilei de cate ori este nevoie. Sprayul cu apa de mare SINOMARIN ENT nu da dependenta, este doar apa cu care spalam nasul.

Cum ne-am obisnuit sa ne spalam  pe dinti zilnic pentru a elimina mizeriile care se depun pe dinti din mincare asa ar trebui sa ne obisnuim sa ne spalam si in nas zilnic, cel putin de doua ori pe zi.

Veti simti ca veti avea o respiratie mult mai usoara!

Spalarea nasului cu sprayul cu apa de mare SINOMARIN nu ajuta numai la prevenirea aparitiei RINITEI CRONICE HIPERTROFICE este si prima etapa a tratamentului unei RINITE CATARALE VIRALE ( cum ar fi cea care apare in infectiile virale respiratorii cu COVID-19, virusul gripal, rhinovirusurile) sau a unei SINUZITE bacteriene.

Tratamentul acestora va fi unul complex dar fara spalatura nazala cu sprayul cu apa de mare  acesta  nu va functiona. Ca sa vindeci o rinita virala si mai ales o sinuzita trebuie curatat nasul des si eliminate secretiile care se aduna in nas si care altfel  vor creea infundarea acestuia.

Spalarea frecventa a nasului va ajuta ca particulele incarcate viral sa nu se mai ataseze de mucoasa nazala.

Toaletarea nazala cu sprayul cu apa de mare SINOMARIN este importanta si in tratamentul RINOADENOIDITELOR ACUTE si OTITELOR MEDII la copii.

Otita nu va trece  in totalitate chiar daca am administrat   antibiotic daca nu vom sufla nasul de multe ori pe zi. Aceasta suflare va trebui facuta cu sprayul cu apa de mare si in pozitie verticala nu orizontala.

Folosirea curenta a sprayului cu apa de mare  va ajuta de asemenea si RINITEI ALERGICE.

Cum ar putea sa ne ajute sa curatam nasul?

Rinita alergica  ar putea sa nu ne mai chinuie asa de mult daca vom spala nasul des. Prin spalarea nasului particulele alergene vor fi eliminate, nu le vom ma lasa sa se ataseze de mucoasa si sa determine reactia alergica locala. Deci spalati nasul des si nu vom mai simti mincarime la nivelul nasului si nu vom mai stranuta!

Este important de stiut ca toaleta nazala cu sprayul cu apa de mare SINOMARIN trebuie facuta zilnic, de mai multe ori pe zi chiar! Nu creeaza dependenta! Daca vom face acest lucru nasul si creierul ne vor multumi si nu vom mai avea dureri de cap. ?

Ai intrebari sau nedumeriri despre acest subiect? Apasa aici si scrie intrebarea ta!

Lasă un comentariu